Férfitükör

Előző Következő
Egy génmutáció növelheti a demencia kockázatát

Nagyobb valószínűséggel lesz súlyosabb lefolyású a Covid-19 betegség azoknál az embereknél, akiknek szervezetében jelen van egy demenciakockázatot ...

 • 2020.10.29 A szervezetnek lesz egy "immunemléke" a vírussal

  A koronavírus ellen termelt antitestek szintje "egészen gyorsan" csökken a megfertőződést követően - állapították meg brit szakemberek.

 • 2020.10.28 Itt az ősz, és máris lebetegedett?

  Sokan érzik úgy, hogy a hűvösebb napokkal együtt megérkezett a náthaszezon is az életükbe. Ősztől nyárig szinte egyik betegség követi a másikat, ha van valamilyen fertőzés a közelükben, ők azt biztosan elkapják. Dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tehetünk ilyen esetben?

 • 2020.10.28 Az édesanya kis eséllyel adja át a vírust a csecsemőnek

  A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett - derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

 • 2020.10.27 Szájvizek képesek a koronavírus hatástalanítására?

  Egyes szájon át szedhető antiszeptikumok és szájvizek képesek lehetnek hatástalanítani az új-koronavírust az amerikai Penn State Orvostudományi Főiskola kutatása szerint.

 • 2020.10.27 Vitaminok, nyomelemek a szem egészségéért

  A fejlett világban az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog a vakság fő okai, amik rizikója megfelelő életmóddal csökkenthető lehet.

 • 2020.10.26 Hazamehetett a remdesivirrel kezelt beteg

  Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

 • 2020.10.26 Szabad-e „szívvédő” aszpirint szedni?

  Egy új amerikai tanulmány hívta fel a figyelmet arra, hogy az orvosi javallat nélkül, megelőzésképpen szedett aszpirin bizonyos kockázatokat is rejt magában.

 • 2020.10.21 Meghalt Robert Redford fia

  Meghalt 58 éves korában James Redford filmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia - írta a BBC hírportálja.

 • 2020.10.19 A férfiak bőre később öregszik

  Bár az utóbbi időben egyre kevésbé szokatlan, ha egy férfi a szokásos ápoló kozmetikumok használatán és kozmetikai kezeléseken túl professzionális, orvosi segítséget is kér a kor előrehaladtával jelentkező, arcát, alakját érintő problémák korrigálására, sokan még mindig tabuként kezelik a bőrápolást.

 • 2020.10.19 A háziorvosoknál van az influenza elleni védőoltás

  Megérkezett a háziorvosi praxisokba és az üzemorvosokhoz az influenza elleni védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs.