Férfitükör

Előző Következő
40 felett érte sportsérülés? Vegye komolyan!

A 40 feletti sportolók – még ha hobbisportolók is – egyre gyakrabban szembesülhetnek kisebb-nagyobb sérülésekkel, amelyek nem csak az edzéseket ...

 • 2022.12.28 A trombózis és a tévénézés kapcsolata

  A trombózis egy hirtelen, szinte a semmiből fellépő állapot, mely akár halálos kimenetelű is lehet. De azt, hogy mit is takar pontosan, és milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor a szervezetben, azt már kevesebben látják át.

 • 2022.12.27 Ne hagyja abba az asztma gyógyszer szedését!

  Sok a félreértés az antibiotikum és az asztma gyógyszerek együttes szedését illetően. Ezzel kapcsolatban dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa adott felvilágosítást.

 • 2022.12.26 Mire figyelmeztethet az elhúzódó köhögés?

  Az őszi és téli időszakban gyakori panasz a köhögés. Jelentkezhet légúti betegségek tüneteként, de ennek a jelenségnek egyéb oka is lehet.

 • 2022.12.23 Milyen szűrésekre járjanak a férfiak?

  A SYNLAB tapasztalatai szerint a férfiak ritkábban járnak prevenciós laborvizsgálatokra, mint a hölgyek, holott érdemes már fiatal férfi korban is figyelni egyes markerekre, legyen szó PSA-ról, HCG-ről, esetleg alacsony tesztoszteron szintről. Hogy mit jelentenek ezek és milyen férfi betegségeket előzhetünk meg ellenőrzésükkel, arról Szász Mátét, a SYNLAB biológusát kérdeztük.

 • 2022.12.22 4 injekciós terápia, ami segíthet a porckopásnál

  A porckopás nem csak a sportolást akadályozhatja meg, de a hétköznapi tevékenységek is egyre nehezebbé, fájdalmasabbá válhatnak miatta. Szerencsére azonban van gyors és tartós segítség is, elsősorban injekciós terápiák formájában, amelyek négy típusáról dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa beszélt.

 • 2022.12.21 Kozmetikai beavatkozások, fokozott vérzésveszély

  A kozmetikai beavatkozásoknak vannak olyan vállfajai, melyek kisebb vérzéssel járhatnak: ilyen például a dermaroller vagy a sminktetoválás, melyek bizonyos esetekben minimális vérzéssel járhatnak. Éppen ezért merülhet fel a kérdés, hogy azok, akik véralvadásgátlót szednek, vajon részt vehetnek-e hasonló beavatkozásokon? A kérdést prof. Blaskó György, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistája válaszolta meg.

 • 2022.12.21 Őssejtterápiával is gyógyítják a Crohn-betegséget

  A gyulladásos bélbetegségek egyik típusa, az elsősorban fiatal felnőtteket érintő Crohn-betegség kezelését immár őssejtek beültetésével is segítik Pécsen - közölte a régióközpont klinikáit működtető Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

 • 2022.12.20 Az obstruktív tüdőbetegség a leggyakoribb halálok lehet

  A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) 2030-ra a harmadik leggyakoribb halálok lehet, éppen ezért fontosak e betegség kapcsán a lakossági tájékoztatók és a szűréseken való részvétel.

 • 2022.12.16 Mi a presbycusis, az időskori halláscsökkenés?

  A korral járó halláscsökkenés természetes jelenség, az életkor előrehaladtával jellemzően bekövetkezik valamilyen mértékben. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk, ha a presbycusis tünetei jelentkeznek.

 • 2022.12.13 Rövidebb gyógyulási idő csípőprotézis műtét után

  Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egy beteg a csípőprotézis műtét utáni napon teljes testsúllyal megterhelje az operált testrészt, és a lábadozás is legalább három hónapot vett igénybe. Ezzel szemben a ma már rutinműtétnek számító beavatkozás után akár három héttel visszatérhet a páciens a megszokott normál életmódjához. Ez hogyan lehetséges és mitől függ?