Férfitükör

Előző Következő
A mustár 6 gyógyító hatása

Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a tavaszi megfázásos időszak idején pedig ...

 • 2024.02.08 Környezettudatos nanotechnológiás autómosó

  Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta. Maróti Árpád, a Greenline Clean alapító tulajdonosa elmondta, Magyarországon csak az elmúlt fél évben fél tucat új helyszínnel bővült az elérhetőségük, egységeik számát az év végére szeretnék megduplázni, de osztrák, német és holland mosójuk után újabb európai piacokra is belépnének 2024-ben.

 • 2024.02.07 Új perspektívák a szívelégtelenség gyógyításában

  Rengeteg kutatás irányul arra, hogy hogyan javíthatnák a pangásos szívelégtelen betegek hosszútávú kilátásait, mivel ezen betegek alig több, mint fele marad életben 5 évnél hosszabb ideig a diagnózist követően és csak 35 százalékuk számíthat arra, hogy 10 évnél tovább él, miután kialakul nála a betegség.

 • 2024.02.06 Instabilitás és gyengeség is lehet a porckopás tünete

  A térd a legnagyobb ízület a testben, amelyre minden lépésnél jelentős terhelés hárul, futásnál pedig a térdkalácsra ható kompressziós erő a testsúly 7-11-szerese is lehet.

 • 2024.02.06 Folyton fázik? Pajzsmirigy-alulműködés is okozhatja

  Télen természetes, ha az ember gyakrabban fázik, de aki kifejezetten érzékeny a hidegre, vagy folyton hideg a keze, lába, annak érdemes endokrinológushoz fordulnia, és kivizsgáltatnia magát, mert lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködése van.

 • 2024.02.02 Az infraszauna segít az egészségmegőrzésben

  Az infravörös fény jótékony hatásai már régóta ismertek, de ahogy a technikai eszközöknél általában, ezen a területen is hatalmas a fejlődés. Az infraszauna a bőrbetegségektől, az immunerősítésen át az érrendszeri rendellenességekig rengeteg problémára megoldást jelenthet, ráadásul ma már egyszerűen beépíthető bármelyik lakásba.

 • 2024.01.31 Hogyan lehet 3 nap alatt stabil, rögzített fogpótlásom? (x)

  A fogatlanság és az azzal kapcsolatos műfogsor problémák népbetegségnek számítanak. 65 éven felüliek fogatlanságának az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint 25% alatt kellene lennie. Magyarországon ez 50% feletti!

 • 2024.01.31 Akadozik a vizelete? Urológusnak kell látnia

  Férfiaknál leginkább a prosztataproblémákra szokás gondolni, ha a vizelet akadozásának, gyengülésének okait keressük, holott ennél jóval több betegség, állapot magyarázhatja a problémát, ami nőknél is előfordul. Dr. Kállai László, az Urológiai Központ urológusa, sebész az akadozó vizelés okait vette számba.

 • 2024.01.29 Méltányos ellátás mindenkinek!

  A Rákellenes Világnapot (World Cancer Day) immár 24 éve tartják minden év február 4-én. A Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) központi kampánytémája az esélyegyenlőség a daganatos betegek ellátásában, „Méltányos ellátást mindenkinek” (Close the care gap) Az Unió magyar tagszervezete, a Magyar Rákellenes Liga ezen apropóból, egy eddig kevésbé reflektorfényben lévő betegkörre kívánja felhívni a figyelmet: a ráktúlélőkre. Látható, hogy az egészséges életmód és a rendszeres szűrővizsgálatokon történő megjelenés egy „már gyógyult betegnél” is komolyan javítja a hosszú távú kilátásokat.

 • 2024.01.29 Demencia és Alzheimer-kór: így előzd meg!

  A felnőttkori feledékenység megnehezítheti a munkavégzést és a mindennapi teendők hatékony elintézését, de negatív hatással lehet a társas kapcsolatokra is.

 • 2024.01.28 Diagnosztizálható a rák kialakulásának kockázata

  Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és hangsúlyozza a megelőzés és a megfelelő kezelés fontosságát. Szükség van erre a kiemelt napra, hiszen évente hazánkban több mint 70.000 új megbetegedést regisztrálnak, és minden évben 16-17.000 ember halála vezethető vissza a rosszindulatú daganatos megbetegedésekre, ez a szív- és érrendszeri megbetegedések után a második leggyakoribb halál ok. A számítások szerint 2035-re megduplázódhat a rákos megbetegedések száma, tehát a lakosság 40%-át fogja érinteni a csaknem 100 féle rákos betegség egyike élete valamelyik szakaszában.