Férfitükör

Előző Következő
Új hírek a koronavírus elleni magyar szerről

Minden eddig itthon vizsgált készítménynél hatékonyabban gátolja az új típusú koronavírus fertőzőképességét a magyar kutatók által kifejlesztett ...

Hirdetés
 • 2019.11.06 Ez vérre megy! - Mindent a vérünkről

  Egyszer piros, másszor annyira sötét, hogy szinte feketének is tűnhet – néha nagyon folyik, máskor sűrű – mégis mindig az életünk nélkülözhetetlen része. Ez a vér. Azt már évszázadokkal ezelőtt tudták, hogy ha elfolyik, akkor az ember meghal, de azt nem értették, hogy mi a feladata.

 • 2019.11.05 A nevetés és a hála védi az egészségünket

  Lelkiállapotunk, sőt személyiségtípusunk is befolyásolhatja, hogy mennyire vagyunk egészségesek, mennyire könnyen betegszünk meg és milyen gyorsan gyógyulunk.

 • 2019.10.31 Stressz! Elkerülni nem, de leküzdeni lehet

  Mindannyian beláthatjuk, hogy a stresszt csak nagyon kevesen képesek elkerülni, hisz a külső környezet okozza. Kevesen gondolnak arra, hogy a stressz akár jótékony hatású is lehet, tulajdonképpen a túlélésünk záloga.

 • 2019.10.30 Neked ez lehetetlen! Interjú Vincze Gábor paralimpikonnal

  Egy hosszú repülőúton kerültünk egymás mellé, rövid bemutatkozás után már nem is foglalkoztunk egymással. Legközelebb az tűnt fel, hogy az ebédhez kapott pohár bor után hol a mobiljába, hol az előtte lévő monitorba bújt bele. Sokat ivott - gondoltam.

 • 2019.10.30 Jó hatással van a bélrendszerre a kávézás

  A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.

 • 2019.10.29 300 millióan szenvednek ritka betegségekben

  Mintegy 300 millióan szenvednek úgynevezett ritka betegségekben a világon a francia ovostudományi kutatóintézet (Inserm) friss becslései szerint.

 • 2019.10.28 Hatásosabb este bevenni a vérnyomáscsökkentőket

  Akkor fejtik ki legjobban a hatásukat a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, ha lefekvés előtt veszik be őket - ezt állapította meg egy nagyszabású, hosszú távú kutatás, amelynek eredményeit a European Heart Journal folyóirat közölte.

 • 2019.10.24 Ebbe hal bele a legtöbb cukorbeteg

  A 2-es típusú cukorbetegség a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása: hazánkban korábbi vizsgálatok alapján a 2-es típusú cukorbetegség és annak előállapotai akár a felnőtt lakosság 15%-át is érintheti.

 • 2019.10.22 Ülőtornával az ülőmunka ártalmai ellen!

  Az irodai munka általában nem csak 8 óra ülést jelent, hiszen akkor is ülünk, amikor munkába menet vezetünk, tömegközlekedési eszközön utazunk, vagy este vacsorázunk, tévézünk. Nem is gondolnánk, de a hosszan tartó rossz testtartás miatt gyakrabban lehet fejfájásunk, a sok ülés hatással lehet az emésztésünkre, nem is beszélve az ereinkről és ízületeinkről! Farkas Ildikó, a Duna Medical Center gyógytornásza szerint napközben és szabadidőnkben is sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük az ülőmunka okozta problémákat és helyes irányba mozgassuk a testünket.

 • 2019.10.21 Egy férfi teste sörgyárrá alakult

  Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében.