Férfitükör

Előző Következő
Pár év múlva életveszélyes lehet egy torokgyulladás?

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

Hirdetés
 • 2019.12.27 Csapás az agyra

  A stroke szó már idegenszerűsége miatt is rejtélyesen hangzik, és a köztudatban félelmetes, végzetes következményekkel járó betegség neveként él. Sajnos nem alaptalan ez a közvélekedés. De mi is a stroke valójában?

 • 2019.12.22 Öregszeműség – fiataloknak is lehet!

  Az évek múlásával a szervezetünk öregedik, és ebből a folyamatból a szemünk sem marad ki. Ennek a legnyilvánvalóbb tünete, hogy a szemlencse nem képes jól fókuszálni, így az ember nem lát elég élesen közelre.

 • 2019.12.17 Szívinfarktust okozhat a hideg

  Meglepő lehet, mert a kánikulát tekintjük a legfőbb ellenségnek, de hidegebb napokon is bizony jelentősen nő a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál kockázata. A zord időjárás különösen a még nem diagnosztizált, illetve kezeletlen szívproblémákkal küzdőknek jelent komoly rizikót, akár négyszeresére is növelheti a hirtelen szívhalál, vagy szívinfarktus esélyét. Ezt bizonyította a finn egyetem nemrégiben publikált vizsgálata, amelynek nyomán most a Magyar Kardiológusok Társasága hívja fel a figyelmet erre a veszélyre.

 • 2019.12.12 Döntöttek: Fizetős lesz az egészségügy a legkiszolgáltatottabbak számára

  Az országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet miszerint azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk, készpénzben kell hogy előre fizessenek az ellátás helyén - írja a Mérce.hu.

 • 2019.12.06 Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

  Túl van az első klinikai teszteken az indiai kutatók férfi fogamzásgátló módszere. A készítmény hónapokon belül gyártásba kerülhet.

 • 2019.12.04 Az éghajlatváltozás súlyos egészségkárosító hatásai

  A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek hőstressztől, a szélsőséges időjárás hatásaitól és a szúnyogok által terjesztett betegségektől, az éghajlatváltozás elleni fellépésre fordított büdzsé mégis kevesebb, mint 1 százaléka kerül az egészségügyi szektorhoz.

 • 2019.12.02 Ez az ideális napirend!

  Próbálunk sok mindent belezsúfolni abba a 24 órába. Érdemes okosan csinálni, mert minden napszaknak megvannak azok a tevékenységei, amit akkor érdemes a leginkább elvégezni. Így vagyunk összerakva! Most adunk egy vázat az ideális napirendhez.

 • 2019.12.02 Bekaplak, felfallak - véged van!

  Több millió sejt és molekula „dolgozik” bennünk, hogy ne betegedjünk meg, vagy ha mégis, akkor mielőbb meggyógyuljunk. Segíthetjük őket valahogyan?

 • 2019.11.29 Friss magyar siker agykutatásban!

  Szőnyi András, Zichó Krisztián és kutatótársaik Nyiri Gábor vezetésével egy olyan sejtcsoportot találtak az agyban, amely kulcsszerepet játszik a negatív tapasztalatok feldolgozásában. A Nemzeti Agykutatási Program 2.0 támogatásával született eredmény a világ egyik legjelentősebb tudományos folyóirataként számon tartott Science-ben jelent meg.

 • 2019.11.28 Tudj meg mindent a gyógyszerekről!

  Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján. A Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programelemeként az egyetem klinikai gyógyszerészei délutáni konzultáció keretében várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.