Férfitükör

Előző Következő
Nem csak szájon át juthat be a gyógyszer

A gyógyszermolekulák különféle módokon juttathatók be a szervezetbe. Nem mindegy, hogy melyik beviteli út kerül alkalmazásra, hiszen az eltérő ...

 • 2022.04.21 A kutyák agya másképp reagál a kutyahangokra

  A kutyák agya eltérő módon dolgozza fel a saját fajtársaiktól és az emberektől származó hangokat, illetve a hangok érzelmi töltésére is reagál - derült ki az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport legújabb kutatásából, amelynek során a kutatók EEG segítségével vizsgálták a kutyák agyi folyamatait.

 • 2022.04.19 Fáj a térde? Ízületi ultrahang segíthet kideríteni az okát

  A térd sérülése, illetve fájdalma gyakori jelenség, és érdemes utánajárni, mi is okozza a panaszt. A megfelelő szakorvosi vizsgálatot (traumatológus, ortopédus, reumatológus) követően a diagnózis felállításában a képalkotó diagnosztikának kulcsszerepe van. A térd lágyrészeinek (szalagok, ínak, porc, meniscusok) diagnosztikájában nagy szerepet játszik az ultrahang vizsgálat. Hogy mit érdemes róla tudni, azt Dr. Kreiss Ádám, az Ultrahangközpont radiológusa mondta el.

 • 2022.04.19 A kellemetlen lehelet 6 gyakori oka (és a lehetséges megoldások)

  A kellemetlen lehelet egy gyakori probléma, ami átlagosan minden második felnőttet érint. A jelenség orvosi neve „halitosis”, és számos kiváltó oka lehet, amiket érdemes ismerni, ha szeretné ön is megelőzni az efféle kellemetlenségeket.Az alábbiakban a kellemetlen lehelet gyakori okairól és lehetséges megoldásairól olvashat. (Promóció)

 • 2022.04.13 Nem való sportembereknek az elektromos bicikli?

  Hazánkban is egyre elterjedtebbek az elektromos kerékpárok, a sportolók körében azonban nem örvend nagy népszerűségnek a tekerést megkönnyítő eszköz. Pedig a hobbisportolók és a túrabiciklisek számára, de akár egyes extrém biciklis sportágak esetében is egészen új lehetőségeket nyithat meg egy e-bike. Az Euronics most összefoglalta, hogyan, és kinek lehet hasznos egy ilyen bicikli – és hol érdemes elindulnia azoknak, akik a vásárlás mellett döntenek.

 • 2022.04.13 A 40-es férfiak urológiai gondjai gyermekvállaláskor

  Tudjuk, hogy a gyermekvállalás egyre későbbre tolódik, ahogyan azzal is tisztában vagyunk, hogy jellemzően az édesapa valamivel idősebb, mint az édesanya. Ha azonban maga a szülés is kitolódik, akkor az apává válás időpontja is későbbre esik, ilyenkor pedig a történésekbe már sokszor az urológiai problémák is beleszólnak.

 • 2022.04.12 Fontos elhízás esetén a kardiológiai kivizsgálás

  Az alma típusú elhízás, vagyis amikor a has körül jelenik meg jelentős mennyiségű súlyfelesleg, nem pusztán esztétikai kihívás. Annak, aki az elhízás mellett nem mozog és más értékei is eltérnek a normálistól, nagy valószínűséggel társbetegségekkel is számolnia kell. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni. A metabolikus szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről beszélt dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa.

 • 2022.04.08 Így kezdd el a kutyás futást a szabadban!

  A tavasz - és vele együtt a szép idő - beköszöntével számos lehetőséged nyílik arra, hogy a természetben sportolj. Ha igazán jó partnert keresel ehhez, aki még a hűvösebb időben és esőben is hű partnered lehet, van egy kiváló javaslatunk. Dönthetsz akár egy kellemes séta, kocogás, vagy futás mellett, a megfelelő kellékekkel és előkészületekkel szuper élménnyé varázsolhatod a kutyáddal való közös mozgást. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Hogyan válasszuk ki a tökéletes telefontokot?

  Kevés személynek van a telefonszervizes technikusoknál nagyobb rálátása az emberek gyenge pontjaira. Természetesen Shakespeare a mester az emberi természettel kapcsolatos megfigyelések terén, de a telefonunkat javító emberek a legsebezhetőbb állapotunkban látnak bennünket, markunkban szorongatva a megrongálódott hardvert, általában valamilyen kínos és kinyilatkoztató baki bevallásával. Ismerős a szitu? A világ tele van potenciális technológiai árulásokkal, ezért a legjobb, ha megelőzően cselekszünk, és védőtokba csomagoljuk telefonunkat. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Mit tegyünk, ha kullancs van a bőrben?

  Ha kullancs van a bőrben, nincs idő késlekedésre, azt azonnal el kell távolítani. Az sem baj, ha a „feje” beleszakad a bőrbe.

 • 2022.04.06 Parlagfű immunterápia

  Az allergén immunterápia a légúti allergia tartós kezelési módja. A terápia teljes időtartama 3-5 év, a kezelésre jelenleg nincs támogatás, költségét a betegnek kell fedezni.