Férfitükör

Előző Következő
A betegségek kiinduló oka döntően a táplálkozás

Megdöbbentőnek tűnik a tény, de igaz, hogy az összes kardiovaszkuláris betegség mintegy 70%-a valamilyen módon a nem megfelelő táplálkozásra ...

 • 2022.02.28 Napi cukormennyiség két pohár borral

  Már két pohár borral elérhető a felnőtteknek ajánlott napi cukormennyiség határértéke - idézte a The Guardian egy brit egészségügyi szervezet felmérését.

 • 2022.02.28 HIV-fertőzésből gyógyult ki őssejtáltültetéssel

  A világon már a harmadik ember, egyben az első nő gyógyult ki a HIV-fertőzésből őssejtátültetéssel - írta a BBC hírportálja.

 • 2022.02.25 Magnézium az izomgörcsök, a magas vérnyomás ellen?

  Ha nehezen koncentrál, izomgörcsöket tapasztal, vagy magas vérnyomással küzd, előfordulhat, hogy a szakorvosi kezelésen túl a magnézium bevitel is segíthet. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magas vérnyomás és érkockázat specialistája a magnézium és a vérnyomás összefüggéseire hívta fel a figyelmet.

 • 2022.02.24 Kialvatlanság? Így segíthet a menedzserkardiológia

  Nem csak az olyan egyértelmű jelzés, mint a mellkasi szorítás figyelmeztethet a szív-érrendszer zavaraira. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a menedzser életmódot folytató nők és férfiak gyanút keltő tüneteire hívta fel a figyelmet.

 • 2022.02.22 Visszatartja a térdfájdalom a mozgástól?

  Ha valaki a térdfájdalom miatt óvakodik a mozgástól, könnyen ördögi körbe kerülhet, hiszen az inaktivitás tovább rontja az ízületek állapotát. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos arról beszélt, hogyan maradhat mobil a térdízület.

 • 2022.02.21 A D-vitamin koronavírus elleni hatását bizonyították

  A D-vitamin koronavírus elleni hatásának eddigi legerősebb bizonyítékát szolgáltatja egy korábbi kutatásokat is alátámasztó, új izraeli tanulmány - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.

 • 2022.02.18 Rosszul érzed magad, amiért gondtalanok a napjaid?

  A szomszédban háború dúl, téged pedig szorongással tölt el, hogy békések a mindennapjaid? Bűntudatod van, ha a barátaiddal találkozol, el tudsz menni kikapcsolódni és úgy gondolod, hogy ez most nem a jó hangulatú összejövetelek és önjutalmazás ideje? Az átélt trauma miatt sokan érezhetnek szorongást, hiszen a biztonságérzet megingott, és már abban sem biztos mindenki, hogy joga van-e örülni? A Mindennapi Pszichológia Magazinnak nyilatkozó szakértő szerint sokat segíthet a humanitárius hozzáállás, vagyis, ha a rossz érzéseinket és szabadidőnk egy részét a segítésre, a bajba jutottak támogatására fordítjuk.

 • 2022.02.17 Fejfájást okozó táplálékok és italok

  A fogfájás mellett talán a fejfájás az egyik legkínzóbb betegség és egészségügyi probléma. Sokan szenvednek migréntől és fejfájástól és még többen rettegnek, amikor megtapasztalják a tüneteket. Nagyon sokan el sem tudják képzelni, de számos táplálék és ital is oka lehet a fejfájás kialakulásának. A füstölt húsok, a fűszeres ételek és a koffein csak néhány azon ételek és italok listájáról, amelyek akár migrénes fejfájást is okozhatnak. Lássunk most néhány migrént kiváltó élelmiszert és italt. Lehet, hogy Önnél is ezek okozzák a rendszeresen megjelenő fejfájást!

 • 2022.02.14 Tudatos életmódváltással a testi-lelki harmóniáért

  A globális világjárványt követő időszakban ma az egyik legaktuálisabb téma a mentális egészségmegőrzés. A pandémia szinte mindent megváltoztatott körülöttünk az elmúlt időszakban és ezt csak tetézi a korábban megjelent és már hosszú ideje tartó klímaválság miatti aggodalom is. Ezek így, együttesen hatalmas mentális terhet jelentenek mindannyiunk számára. Egyúttal azonban – mint az a különböző válságok esetében általában lenni szokott – a változás és a változtatás lehetőségét is magukkal hozták, hiszen ráirányították a figyelmet az egyéni, a társadalmi és a környezeti ártalomcsökkentés fontosságára. Dr. Petke Zsolt addiktológust kérdeztük, mit tehetünk mentális egészségünk megőrzéséért. (Társadalmi célú reklám)

 • 2022.02.14 Mit tehetünk a hidegben a felfázás ellen?

  Akik már szenvedtek a fájdalmas felfázástól, a téli hideg időjárásban tarthatnak attól, hogy kiújul a betegségük. Dr. Rákász István urológus szerint valóban van összefüggés az időjárás és az úgynevezett felfázás közt, bár valójában nem a fázás miatt alakul ki a hólyaghurut. Íme, a legfontosabb orvosi tanácsok a felfázás megelőzése érdekében.