Férfitükör

Előző Következő
Allergiás reakcióra adrenalin injekció

Az epinefrin (adrenalin) egy hormon, amely mesterségesen is előállítható, önbelövős injekció formájában is kapható.

Hirdetés
 • 2019.09.16 Cselezze ki a magas vérnyomást!

  "Jaj, de jó!” – szakad fel az emberből a megkönnyebbült sóhaj, amikor kiderül, hogy nem alacsony, nem is magas, hanem 120/80 Hgmm körüli a vérnyomása. A magyar felnőtt lakosság 35 százaléka azonban magas vérnyomás-betegséggel küzd. Dr. Kohári György szerint a gyógyszeres kezelés az esetek jelentős részében egy kis odafigyeléssel elkerülhető. Például ezekkel a természetes módszerekkel.

 • 2019.09.15 Nehezen alszol el? Ez a 3 illat segít

  A stresszes hétköznapok és problémák miatt, melyeket nap mint nap hordozunk, manapság egyre nehezebb nyugodtan aludnunk. Várjunk azonban egy percet, mielőtt beveszünk egy altatót: próbáljuk ki az aromaterápiát.

 • 2019.09.13 Ne egyen meg mindent – óvja a veséjét!

  A vesebetegségben szenvedők diétáját összeállítani nem egyszerű feladat, az elfogyasztható táplálékok listáját és mennyiségét az orvos határozhatja meg. Minden attól függ, hogy pontosan milyen betegséggel állunk szemben, illetve milyen stádiumban van a beteg.

 • 2019.09.11 Szorong, depressziós? Kertészkedjen!

  Nem feltétlenül kell kapálni, elég csak heti két alkalommal csak úgy sétálgatni is a természetben, hogy jobb legyen az ember közérzete és egészsége.

 • 2019.09.10 Utazás cukorbetegen, avagy nem veszélyes ez?

  Előre kell tervezni, érdemes túlbiztosítani magunkat, szükség van plusz holmikra és jól átgondolt csomagolásra, de csupán ennyivel több előkészület kell, és már kezdődhet is a pihenés – cukorbetegen is.

 • 2019.09.06 A vegáknak ritkábban van gond a szívükkel, cserébe gyakrabban kapnak stroke-ot

  A vegán, vegetáriánus és hétköznapi étrend hosszabb távú hatásait vizsgálták 48 ezer fős mintán egy kutatásban, amelyet a British Medical Journalben publikáltak. A résztvevők között 16 ezer vegetáriánus és vegán szerepelt.

 • 2019.09.03 L.L. Juniorék tragédiája - A gyász fázisai

  Szombaton elgázolták L.L. Junior kisfiát, amikor édesanyjával és testvérével hazafelé tartottak egy rendezvényről. A hároméves kisfiút egy órán át próbálták újraéleszteni, de hiába. Mit élhetnek át a szülők? Az édesanya, aki végignézte a halálát, és az édesapa, aki távol volt a baleset helyszínétől.

 • 2019.09.02 Nem csak a sztárok betegsége az idegi kimerültség

  Pár napja Majka adott egy nagyon őszinte interjút az index.hu-nak, amiben pár évvel ezelőtti betegségéről is beszélt, ami sok embert érint manapság.

 • 2019.08.28 Félni kell, rettegni nem - Magyarország és a trópusi betegségek

  A veszély valós, de nagyon nehéz úgy beszélni róla, hogy az ember se pánikkeltéssel, se bagatellizálással ne legyen vádolható - mondta Rózsa Lajos, az MTA Evolúciótudományi Intézet kutatója az Indexnek.

 • 2019.08.26 Tudjuk már, hogy mi is az a rák?

  Nincs olyan család, ahol a szűkebb-tágabb rokonságban ne lenne érintett valaki. Jó hír, hogy egyre több ráktípus kezelésében érnek el jelentős előrehaladást, és az is jó hír, hogy a betegek életminősége is sokkal jobb már, mint pár évtizede volt!