Férfitükör

Előző Következő
Kényszergyógykezelés a feleséggyilkosnak

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan megölte feleségét ...

Hirdetés
 • 2020.04.19 Friss hírek a koronavírusról

  Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 329 539-et vasárnap reggelre, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, és 595 229-en épültek fel a betegségből - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.

 • 2020.04.17 A halláscsökkenés okozhat egyensúlyproblémákat?

  Fülünk nem csupán a halló-, hanem az egyensúlyozó szervünk is, ezért ha szédelgünk, akkor lehet, hogy a fülünkben kell keresni a probléma forrását.

 • 2020.04.15 Koronavírus: maradj otthon!

  Néhány, ijedtséget okozó vírussal – például az influenzával – az elmúlt években már megküzdöttünk. Ezeknek a tapasztalatoknak annyi haszna volt, hogy legalább már pandémiás (világjárvány) tervek készültek, így a mostani helyzetben nem nulláról indultak a szakemberek. Az eddigi kórokozókkal szerencsésebbek voltunk – a mostani, új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2 viszont menetel előre.

 • 2020.04.14 Koronavírus: az alkohol csak külsőleg hat!

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összegyűjtötte a koronavírussal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Eszerint sem igaz, hogy a koronavírus ellen véd, sőt a túlzásba vitt alkohol fogyasztás egyértelműen káros. Dr. Sárdi Krisztina belgyógyász, gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, miért tesszük rosszul, ha a fertőzést a néphagyomány szerint bevált módon, pálinka fogyasztásával próbáljuk megelőzni.

 • 2020.04.14 A sebészeti maszkok hatékonysága

  A sebészi arcmaszkok használata meggátolhatja tünetes betegek esetén a koronavírus és az influenzavírus emberről-emberre történő átvitelét – derül ki egy, a Nature folyóiratban nemrégiben publikált kutatásból. A vizsgálat során 246 résztvevő bevonásával tesztelték az arcmaszkok szűrőképességét.

 • 2020.04.09 Széklettel is képes fertőzni a vírus

  Európában elsőként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából - tájékoztatta Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője az MTI-t.

 • 2020.04.06 Egyre több a meteopata

  Lüktető fejfájással, kóvályogva ébredni vagy bicegve járni-kelni a lakásban – ismerős lehet azoknak, akik érzékenyek a frontokra. Kint az idő még változatlan, ám az ő szervezetük már azt jelzi, hogy mi lesz fél-egy nap múlva.

 • 2020.04.05 A fővárosban nagy a kockázata a járvány berobbanásának

  A fertőzések budapesti és Pest megyei halmozódása miatt a távolságtartási és kijárási szabályok fokozott betartására kérte a fővárosban és Pest megyében élőket az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

 • 2020.04.03 Gyuri bácsi: Vírus ellen nincs gyógynövény!

  A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk – ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.

 • 2020.04.02 Még nem alakult ki immunitás a vírus ellen

  Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektor.