Férfitükör

Előző Következő
Dohánymentesen: a tüdő varázslatos gyógyulása

A dohányzás abbahagyása után a tüdő képes "varázslatosan" meggyógyulni a dohányzás okozta rákos mutációkból - állapította meg egy új ...

 • 2023.10.02 Fókuszban a tüdő egészségének megőrzése

  A Globális Kezdeményezés a Krónikus Obstruktív Légúti Betegségért (GOLD) szervezet 2002-ben rendezte meg az első COPD világnapot. Az évente több mint 50 ország részvételével zajló programsorozat középpontjában idén a tüdő egészségének hosszú távú megőrzése áll. Ezzel kapcsolatban kérdeztük dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát.

 • 2023.09.29 Az idősödéshez társuló szembetegségek

  Ahogy idősödünk, úgy nő meg számos betegség kialakulásának esélye. Így van ez a szem esetében is. Ezért az évek múlásával egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a rendszeres szemészeti ellenőrzésre, és egyre inkább oda kell figyelni a különböző szemészeti, illetve látási panaszokra.

 • 2023.09.28 Október 5-én vár mindenkit a Plazmaadók Éjszakája

  Ebben az évben október 2-ától 6-áig tartják a Nemzetközi Plazmaadó Hetet, amelynek célja, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét a plazmagyűjtés jelentőségére és megfelelő elismertséget vívjon ki a mások életét megmentő és jobbá tevő plazmadonorok számára. A BioLife 10 plazmaközpontjában ezen a héten rendezik meg a Plazmaadók Éjszakáját.

 • 2023.09.25 A bél segítői, a gyomorégés kezelői

  Sokféle gyomor- és bélrendszeri panasz létezik. Jó, ha tudjuk, hogy egyes hasi és gyomorproblémáknál pontosan milyen gyógynövényekhez és kiegészítőkhöz nyúljunk, hiszen nem vehetünk be minden egyes alkalommal gyógyszert.

 • 2023.09.22 A betegségek kiinduló oka döntően a táplálkozás

  Megdöbbentőnek tűnik a tény, de igaz, hogy az összes kardiovaszkuláris betegség mintegy 70%-a valamilyen módon a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza! Ez ugyanis többek közt elhízáshoz, magas vérnyomáshoz, cukorbetegséghez vezethet, amelyek következménye lehet egy szív-érrendszeri betegség. A Szív Világnapja kapcsán dr. Jenei Zsigmond Máté, az Életmód Orvosi Központ kardiológusa az egyéni felelősségre, az orvosok felvilágosító és támogató szerepére, és a kardiovaszkuláris rizikó felmérésének lehetőségére hívta fel a figyelmet.

 • 2023.09.21 40 felett érte sportsérülés? Vegye komolyan!

  A 40 feletti sportolók – még ha hobbisportolók is – egyre gyakrabban szembesülhetnek kisebb-nagyobb sérülésekkel, amelyek nem csak az edzéseket, de akár a mindennapi tevékenységet is megnehezíthetik. Ráadásul minél idősebbek vagyunk, annál lassabb, körülményesebb lehet a gyógyulás. Dr. Magbade Gábor, a Sportorvosi Központ ortopéd orvosa a leggyakoribb sportsérülésekre és azok hatékony kezelésére hívta fel a figyelmet.

 • 2023.09.20 A hideg lábfej érszűkületet is jelezhet

  Az érszűkület bármelyik érben kialakulhat a testben, és nagyon gyakori, hogy egyszerre több ér is érintett. A probléma nem csak lábfájdalommal járhat, akár stroke-ot, szívinfarktust is előidézhet! Hogy milyen tünetek jelezhetik az érszűkületet, ha az az alsó végtagokban alakul ki, arról dr. Kósa Évát, a Trombózis-és Hematológiai Központ angiológusát kérdeztük.

 • 2023.09.20 Magyar online bőrgyógyászati klinika hódít

  Világszerte hatalmas probléma, hogy a bőrgyógyászati tünetekkel, panaszokkal a páciensek sok esetben nem fordulnak időben orvoshoz, hanem otthoni kezeléssel próbálják megoldani, megszüntetni a problémát. Felmérések azonban azt igazolják, hogy egyre több a melanomával vagy más rosszindulatú bőrelváltozással rendelkező páciens, ami sok esetben megelőzhető lenne, ha időben diagnosztizálták volna azt. Erre kínál megoldást Szlovákiában az egyik legnagyobb egészségbiztosító által ingyenesen elérhetővé tett magyar szolgáltatás.

 • 2023.09.20 Hogyan hat az öregedés a lábunkra?

  Az öregedési folyamatok nem kímélik a lábakat sem. Idővel olyan elváltozások is kialakulhatnak a lábban, amelyek szoros orvosi követést igényelnek. Ilyen például a cukorbetegség okozta lábelváltozások.

 • 2023.09.19 Nyerj egymillió forintot az iskoládnak!

  A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében az Aktív Magyarország Program támogatásával. A versengésben, ami tavasszal 200 000 embert és 2000 iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. A kihívás végén 100 aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A részvételhez a MillióLépés applikációt kell letölteni.