Férfitükör

Előző Következő
Egy génmutáció növelheti a demencia kockázatát

Nagyobb valószínűséggel lesz súlyosabb lefolyású a Covid-19 betegség azoknál az embereknél, akiknek szervezetében jelen van egy demenciakockázatot ...

 • 2020.10.02 A kalcium, az idegrendszer működéséért

  Noha tény és való, hogy a szervezetünkben található kalcium jelentős része a fogakban és a csontokban található, ugyanakkor az idegrendszer sejtjeiben, is igazán fontos szerepe van – többek között például az információ áramoltatásában, aminek kihagyása nagyon komoly problémákat idézhet elő.

 • 2020.09.23 Víruskereső mobiltelefonos applikációk

  A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, például a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet - mondta Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.

 • 2020.09.22 Kényszergyógykezelés a feleséggyilkosnak

  Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan megölte feleségét, mert azt hitte, az ördög beszél hozzá - tudatta a bíróság közleményben.

 • 2020.09.21 Ősztől a fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

  Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • 2020.09.21 17 ambuláns mintavételi pont segít

  Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 • 2020.09.20 Az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet

  Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel idén a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Biztonság hete kezdeményezéssel, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt online rendeznek meg szeptember 14. és 19. között.

 • 2020.09.18 Véglegesen marad a telefonos gyógyszerfelírás

  Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében.

 • 2020.09.18 Embertelen bánásmód egy beteggel

  Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), embertelen bánásmód miatt elmarasztalta Dániát, amiért egy helyi kórházban indokoltalanul hosszú ideig ágyhoz kötve tartottak egy pszichiátriai betegségben szenvedő pácienst.

 • 2020.09.18 Ingyenes a teszt, ha a háziorvos rendeli el

  A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre - közölte a Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában.

 • 2020.09.17 Fáj a válla, a nyaka, a könyöke? A légkondi is okozhatja

  Sokan nem ismerik a kapcsolatot az ízületi gyulladás, a torok- és fejfájás, valamint a légkondicionálás közt, holott ez bizonyos körülmények között fennállhat.