Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2021.09.13 Kell-e menekülni a korunk elől?

  A kapuzárási pánik - tudományos nevén életközepi válság - létezése vitatott téma. Vannak, akik szerint ez mítosz, mások szerint csak bizonyos kultúrákban létezik. Megint mások állítják, ez valós krízis, melyből kilábalva esélyt kaphatunk a fejlődésre.

 • 2021.09.10 Leheletvizsgálat segítheti az epilepsziás betegeket

  Az epilepsziás betegek gyógyszeres kezelésének hatékonyabbá tételére fejlesztettek ki egy újfajta leheletvizsgálatot a Bázeli Egyetem kutatói.

 • 2021.09.09 A szarvasmarhák gyomra képes lebontani a műanyagot

  A szarvasmarhák gyomrában élő baktériumok képesek a műanyagok lebontására is - ezt állapította meg egy most publikált kutatás.

 • 2021.09.09 Hyalomma kullancsot találtak

  Három hónappal az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Kullancsfigyelő projektjének indítása után előkerült az első példány a keresett, hazánkban nem őshonos Hyalomma kullancsból.

 • 2021.09.08 A túlzott kávéfogyasztás csökkentheti az agytérfogatot

  A túlzott kávéfogyasztást az agytérfogat csökkenésével és az időskori elbutulás (demencia) kockázatának növekedésével hozta összefüggésbe a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány.

 • 2021.09.07 Fejfájás? A fájdalomcsillapító átmeneti segítség

  Szinte nincs olyan felnőtt, aki soha ne érezte volna, hogy fáj a feje, a lakosság 40-50 százaléka pedig rendszeresen küzd a fejfájás különböző típusaival, amelyekről dr. Prinz Géza, a FájdalomKözpont neurológusa, pszichiáter, infektológus beszélt.

 • 2021.09.07 Új technológia a vastagbélgyulladás kezelésére

  Többéves fejlesztés eredményeként egyedülálló technológiát alkalmazó széklettranszplantációs betegellátó egységet és baktériumsejtbankot hoztak létre a vastagbélgyulladás kezelésére a Debreceni Egyetemen. A terápiára a koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb az igény - közölte az egyetem az MTI-vel.

 • 2021.09.07 A légszennyezettség súlyosbítja a mentális betegségeket

  A légszennyezettség súlyosbíthatja a mentális betegségeket - állapította meg egy Londonban folytatott kutatás, amelyről a The Guardian online kiadása írt.

 • 2021.09.06 A hidratáltság csökkentheti a szívelégtelenséget

  A szervezet megfelelő mennyiségű és minőségű hidratálása egész életen át csökkentheti a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát az amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet kutatói szerint, akik az Európai Kardiológiai Társaság ez évi kongresszusán mutatják be eredményeiket.

 • 2021.09.06 Életmódváltás és tudatosság

  Az elhízás a 21. század egyik legnagyobb közegészségügyi problémája, ezt Európában járványnak tekintik. Az európai elhízás napja (European Obesity Day, EOD) idén május 15-ére esik, célja, hogy felhívják a figyelmet a problémára és szélesítsék az elhízásról és a sok más betegségről szóló ismereteket.