Férfitükör

Előző Következő
A betegségek kiinduló oka döntően a táplálkozás

Megdöbbentőnek tűnik a tény, de igaz, hogy az összes kardiovaszkuláris betegség mintegy 70%-a valamilyen módon a nem megfelelő táplálkozásra ...

 • 2022.08.01 Hová dobhatom a lejárt gyógyszert?

  Lejárt a gyógyszere? Kiváltotta a gyógyszerét, de mégsem szedte be? Otthoni injekciózásra szorul, és csak gyűlik-gyűlik a tű és a fecskendő? Összefoglaltuk, hogy mit kell tennie a gyógyszerhulladékkal.

 • 2022.07.29 Nem csak a hőség miatt izzadhat túlzottan

  A hőséggel együtt jár a fokozottabb verejtékezés is, bár ez egy bizonyos mértékig természetesnek vehető. Azonban, ha már -már zavaró méreteket ölt, érdemes utánajárni, hogy nem valami más okozza-e a panaszt.

 • 2022.07.19 Visszatérő hasfájással küzd?

  A hasfájás az egyik leggyakoribb panasz, mely az esetek többségében ártalmatlan. Bajra akkor kell gyanakodni, ha a fájdalom erős, illetve, ha vissza-visszatér. A krónikus hasfájás hátterében számtalan ok húzódhat, így a kivizsgálása gyakran sok időt vehet igénybe. Dr. Csemez Imre, az Ultrahangközpont radiológusa a hasi ultrahang jelentőségére hívja fel a figyelmet hasi panaszok esetén.

 • 2022.07.19 Veszélyes, ha kellemetlen szag árad a klímából!

  A nyári melegben csak egy gombnyomás és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót és nincs ez másként a munkahelyi környezetben, de a bevásárlóközpontokban sem. A légkondicionálók elterjedésével azonban egyre gyakoribbá válnak az általuk okozott szövődmények is.

 • 2022.07.18 Veszélyes étrend-kiegészítőt vontak ki a forgalomból

  Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján.

 • 2022.07.06 Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

  Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere. Ha nem, írasson fel elegendő mennyiséget, és konzultáljon orvosával az utazás terveiről. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája mondja el a legfontosabbakat.

 • 2022.07.01 Az aranyeres panaszok fokozódnak a melegben

  Az aranyérrel élők megszokták, hogy az életmód, a diéta, a helyi ápolás a mindennapi élet részét képezik. Nyáron a megváltozott körülmények során különös hangsúlyt kap sok tevékenység.

 • 2022.06.24 Erős dobbanás vagy kihagyás?

  A szívritmuszavar egy lappangó, igen gyakran „néma” betegség, illetve sokszor csak enyhe, ártatlannak tűnő tünetekkel jelentkezik.

 • 2022.06.23 Mi okozhatja a tartós szemszárazságot?

  A légkondicionált helyiségekben a szemeink könnyen kiszáradhatnak, a helyzet pedig csak romlik, ha órákig a monitor előtt ülve dolgozunk és emiatt ritkábban pislogunk.

 • 2022.06.22 Migrén: reggel vagy este fáj a feje?

  Először figyelték meg reggeli és esti migrénesek agyműködését különböző érzelmek feldolgozása közben. A betegség hátterének feltárása azért fontos, mert célzottabb gyógymódok alkalmazását teszi lehetővé és segít meghatározni, mi okozza a rohamokat.