Férfitükör

Előző Következő
Egy génmutáció növelheti a demencia kockázatát

Nagyobb valószínűséggel lesz súlyosabb lefolyású a Covid-19 betegség azoknál az embereknél, akiknek szervezetében jelen van egy demenciakockázatot ...

 • 2020.10.16 Nobel-díjat kaptak a hepatitis C felfedezéséért

  A hepatitis C vírus felfedezéséért két amerikai és egy brit tudós, Harvey J. Alter, Charles M. Rice és Michael Houghton kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be a stockholmi Karolinska Intézetben.

 • 2020.10.13 Az időskori demenciáról a Pesti Színházban

  Az időskori demencia témáját érzékeny humorral feldolgozó művet, Florian Zeller Az apa című darabját mutatják be szombaton Valló Péter rendezésében a Vígszínházban.

 • 2020.10.12 Koronavírus hírek: 38 837-re nőtt a fertőzöttek száma

  Elhunyt tizennégy beteg, és újabb 1173 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

 • 2020.10.11 A vádlifájdalom 10 lehetséges oka

  A vádlifájdalom olyan súlyossá válhat, hogy akár a járást is akadályozhatja. Dr. Páll Zoltán szerint az orvosi diagnózis azért is fontos, mert az izomhúzódástól az érproblémáig számos ok állhat a háttérben.

 • 2020.10.09 Légiós betegség: nyaralás után is jelentkezhet

  A légiós betegséget, vagy legionellózist épületgépész-kórnak is nevezik, a fertőzések kialakulásában ugyanis döntő szerepet játszanak a különböző épületgépészeti berendezések. A fertőzést meleg vizes környezetben megjelenő baktériumok okozzák, így veszélyt jelenthetnek a nem megfelelően gondozott zuhanyzók, hűtőtornyok, pezsgőfürdők és szökőkutak is.

 • 2020.10.08 Hogyan pótoljuk elveszített fogainkat?

  Mit tehetünk, ha már elért minket a baj és elveszítettünk egy (netán több) fogat? Kell-e azokat pótolni, és hogyan? Milyen lehetőségünk van erre? Milyen elvárásokat támasszunk egy fogpótlással szemben? Ezek, és ezekhez hasonló nagyon fontos kérdések azok, amikkel szembesülnek a páciensek, miután kiheverték a foghúzást!

 • 2020.10.07 Home office a gép előtt? Hasznos tippek derékfájás ellen

  A hirtelen jött home office egyik nagy hátránya az lehet, hogy otthoni körülmények közt nem elég ergonomikus a munkaállomás, vagyis nem megfelelő széken, asztalnál, rosszul beállított gépnél, rossz tartással ülünk napi 6-8 órát. Mi ilyenkor a teendő, és mire kell figyelnünk?

 • 2020.10.07 Fogkefe, fogkrém? Nem elég!

  A fogmosás szükségességét már az óvodában megpróbálják belénk nevelni – sajnos a magyar statisztikák alapján inkább kevesebb, mint több sikerrel. A megfelelő szájhigiéné elérésében két fontos tényező játszik szerepet: a mechanikai és a kémiai tisztítás.

 • 2020.10.05 Alzheimer: Nem része az öregedési folyamatnak

  Szeptember 20-án tartották az Alzheimer-kór világnapját. A betegség az agysejtek pusztulásával járó visszafordíthatatlan folyamat, amely miatt beszűkül a gondolkodás és visszafordíthatatlanul romlik az emlékezőképesség.

 • 2020.10.03 Tizennégyen meghaltak, 1086-tal nőtt a fertőzöttek száma

  Elhunyt tizennégy krónikus beteg, és újabb 1086 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.