Férfitükör

Előző Következő
A kötőszöveti meszesedés megakadályozása

Új módszert fedeztek fel a kötőszöveti meszesedés megakadályozására a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói, ennek nyomán egyszerű és ...

Hirdetés
 • 2020.10.07 Fogkefe, fogkrém? Nem elég!

  A fogmosás szükségességét már az óvodában megpróbálják belénk nevelni – sajnos a magyar statisztikák alapján inkább kevesebb, mint több sikerrel. A megfelelő szájhigiéné elérésében két fontos tényező játszik szerepet: a mechanikai és a kémiai tisztítás.

 • 2020.10.05 Alzheimer: Nem része az öregedési folyamatnak

  Szeptember 20-án tartották az Alzheimer-kór világnapját. A betegség az agysejtek pusztulásával járó visszafordíthatatlan folyamat, amely miatt beszűkül a gondolkodás és visszafordíthatatlanul romlik az emlékezőképesség.

 • 2020.10.03 Tizennégyen meghaltak, 1086-tal nőtt a fertőzöttek száma

  Elhunyt tizennégy krónikus beteg, és újabb 1086 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

 • 2020.10.02 A kalcium, az idegrendszer működéséért

  Noha tény és való, hogy a szervezetünkben található kalcium jelentős része a fogakban és a csontokban található, ugyanakkor az idegrendszer sejtjeiben, is igazán fontos szerepe van – többek között például az információ áramoltatásában, aminek kihagyása nagyon komoly problémákat idézhet elő.

 • 2020.09.23 Víruskereső mobiltelefonos applikációk

  A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, például a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet - mondta Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.

 • 2020.09.22 Kényszergyógykezelés a feleséggyilkosnak

  Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan megölte feleségét, mert azt hitte, az ördög beszél hozzá - tudatta a bíróság közleményben.

 • 2020.09.21 Ősztől a fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

  Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • 2020.09.21 17 ambuláns mintavételi pont segít

  Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 • 2020.09.20 Az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet

  Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel idén a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Biztonság hete kezdeményezéssel, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt online rendeznek meg szeptember 14. és 19. között.

 • 2020.09.18 Véglegesen marad a telefonos gyógyszerfelírás

  Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében.