Férfitükör

Előző Következő
Programok az Alzheimer Világhónap alkalmából

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene ...

 • 2021.02.08 Vizsgálják az influenza és Parkinson-kór elleni szert

  Vizsgálni fogják a vírusbetegségekre és a Parkinson-kórra használt szer, az amantadin alkalmazását a Covid-19 gyógyításában a kelet-lengyelországi Lublin városában működő klinikai kórházban, valamint hat más lengyel gyógyintézményben.

 • 2021.02.05 Egy gyógyszer meggyógyította a Covid-19-betegeket

  Egy új, egyelőre EXO-CD24 nevű izraeli gyógyszer 3-5 nap alatt meggyógyított a tel-avivi Ichilov kórházban 30-ból 29 koronavírusos beteget, akiket a Covid-19 mérsékelt vagy súlyosabb formája miatt kezeltek - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.

 • 2021.02.04 Négymilliárd euró a rák elleni küzdelemre

  Az Európai Bizottság szerdán a rák elleni küzdelemmel kapcsolatos átfogó uniós tervet mutatott be, amely az Európai Egészségügyi Unió részeként négymilliárd euróval finanszírozná a daganatos betegségek kutatásával, kezelésével és a megelőzéssel kapcsolatos tevékenységeket.

 • 2021.02.02 Sikeres a magyar tüdőtranszplantáció

  Sikeres a magyar tüdőtranszplantációs program, 2015. decemberi indulása óta elvégezték a 101. ilyen műtétet - mondta az emberi erőforrások minisztere.

 • 2021.02.01 Megkezdődött a COVID elleni gyógyszer alkalmazása

  Érkezése után két nappal már el is kezdődött a koronavírus elleni, bamlanivimab nevű ggyógyszer alkalmazása a Dél-pesti Centrumkórházban - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

 • 2021.01.29 Hatékony a variánssal szemben a Novavax oltóanyaga

  A koronavírus nemrégiben Angliában azonosított új variánsával szemben is magas hatékonyságúnak bizonyult a nagy-britanniai klinikai próbákon a Novavax nevű amerikai gyártó kísérleti oltóanyaga - közölte a vakcinát kifejlesztő cég. Boris Johnson brit miniszterelnök jó hírnek nevezte az eredményt.

 • 2021.01.27 Télen nagyobb a szívinfarktus kockázata

  A szív- és érrendszeri betegségeket világszerte, így Magyarországon is a vezető halálozási okok között tartják számon, hazánkban minden második embert érint. A helyzetet súlyosbítja, hogy a hideg évszakokban, így különösen télen, jelentősen megnő a szívinfarktusok kockázata, hiszen a szívproblémákkal küzdő emberek számára nagyfokú megterhelést jelent a hideghez való alkalmazkodás. De vajon miért jelent veszélyt a hideg idő a szívbetegekre nézve, és milyen jeleket szükséges komolyan vennünk a súlyos szív- és érrendszeri károsodások elkerülése érdekében?

 • 2021.01.26 Be kell tartani a fogadalmakat?

  Az újév első napjai sokak számára fogadalmakkal indulnak, aztán majd kiderül, hogy mennyire sikerül ezeket betartani. Három ismert művészt faggattunk arról, hogy ők vajon hogy állnak ehhez a témához.

 • 2021.01.23 Stroke: csökkentsük a kockázati tényezőket!

  A stroke bármikor, bárkinél és bárhol kialakulhat. A stroke az elhalálozás egyik vezető oka, a WHO adatai szerint hazánkban évente több mint 10 ezer ember haláláért felelős. Élete során négyből egy felnőtt átesik stroke-on, melyből a legtöbb elkerülhető lenne, kialakulásának esélyének csökkentésével.

 • 2021.01.21 A vashiány élettani hatásai

  A vashiány bárkit érinthet, az emberek azonban többnyire nem észlelik időben testük jelzéseit, későn tesznek ellene vagy fordulnak orvoshoz, ezért a vashiány jelentősen aluldiagnosztizált állapot.