Férfitükör

Előző Következő
Milyen betegségek okozhatnak másodlagos fejfájást?

Sokan tapasztalhatták már, hogy a fejfájásuk más betegségek kísérőjeként jelentkezik. Dr. Vida Zsuzsanna, a Budai Fájdalomközpont neurológusa ...

Hirdetés
 • 2020.06.16 Megszüntetik a veszélyhelyzetet

  Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden.

 • 2020.06.15 Alternatív megoldás a prosztata kezelésére

  A prosztatabántalmak a férfiak körében is intim témának számít, amelyről legfeljebb orvosukkal és/vagy közeli barátaikkal váltanak szót, velük is leginkább csak akkor, amikor vizelési panaszaik egyre súlyosbodnak.

 • 2020.06.10 Fertőzötteket kereső mobilalkalmazás

  Megkezdődött Olaszországban annak a mobilalkalmazásnak a használata hétfőn, amely jelzi felhasználójának, ha olyan emberrel került kapcsolatba, akiről tudni, hogy koronavírus-fertőzött.

 • 2020.06.09 Milliók életet menthette meg a bezárkózás

  Több mint 3 millió életet mentettek meg a koronavírus-járvány megállítására elrendelt korlátozások Európában a brit Imperial College London kutatócsoportjának becslése szerint.

 • 2020.06.04 Hiperkeratosis: Amikor megvastagodik a bőr

  A hiperkeratosis egy összefoglaló megnevezés, amely a bőr bizonyos területének megvastagodására utal. A problémának számos megjelenése formája létezik az ekcémától a szemölcsig, így dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza szerint a kezelés is a diagnózisnak megfelelően összetett.

 • 2020.06.04 Csökken a koleszterinszint a nyugati országok

  Meredeken csökken a nyugati országok lakosságának koleszterinszintje, de növekszik az alacsony vagy közepes jövedelmű nemzetek népességéé, különösen Ázsiában - derítette ki az eddigi legnagyobb kutatás a koleszterinszint alakulásáról a világ országaiban.

 • 2020.06.03 A tíz legnagyobb hiba a sportolók táplálkozásában

  Edzés, táplálkozás és regeneráció – ez a sikeres felkészülés 3 kulcsterülete, egyik sem megy a másik nélkül, egyik sem helyezhető a másik elé. A Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet - amely a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási tanácsadójaként segíti a versenyzők eredményes felkészülését - szakértői most összefoglalták a tíz leggyakoribb hibát, amelyeket a sportolók a mindennapi táplálkozásukban elkövethetnek. Érdemes tanulni belőle!

 • 2020.06.02 A járvány idején nő a szerencsejáték-függőség

  A koronavírus-járvány miatt leszűkült a társas érintkezés lehetősége, és ez növeli a szerencsejáték-, illetve online függőség kialakulásának kockázatát, különösen a gyermekeknél - hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász.

 • 2020.06.01 Apák Napja: köszöntsük a férfiakat!

  Június 21-én Apák napja alkalmából köszöntsük a férfiakat, de vigyázzunk rájuk a mindennapokban is! A prosztata jóindulatú megnagyobbodása gyakori a 45 év feletti férfiak között. Legyen bátor, tesztelje magát és vegyen részt rendszeres szűrővizsgálaton urológusánál! (promóció)

 • 2020.05.29 Koronavírus: 3841-re emelkedett a fertőzöttek száma

  Meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.