Férfitükör

Előző Következő
Így előzhetjük meg a penészt nyáron!

Legtöbbször a csapadékosabb, őszi idő beköszöntével kezdünk el foglalkozni a falfelületeinket csúfító penészfoltokkal, pedig a nyári hónapokban ...

Hirdetés
 • 2019.12.06 Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

  Túl van az első klinikai teszteken az indiai kutatók férfi fogamzásgátló módszere. A készítmény hónapokon belül gyártásba kerülhet.

 • 2019.12.05 Veszélyes baktériumok a szájban

  Akár több száz különböző baktériumfaj is élhet a szánkban, nagy részük jótékony vagy semleges hatású, közülük sok azonban hatalmas károkat okoz: például fogszuvasodást, gyulladásokat. Ám a probléma nem csak az, hogy rossz szagú lesz a leheletünk és elromlanak a fogaink. Az elhanyagolt szájhigiéné az általános egészségünket is veszélyezteti!

 • 2019.12.04 Az éghajlatváltozás súlyos egészségkárosító hatásai

  A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek hőstressztől, a szélsőséges időjárás hatásaitól és a szúnyogok által terjesztett betegségektől, az éghajlatváltozás elleni fellépésre fordított büdzsé mégis kevesebb, mint 1 százaléka kerül az egészségügyi szektorhoz.

 • 2019.12.02 Ez az ideális napirend!

  Próbálunk sok mindent belezsúfolni abba a 24 órába. Érdemes okosan csinálni, mert minden napszaknak megvannak azok a tevékenységei, amit akkor érdemes a leginkább elvégezni. Így vagyunk összerakva! Most adunk egy vázat az ideális napirendhez.

 • 2019.12.02 Bekaplak, felfallak - véged van!

  Több millió sejt és molekula „dolgozik” bennünk, hogy ne betegedjünk meg, vagy ha mégis, akkor mielőbb meggyógyuljunk. Segíthetjük őket valahogyan?

 • 2019.11.29 Friss magyar siker agykutatásban!

  Szőnyi András, Zichó Krisztián és kutatótársaik Nyiri Gábor vezetésével egy olyan sejtcsoportot találtak az agyban, amely kulcsszerepet játszik a negatív tapasztalatok feldolgozásában. A Nemzeti Agykutatási Program 2.0 támogatásával született eredmény a világ egyik legjelentősebb tudományos folyóirataként számon tartott Science-ben jelent meg.

 • 2019.11.28 Tudj meg mindent a gyógyszerekről!

  Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján. A Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programelemeként az egyetem klinikai gyógyszerészei délutáni konzultáció keretében várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.

 • 2019.11.28 Elbúcsúzni sincs idő!

  Szívinfarktus - ezt a súlyos szív- és érrendszeri betegséget gyakran sorscsapásnak, a semmiből hirtelen előkerülő végzetes eseménynek gondoljuk. Ha a családban ebbe hal bele valaki, akkor szinte kivétel nélkül elhangzik a mondat: nem tudtam elbúcsúzni, nem tudtam elmondani neki, hogy szeretem!

 • 2019.11.26 A rákos betegeknek a szívükre is fokozottan vigyázniuk kell!

  A rákos betegeknél megnő a szív- és érrendszeri problémák kockázta: több mint tíz százalékuk halálát nem a rák, hanem szívbetegség okozza - állapította meg egy hosszú távú, nagy létszámú kutatás.

 • 2019.11.25 Meghalt a férfi, aki elsőként kapott új szívet Magyarországon

  Schwartz Sándor 28 évesen – Magyarországon elsőként – kapott új szívet 1992-ben. A napokban hunyt el, 56 éves volt -írja az ittlakunk.hu.