Férfitükör

Előző Következő
Lupus: nyáron fontos a fényvédelem!

A szisztémás lupus az egész szervezetet érintő autoimmun betegség. A betegek jelentős hányada fényérzékeny, az ultraviola sugarak 40-70 százalékuknál ...

 • 2021.03.04 A fogak esztétikája 2. rész

  Korábbi számunkban körüljártuk a fogmegtartó kezelések esztétikai vonatkozásait, úgymint a tömések, gyökérkezelések támasztotta lehetőségek, vagy éppen a fogfehérítés kérdésköre. Ebben a cikkben tovább feszegetjük a problémákat, és a különböző rögzített és kivehető pótlásokkal szemben támasztott esztétikai követelményeket járjuk körbe. Amennyiben egy vagy több fogunk hiányzik, úgy javasolt azokat valamilyen módon pótolni. A hagyományos pótlások között megkülönböztetünk rögzített és kivehető pótlásokat. Implantációt követően, a foghiánytól függően, a műgyökerekre is készülhetnek kivehető vagy fix pótlások.

 • 2021.03.04 A Pfizer-vakcina kevésbé hatékony az elhízottaknál

  Kevésbé hatékony lehet elhízottak esetében a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltása egy olasz tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy mintegy felével kevesebb antitestet termel szervezetük, mint az egészséges embereké.

 • 2021.03.04 1 tonna potencianövelőt találtak a ferihegyen

  Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubaiból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

 • 2021.03.02 Nagyobb az erős alkoholfogyasztás kockázata

  Brit kutatók összefüggést találtak bizonyos szakmák, munkakörök és az erős alkoholfogyasztás nagyobb valószínűsége között.

 • 2021.03.02 A Johnson and Johnson oltóanyagot jóváhagyták

  Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szakértői bizottsága is jóváhagyta vasárnap a Johnson and Johnson által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag alkalmazását az új típusú koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében.

 • 2021.03.01 Az antitest-vizsgálatok jelzik az oltás hatékonyságát

  Brit kutatók csütörtökön ismertetett vizsgálati eredményei szerint a lakossági antitest-vizsgálatok már egyértelműen jelzik a koronavírus elleni oltás hatékonyságát.

 • 2021.02.26 Depressziót okozhat a férfiaknál a cukor

  A túl sok cukrozott üdítőital, sütemény és más édesség fogyasztása növeli a depresszió kockázatát férfiaknál - derítették ki brit kutatók, akik ugyanezt az összefüggést nők esetében nem tudták kimutatni.

 • 2021.02.25 A kötőszöveti meszesedés megakadályozása

  Új módszert fedeztek fel a kötőszöveti meszesedés megakadályozására a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói, ennek nyomán egyszerű és alacsony költségű terápiával lehet megelőzni a problémát, kezelhetők lesznek azok is, akik másképp 40-50 éves korukban elveszítenék a látásukat - írta közleményében az akadémia.

 • 2021.02.24 A porckopás javítható

  Az ízületek leggyakrabban előforduló megbetegedése az ízületi porckopás, az artrózis. A porc beborítja az ízületekben a csontokat, és az ízületi folyadékban biztosítja azok súrlódásmentes mozgását. Ha a porcréteg elkopik, és az ízületi folyadék eltűnik, akkor megszűnik a súrlódásmentesség, és a porc helyett a csontok dörzsölik az ízületek széleit. A irritált csontok kevésbé bírják a terhelést, mint a porc, és ezért gyorsabban kopnak, így a csontok megvastagodnak. Ez gyulladással és merevséggel járhat. Most 5 pontban összefoglaljuk, mi a teendő az artózis gyógyulása, illete javítása érdekében.

 • 2021.02.23 Az autoimmun pajzsmirigyzavarok is kezelhetőek

  Az immunrendszer feladata, hogy a kívülről bekerült, vagyis a nem saját anyagokat eltávolítsa. Ám elfordul, hogy hiba csúszik a gépezetbe, és az immunrendszer kóros, támadó választ ad a normális körülmények közt is megtalálható, saját képletekre, mivel idegenként kezeli azokat.