Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2023.11.29 Az ártalomcsökkentés másképp: az egészségedről te döntesz!

  Hajlamosak vagyunk a betegségekre sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány mást mond: a személyes döntéseinknek meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Mutatunk pár tippet, amellyel hatalmasat léphetsz előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!

 • 2023.11.22 Az apa befolyásolhatja, hogy fia vagy lánya szülessen?

  Amikor egy pár a családalapítás mellett dönt, sokszor merül fel a kérdés: fiút, vagy lányt szeretnél? Nos, a bevett válasz persze az, hogy mindegy, csak egészséges legyen és sokan ezt pontosan így is gondolják, de mi a helyzet akkor, ha mégis szeretnénk egyik vagy másik “irányba” húzni? A férfiak tehetnek valamit ennek érdekében?

 • 2023.11.21 Az Alzheimer-kór korai felismerése

  Mesterséges intelligencián alapuló, az Alzheimer-kór korai felismerését lehetővé tevő szűrési platformot fejlesztenek 15 ország tudományos, üzleti és klinikai szervezeteinek részvételével az Európai Unió Horizon Europe programjának támogatásával - tájékoztatta az együttműködés magyar tagja, a szegedi Pharmacoidea Kft. az MTI-t.

 • 2023.11.20 Férfi bőrápolás: akkor ügyelnek rá, ha már baj van

  A nők bőrápolásáról rengeteg szó esik, a férfiak esetében azonban ez a téma nem szerepel kiemelt helyen, holott az erősebbik nem is egyre jobban ügyel arra, hogy bőrük minél tovább egészséges és feszes maradjon. Ráadásul a férfiak esetében más-más aspektusokra kell ügyelni bőrápolásnál, mint a nőknél.

 • 2023.11.17 Lábboltozat és talpfájdalom futás után?

  A futás számos fizikális és mentális előnye mellett bizonyos mozgásszervi problémák gyújtópontja is lehet, nem ritkán a lábfejben, a lábboltozatnál, a talpon jelentkezik fájdalom. Ez azonban nem kell, hogy a mozgásról való lemondáshoz vezessen, csupán keresni kell a diagnosztizálás és a kezelés lehetőségeit. Ebben a kérdésben segít dr. Magbade Gábor, a FájdalomKözpont ortopéd orvosa.

 • 2023.11.16 Jobb oldalon fáj a mellkasom - kardiológiai oka is lehet?

  A szívproblémák, különösen az olyan akut helyzetek kapcsán, mint például a szívinfarktus vagy az angina szinte mindenkinek a bal oldali mellkasi fájdalom jut eszébe, a jobb oldalon jelentkező fájdalom azonban elbizonytalaníthat az okokat illetően. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa áttekintette a szóba jöhető gyakoribb lehetőségeket.

 • 2023.11.15 Érthetően a férfi termékenységről, mi mit tehetünk érte!

  Bár a gyermekvállalás nehézsége a mindennapjaink része, hiszen jelenleg már minden hatodik embert érint világszerte, azt mégis köd borítja sokszor, hogy mire van szüksége egy férfinek ahhoz, hogy megfelelően termékenynek mondhassa magát. Mire kell figyelni? Mit tehetünk? Merre induljunk el, ha esetleg baj van?

 • 2023.11.14 Hol rontják el a férfiak?

  A 2022-es KSH adatok szerint egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama mindössze 74 év. Ez az európai átlagtól három évvel elmarad, a nőkéhez képest pedig hat évvel kevesebb. Ez tehát a várható élettartam, de az egészégben eltöltött évek száma még kevesebb, a WHO kimutatása alapján a magyar férfiaknál átlagban mindössze 64 év. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjas éveikben már egészségügyi problémákkal küzdenek. Ennek a szomorú előrejelzésnek az okai biztosan visszavezethetők az életmódra és a táplálkozásra is – állítja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

 • 2023.11.14 A magyar termálvíz 5 gyógyító hatása

  Ahogy a napok rövidülnek és egyre hidegebb az idő, mi is lehetne jobb, mint relaxálni a forró vízben? Termálvízforrásaink már évszázadok óta nyújtanak gyógyulást és felfrissülést a fürdőkbe látogatóknak. Egyedi összetételük és számtalan jótékony hatásuk miatt a magyarországi termálvizek az egészség kulcsává váltak. Az alábbiakban reumatológus szakorvos segítségével mutatjuk be, mi mindenre jók hazai gyógyvizeink.

 • 2023.11.13 Ezer prosztatadaganatos férfi hiányzik a rendszerből

  A pandémia miatt jóval kevesebben mentek el szűrővizsgálatokra, emiatt hamarosan drasztikusan növekedhet a daganatos betegek száma. 2020-ban tízezer fővel kevesebb rákbeteget vettek nyilvántartásba hazánkban, mint a korábbi években, közülük minden tizedik prosztatadaganattal küzd, és nem tud róla.