Férfitükör

Előző Következő
A bél segítői, a gyomorégés kezelői

Sokféle gyomor- és bélrendszeri panasz létezik. Jó, ha tudjuk, hogy egyes hasi és gyomorproblémáknál pontosan milyen gyógynövényekhez és kiegészítőkhöz ...

 • 2023.04.05 Térdprotézis műtét hosszú várólista nélkül?

  A térdprotézis műtét leggyakrabban a térd időskori kopásos megbetegedése esetén válik szükségessé. A modern technikának köszönhetően a térdízületi protézis műtétek valóban végleges megoldást jelenthetnek az előrehaladott ízületi kopástól szenvedő páciensek számára. Előfordulhat azonban hogy Ön még bizonytalan a műtéttel kapcsolatban és természetesen rengeteg kérdése merülhet fel.

 • 2023.03.28 Ülőmunka a férfi termékenységi gondok melegágya

  Az ma már ismert tény, hogy a férfiak termékenységi mutatói évről-évre egyre romlanak. Ez igaz mind a fejlett, mind a fejlődő országok esetében. Azt is tudjuk, hogy ezen a helyzeten a megfelelő táplálkozással és a mozgással elméletileg sokat lehet javítani. De vajon tényleg igaz, hogy aki rendszeresen mozog és helyesen táplálkozik, annak kisebb az esélye a termékenységi gondokra?

 • 2023.03.23 Idén finom, illatos locsolást szeretnénk!

  Vészesen közeleg a finom ételek, a hímes tojások és a locsolkodás ünnepe. Ez a hagyomány egyszerre idézhet fel vicces és szép emlékeket, ugyanakkor sok nőnek a húsvét hétfő egyet jelenthet a pacsulik illatával is. Kérünk titeket kedves locsolók, idén kíméljetek meg az erős szagú kölniktől, és válasszatok egy kellemes tavaszi parfümöt a locsoláshoz!

 • 2023.03.21 Willist demenciával diagnosztizálták

  A 67 éves hollywoodi sztárnál 2022 márciusában diagnosztizálták az afáziát, amely nyelvi és beszédbeli nehézségeket okoz, amiatt vissza is vonult a színészettől.

 • 2023.03.20 Allergia miatt is viszkethet, könnyezhet a szeme

  Pollenszezonban sokan tapasztalják, hogy a szemük viszket, bevörösödik és könnyezik. A szemtünetek önállóan is jelentkezhetnek, de általában az allergiával összefüggő egyéb tünetek is kísérik.

 • 2023.03.17 Megtorpant az influenzajárvány csökkenése

  Budapesten, Fejérben és Vasban ismét nőni kezdett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma, egyre több felnőtt kapja el a vírust.

 • 2023.03.16 Szelén: létfontosságú nyomelem

  A szelén bevitele nem csak a pajzsmirigybetegség bizonyos típusainál lehet eredményre vezető, de immunerősítő hatás is várható tőle. Emellett a szelén hozzájárul a bőr, a haj és a körmök egészségének a támogatásához, valamint a gyermekvállalást tervező pároknál is kedvező hatású lehet ez az alig ismert nyomelem.

 • 2023.03.15 Fejfájás, okok és kezelési lehetőségek

  Kinek ne fájt volna még a feje? Sokan nem is tudják, hogy mitől fáj a fejük, és azt tekintve is tanácstalanok, hogy mit tehetnek azért, hogy minél hamarabb megszűnjön a panasz.

 • 2023.03.15 Hatékonyabb kezelés a Parkinson-kórosoknak

  Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában elsőként alkalmazott eljárás az agyi elektromos aktivitás valósidejű detektálására és rögzítésére is alkalmas.

 • 2023.03.13 Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója?

  Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint sosem késő egészségesebb szokásokat kialakítani és időben kell meggyőződni az érelmeszesedés mértékéről is.