Férfitükör

Előző Következő
Így előzhetjük meg a penészt nyáron!

Legtöbbször a csapadékosabb, őszi idő beköszöntével kezdünk el foglalkozni a falfelületeinket csúfító penészfoltokkal, pedig a nyári hónapokban ...

Hirdetés
 • 2019.11.25 Hogyan élhetnének tovább a férfiak?

  A hagyományos vélemény, a kulturális örökségünk, és a sztereotípiáink szerint a férfinak erősnek, strapabírónak, kitartónak kell lenni, hogy a környezetét, a családját, a gyermekeit meg tudja védeni. A férfinak tűrnie kell a konfliktusokat: a fizikaiakat és a lelkieket egyaránt. De tényleg tűrnie kell? Ha nem tűri, akkor már nem is igazán férfi?

 • 2019.11.21 A magyar férfiak meddőségét orvosolná az állam

  Az Orbán-kormány családvédelmi intézkedései ellenére sem születik elég gyerek, ezért már zajlik a Nemzeti Humán Reprodukciós Program előkészítése, ami a férfiak meddőségét szorítaná vissza – tudta meg a hvg.hu.

 • 2019.11.21 Mennyivel csökkenti az életmód a vérnyomást? Íme a számok!

  Dvorák Márton, a KardioKözpont mozgásterapeutája és Szabó Lucia dietetikus az életmód magas vérnyomásra gyakorolt hatásaira hívják fel a figyelmet.

 • 2019.11.20 Bestresszelnek a férjek, ha feleség több pénzt visz haza

  Addig nyugodtak a férfiak, amíg feleségük a háztartás bevételének maximum 40 százalékát hozza haza. Minél jobban növekszik ez az arány a nő javára, annál stresszesebbek a férjek - állapította meg a Bath-i Egyetem tudósainak vizsgálata.

 • 2019.11.19 Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

  Idősebb korban már szinte mindenki hallott róla. Fájdalommentesen, szinte észrevétlenül alakul ki. A 65-75 éves népesség 50%-a, a 75 év felettieknek pedig közel 70%-a szenved tőle. Pedig nem kellene. A szürkehályog napjainkban népbetegség. A szürkehályog, más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már akadályozza, hogy éles kép alakuljon ki a retinán.

 • 2019.11.18 Így küzdjünk hatásosan a fogszuvasodás ellen

  Az ínygyulladás és a fogszuvasodás komplex folyamat eredménye és súlyos következményei lehetnek. Odafigyeléssel viszont egy sor fogászati probléma megelőzhető ill. kialakulásuk lassítható.

 • 2019.11.18 Valósággá vált: fizetni kell a levegőért

  Indiában olyan súlyos a légszennyezettség, hogy Delhiből gyakorlatilag gázkamra lett a szmog miatt, így eljött az ideje az első oxigén bár megnyitásának.

 • 2019.11.18 Előzés helyett megelőzés - 5+1 tipp közlekedéshez

  Idén novemberig már mintegy négyszázan hunytak el valamilyen közlekedési balesetben Magyarországon, noha a tragédiák többsége megelőzhető lett volna, ha a résztvevő felek betartják a szabályokat. Magyarország útjain nap mint nap mintegy 50 ezer flottakezelt gépjármű közlekedik, ezért a közúti balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából a Mercarius Flottakezelő a biztonságos közlekedés szakértőjeként ad 5+1 tanácsot, amelyekre odafigyelve könnyebben elkerülhetők a közúti tragédiák.

 • 2019.11.15 Ezek az ételek bizonyítottan rosszat tesznek a szívnek

  Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.

 • 2019.11.14 Légy te is bűnügyi helyszínelő a SEN-en!

  A bűnügyi sorozatok helyszínelőinek bőrébe bújhatnak, akik időben regisztrálnak a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programjára. Fiktív halálesetek és bonctermi látogatások is várják az érdeklődőket.