Férfitükör

Előző Következő
A bél segítői, a gyomorégés kezelői

Sokféle gyomor- és bélrendszeri panasz létezik. Jó, ha tudjuk, hogy egyes hasi és gyomorproblémáknál pontosan milyen gyógynövényekhez és kiegészítőkhöz ...

 • 2023.01.20 Önnek is kényelmetlen a műfogsora? Protézisrögzítés a megoldás!

  Vigyázzon! Sok gondja lehet, ha túl sokáig vár a nem megfelelően elkészített vagy már régi műfogsor cseréjével, rögzítésével! Az instabil, rendszeresen kieső műfogsor szinte használhatatlan.

 • 2023.01.18 A veseelégtelenség nem játék

  A vese egy létfontosságú szerv, amely rendkívül fontos szerepet játszik szervezetünk méregtelenítésében. Érdemes azonban tudni, hogy veséink sajnos hajlamosak károsodásra és a különböző betegségekre. Éppen ezért fontos, hogy a vesék védelmének különösen nagy figyelmet szenteljünk a mindennapok folyamán.

 • 2023.01.16 Pajzsmirigyzavarok- mikor nem elég a gyógyszer?

  A pajzsmirigyzavarok (legyen szó alul-vagy túlműködésről) terápiája leggyakrabban gyógyszeres. Az esetek többségében ez elegendő is, ám előfordulhat, hogy komolyabb kezelésre van szükség. Hogy milyen terápiás módszerek léteznek még az orális készítményeken kívül, és azokat mikor kell alkalmazni, azt dr. Békési Gábortól, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistájától kérdeztük meg.

 • 2023.01.16 25 éve használják a híres magyar találmányt

  Minden idők egyik legsikeresebb magyar találmánya idén pontosan 25 éve, 1998-ban került forgalomba. Az Avemar jelenleg több mint 30 országban egészíti ki a rákbetegek klinikai kezelését. Ebből a jelentős alkalomból kérdeztük a feltalálót, Dr. Hidvégi Mátét.

 • 2023.01.12 Hematológiai megbetegedésre is utalhatnak

  Bőrproblémákkal a legtöbben bőrgyógyászhoz fordulnak, ám előfordulhat, hogy súlyos hematológiai megbetegedésre, pl. leukémiára hívják fel a figyelmet. Hogy milyen bőrelváltozások miért jelennek meg bizonyos hematológiai megbetegedések során, azt dr. Kárpáti Ágnestől, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusától kérdeztük meg.

 • 2023.01.10 Gyógygomba, hogy a kutyának, cicának is legyen esélye!

  Akárcsak az embereknél, a betegségek zömét az állatoknál is a nem megfelelő étrendre és a mozgáshiányra lehet visszavezetni. Bár a száraztáp praktikus, cseppet sem egészséges kedvenceink számára. De mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt vagy kezeljük, ha már kialakult?

 • 2023.01.09 Egyszerű manőverrel is megszabadulhat a szédüléstől

  A szédülés egyik típusa az úgynevezett BBPV, vagyis a helyzetváltoztatással összefüggő szédülés, ami forgó jellegű, és a fej mozgatásának hatására jelentkezik. Dr. Gács Gyula tanár úr, a Neurológiai Központ neurológusa szerint nem kell beletörődni, hogy forog körülöttünk a világ, hiszen egyrészt fontos a pontos diagnózis, másrészt sokszor egy igen egyszerű manőver megszüntetheti a tüneteket.

 • 2023.01.05 A szenvedélybetegség nem magánügy!

  Naponta olvashatunk arról, hogy hírességek, celebek vallanak függőségükről, leszokási kísérleteikről és akár a sokadik eredménytelen elvonókúrájukról is. Akár ijesztőnek, akár megnyugtatónak értékeljük, a tényen nem változtat: az addikció nem szüntethető meg szimplán egy jól beállított gyógyszeres terápiával. De akkor mi nyújthat kapaszkodót azoknak, akik elszánták magukat a felépülésre?

 • 2023.01.03 Vádlifájdalom is utalhat érszűkületre

  A hideg, sápadt színű bőr, a zsibbadó, égő érzés a lábszárakban tipikus jele lehet az érszűkületnek, ami sokáig rejtve maradhat. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa szerint mindenképpen fontos orvoshoz fordulni, ha járáskor fájni kezd a lábunk, ugyanis az elhanyagolt érszűkület többek közt szívinfarktushoz, stroke-hoz is vezethet.

 • 2022.12.30 Mikor magasabb a vérnyomása?

  A magas vérnyomás betegség diagnosztizálásánál az egyik kihívást az jelenti, hogy a vérnyomásértékek egy napon belül is jelentősen változhatnak. Éppen ezért sokszor nem elég néhány otthoni, sőt egy-egy rendelői vérnyomásmérés sem. Dr. Jenei Zsigmond Máté, a KardioKözpont kardiológusa szerint ilyenkor van jelentősége a 24 órás vérnyomásmérésnek, és további vizsgálatoknak is.