Férfitükör

Előző Következő
Ha a családban sok a magas vérnyomás, elkerülhető?

Sok magas vérnyomás beteg gondolja, hogy ha a felmenői közt szinte mindenki ezzel küzdött, a betegség elkerülhetetlen. Az is általános elképzelés ...

 • 2023.08.24 Új, egyszerű eljárás a 2-es típusú cukorbetegeknek

  A 2-es típusú cukorbetegek inzulinkezelésének egyszerűsítését célozza az a nemzetközi szinten is új terápia, amelyet egy ideje sikerrel alkalmaznak a Semmelweis Egyetemen - közölte az intézmény az MTI-vel.

 • 2023.08.23 Kezelés nélkül nem gyógyul a körömgomba

  A körömgomba-fertőzés könnyen elkapható. Nyilvános edzőteremben, sportlétesítményekben, uszodákban, strandokon, közös zuhanyozókban, egymás cipőjét, papucsát vagy körömápoló készletét használva bárki megfertőződhet.

 • 2023.08.22 Parlagfű allergia: a szemet, a torkot, bőrt sem kíméli

  A szénanáthás tünetek mellett a parlagfű allergia egyéb panaszokat is okozhat. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, az Allergiaközpont főorvosa összefoglalta, hogy melyek ezek.

 • 2023.08.18 A férfiak bőre később öregszik

  Bár az utóbbi időben egyre kevésbé szokatlan, ha egy férfi a szokásos ápoló kozmetikumok használatán és kozmetikai kezeléseken túl professzionális, orvosi segítséget is kér a kor előrehaladtával jelentkező, arcát, alakját érintő problémák korrigálására, sokan még mindig tabuként kezelik a bőrápolást.

 • 2023.08.16 Ez a helyes vizelés 5 szabálya

  Valószínűleg kevesen gondolkoznak azon, vajon helyesen vizelnek-e vagy sem, hiszen az ürítést gyakorlatilag automata üzemmódban végezzük. Ugyanakkor vannak olyan hibák, szokások, amelyek befolyásolják a vizeletkiválasztó rendszer egészségét, és amelyeket éppen ezért érdemes korrigálni. Dr. Rákász István, az Urológiai Központ urológusa a témával kapcsolatos tanácsait osztotta meg.

 • 2023.08.15 Háztartásigép-kiegészítők fogyatékkal élőknek

  Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA szakkiállításon mutatja be új termékkiegészítő-készletét, a Universal UP Kitet. Az LG Universal UP Kit innovatív, univerzális formatervezésű és újrahasznosított anyagokból készült háztartásigép-kiegészítőkből áll, amelyek megkönnyítik a testi fogyatékkal élő felhasználók számára a háztartási gépek használatát. A felhasználók könnyen felszerelhetik a készletben található kiegészítőket a meglévő LG készülékeikre, így anélkül válik kényelmesebbé a használatuk, hogy egy újabb modellre kellene lecserélniük azokat. Az új kiegészítőcsomag jó példája annak, hogy miként képzeli el az LG a befogadóbb és fenntarthatóbb jövőt.

 • 2023.08.12 Nyár kontra alvás: rosszul állnak a magyarok

  A magyarok fele rosszabbul alszik, mint az uniós átlag, nyáron pedig még inkább felerősödhetnek a meglévő alvásproblémák. A nappalok meghosszabbodásával ugyanis később jelzi a szervezet, hogy ágyban a helyünk, a hőség pedig megnehezíti a pihenést, ráadásul a legtöbben nem jó alvási rutint követünk. Olyan apróságnak tűnő dolgok, mint a nem megfelelő ágynemű szintén sokat ronthat a helyzeten – derül ki a JYSK és a Magyar Alvás Szövetség összeállításából. A szakértők szerint fontos, hogy javítsunk az alvás minőségén, hiszen az életünket is meghosszabbíthatja a jobb alváshigiénia.

 • 2023.08.11 Mit tegyünk az útipatikába nyaralás előtt?

  Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, sebtapasz, lázmérő, fertőtlenítőszer, naptej, szem és orrcsepp – egy jól összeállított útipatika sok esetben átsegíthet bennünket a nyaralás alatt elszenvedett balesetek, vagy betegségek alkalmával. Külföldi nyaralás előtt, ha olyan országba megyünk, ahol nem ismerjük a helyi viszonyokat vagy nem beszéljük az adott nyelvet, érdemes alaposan átgondolni milyen gyógyszerekre lesz szükségünk az utazás és az ott tartózkodás során – hívja fel a figyelmet dr. Sebők Szilvia főgyógyszerész, a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet igazgatóhelyettese.

 • 2023.08.10 Nyári gyümölcsök cukorbetegen- miket szabad enni?

  Ha valaki cukorbetegséggel küzd, jól tudja, hogy vigyáznia kell a gyors felszívódású szénhidrátokkal, hiszen azok gyorsan és nagy mértékben emelik meg a vércukorszintet. De vajon mi a helyzet a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsökkel? Melyeket szabad fogyasztani és melyekkel érdemes vigyázni? A kérdést Vajdovich Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa válaszolta meg.

 • 2023.08.09 A túl sok önkielégítés okozhat kopaszodást a férfiaknál?

  Felröppent a hír a médiában, hogy a férfiak kopaszodásához köze lehet annak, hogy mennyit önkielégítenek. A kapcsolat ugyan értelmezhető, de azt a megszólaló szakemberek kiemelik, hogy ez azért nem ennyire egyszerű, ráadásul a mennyiségeket is figyelembe kell venni!