Férfitükör

Előző Következő
Nem csak szájon át juthat be a gyógyszer

A gyógyszermolekulák különféle módokon juttathatók be a szervezetbe. Nem mindegy, hogy melyik beviteli út kerül alkalmazásra, hiszen az eltérő ...

 • 2022.09.12 PHOENIX Sportcsarnok Fót

  Fót városa és a PHOENIX Pharma Zrt. közötti hosszútávú együttműködés eredményeképp az újonnan épült városi sportcsarnok a PHOENIX Sportcsarnok Fót nevet kapja. A csarnok ünnepélyes átadására október 2-án került sor, ahol Kaló Tamás, a PHOENIX vezérigazgatója a város vezetésével együtt avatta fel a modern komplexumot. A sportcsarnok a fóti és környékbeli sportélet központja lesz, legyen szó óvodai tornáról, vagy akár NB1 B-s profi kosárlabda mérkőzésekről.

 • 2022.09.09 Mivel tehetjük hatékonyabbá az edzésünket?

  Eddig is tudtuk, de az elmúlt időszak talán még inkább felhívta rá a figyelmet, mennyire fontos egészségünk megőrzéséhez a mozgás, a jó erőnlét, mindamellett, hogy kellemes közérzetünkhöz, lelki stabilitásunkhoz is hozzájárul, ha komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben. A minél hatékonyabb edzéshez, egyéni céljainktól függően, ma már számos étrend-kiegészítő áll rendelkezésre, azonban korántsem mindegy, milyen összetételű és minőségű termék mellett tesszük le a voksunkat. Bodó Zoltán életmód mentor segít az eligazodásban.

 • 2022.09.08 Miért lehet veszélyes a csontkovácsolás?

  Derékpanaszok, nyak-, vagy végtagfájdalom? Mielőtt az adott problémával felkeresnénk egy csontkovácsot, érdemes tudni, hogy az általa alkalmazott manipuláció – az adott ízületnél hirtelen mozdulattal éri el a változást – rendkívül veszélyes lehet, ilyen kezelést ugyanis csak orvos vagy főiskolát végzett gyógytornász végezhet! Az alábbiakban Olosz József, a Sherlock Rehab vezető gyógytornásza, manuálterapeutája elárulja, milyen kockázatai vannak a csontkovácsolásnak, és miért biztonságosabb a manuálterápia.

 • 2022.09.07 Fogyással is tehetünk a horkolás megszüntetéséért

  A horkolás nagyon kellemetlen, hiszen megzavarja az éjszakai nyugalmat. Természetesen aki horkol, sok esetben észre sem veszi, hogy éjszaka horkol és fura hangokat ad ki. A horkolásnak nagyon sok oka lehet, de jó pár olyan természetes módszer létezik, amely segít a horkolás megszüntetésében.

 • 2022.09.06 A rossz beltéri levegő így betegít meg

  A következő hónapokban ismét több időt töltünk zárt térben, a lakás levegőjének minősége ezért még hangsúlyosabbá válik. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa a rossz beltéri levegőminőség egészségügyi hatásaira hívta fel a figyelmet.

 • 2022.09.02 Szívelégtelenség kisokos

  A szívelégtelenség, mint kifejezés bizonyára mindenki számára ismerősen hangzik, elvégre, sajnos elég gyakran találkozhatunk vele a mindennapok során. De vajon tudjuk-e mi rejlik valójában a tragikus halált, vagy legalábbis halálos betegséget sejtető elnevezés mögött?

 • 2022.08.31 Mi is az a molibdén?

  A molibdén egy létfontosságú nyomelem, ami alig ismert, noha több étrend-kiegészítő összetevői között is szerepel.

 • 2022.08.30 Ha a parlagfű problémát okoz

  Megkezdődött a hazánkban leggyakoribb allergén, a parlagfű pollenszórása. A növény virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, az ország egyes részein már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Milyen lehetősége van a tünetek kezelésére, ha a napokban allergiás tüneteket tapasztal.

 • 2022.08.29 Adjunk vitamint a kutyáknak!

  Mivel a kutyák többsége nem természetszerű körülmények között él, ezért a szervezetük számára szükséges kiegészítőket sem tudják önerőből magukhoz venni. Rusvai Miklós állatorvos-virológus friss tanulmánya szerint az ebek és az emberek vitaminszükséglete nagyjából hasonló. Ugyanakkor az állattartók csak kis százalékban figyelnek oda tudatosan ezek pótlására.

 • 2022.08.26 Bemutatkozott a gerincsebészeti robot

  A szakma először találkozott a Medtronic által forgalmazott gerincsebészeti Mazor robottal, mely egyedülálló fejlesztésként, sebészeti műszerek és gerincimplantátumok precíz pozícionálására szolgál általános gerincműtétek során, valamint navigációs technológiája által, lehetővé teszi a sebész számára, hogy pontosan kövesse a műtéti eszközök helyét a beavatkozás alatt, jelentősen csökkentve az operációs időt, az esettleges komplikációkat és kizárva a gerincvelő sérülésének esélyét.