Férfitükör

Előző Következő
Így működnek (vagy nem) a zsírégetők

Sokan éreznek késztetést arra, hogy még a bikiniszezon előtt leadjanak jó néhány feleslegesnek vélt kilót. Angyal Viktória, sportdietetikus ...

 • 2021.12.09 Kapszula endoszkópia a diagnosztika szolgálatában

  Aki már egyszer is átesett béltükrözésen, valószínűleg soha nem felejti el ezt az élményt, hiszen a belek endoszkópos vizsgálata sem kellemesnek, sem teljesen fájdalmatlannak nem tekinthető diagnosztikai módszer. Erre kínálhat egyszerűbb és kényelmesebb alternatívát a kapszula endoszkópia, mely pusztán egy apró kapszula lenyelését kívánja meg a pácienstől. (x)

 • 2021.12.09 Szemfenékvizsgálat: mikor van rá szükség?

  Prof. Dr. Holló Gábort, a Szemészeti Központ szemész szakorvosát, glaukóma specialistáját arról kérdeztük, vajon milyen esetekben van szükség a szemfenékvizsgálatára, valamint, mit takar ez a folyamat.

 • 2021.12.07 A megfertőzött vadállatok továbbadják a vírust

  Az ember megfertőzhet új koronavírussal vadon élő szarvast, amely képes terjeszteni a vírust társai körében - mutatták ki amerikai kutatók, akik először találtak bizonyítékot arra, hogy az állatok jelentős mértékben terjesztik a vírust a vadonban.

 • 2021.12.06 Közelebb a COVID REJTÉLY megoldásához

  Hogyan erősíti meg az immunrendszert a létfontosságú D- és K2-vitamin? Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot, amelyekről a fenti címmel megjelent könyvben olvashatunk. Bizonyára hallott már a D-vitamin pozitív hatásairól, de mi a helyzet kulcsfontosságú „partnerével”, a K2-vitaminnal? A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a K2-vitamin is nélkülözhetetlen az egészséges immunrendszerhez, és hiánya összefüggést mutat a COVID-19 megbetegedések kimenetelének súlyosságával.

 • 2021.12.06 Ritka betegség a pulmonális hipertónia

  Egy nehezen felismerhető betegség, ami a tüdőben jelentkezik, de a szívet teszi tönkre. Csak Magyarországon több száz beteg él ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel.

 • 2021.12.03 Nem csak szájon át juthat be a gyógyszer

  A gyógyszermolekulák különféle módokon juttathatók be a szervezetbe. Nem mindegy, hogy melyik beviteli út kerül alkalmazásra, hiszen az eltérő utak más-más mellékhatásokkal járhatnak együtt.

 • 2021.12.02 Az agysejteket nem fertőzi a vírus

  Egy új kutatás szerint az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) mégsem fertőzi meg az emberi agysejteket. A Cell című tudományos folyóiratban közölt tanulmány eredményei reményt keltenek, hogy a korábban véltnél felszínesebb, valamint helyreállítható a vírus okozta neurológiai károsodás - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

 • 2021.12.01 GRATUM Háladoboz az egészségügyben elfogadható ajándék

  (Hirdetés) A hálapénzt adni és elfogadni az egészségügyben tilos, de ajándék adását és elfogadását a jogszabály kifejezetten megengedi, rögzített értékhatárig. A Háladoboz ennek az értékhatárnak megfelelő hálaajándékot tartalmaz. A Háladoboz megvásárlásával az ajándékozni kívánók megszabadulnak, az ajándékok vásárlásának és a pontos értékhatárig történő összeállításának terhétől. A Háladoboz értékálló és jól szimbolizálja a gondoskodás elismerését.

 • 2021.11.30 Változni sosem késő: vágjon bele, és dobjon le Ön is 100 kilót!

  Egy átlag magyar széndioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk. Talán soknak tűnhet, de az ártalomcsökkentés ma már a mindennapi élet számos területén lehetséges! Akár kis lépésekkel is sokat tehetünk azért, hogy egészségesebben és fenntarthatóbban éljünk. Most megmutatjuk, hogy például a dohányzás területén miként csökkentheti a CO2-kibocsátását, és hogyan találhatja meg hétköznapi szokásainak ártalomcsökkentett verzióját!

 • 2021.11.29 Dohányzás: milyen fázisokon megy át, aki leszokik?

  Legtöbb dohányos számára az első lépések megtétele jelenti a legnagyobb kihívást, az a szakasz, amikor fejben eldönti, hogy márpedig ő leteszi cigarettát.