Férfitükör

Előző Következő
90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

Kormánydöntés értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését ...

Hirdetés
 • 2020.11.05 A főváros százezer antigénteszt beszerzését indítja el

  Intenzív tesztelési kapacitásbővítésbe kezd a fővárosi önkormányzat, százezer antigénteszt beszerzését indítják el napokon belül a koronavírus-járvány megfékezéséért - közölte a főpolgármester szerdán online sajtótájékoztatón.

 • 2020.11.04 Étrend-kiegészítők forgalmazását tiltotta meg

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai gyógyszerhatóanyagot mutattak ki a Lak.I Medical Kft. által forgalmazott négyféle, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót, hogy a termékeket azonnal vonja ki a kereskedelmi forgalomból és hívja vissza azokat a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján.

 • 2020.10.31 Ingyenes, elsőbbségi teszt

  Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 honfitársunk hal bele a betegségbe. Az időben történő felismerés leghatékonyabb módja egyértelműen a szűrés, nem véletlenül indult Magyarországon központilag szervezett szűrőprogram.

 • 2020.10.30 Szükségesek-e az étrend-kiegészítők a sportolóknak?

  A sportsikereket – legyen azok profi vagy szabadidő sportolók eredményei – számos tényező befolyásolja, amelyek közül az egyik az úgynevezett sporttáplálkozás. Angyal Viktória, a Sportorvosi Központ dietetikusa azt a kérdést járta körül, szükségesek, hasznosak-e az étrend-kiegészítők egy sportoló étrendjéhez.

 • 2020.10.30 A Béres Gyógyszergyár támogatja a pedagógusokat

  Az egészségvédelem területén elkötelezetten munkálkodó Béres Gyógyszergyár megbecsülését fejezi ki a pedagógusok felé, akik a jelenlegi járványhelyzetben is odaadással, jelentős erőfeszítéssel végzik áldozatos munkájukat. Ennek elismeréseként a tankerületi központokhoz tartozó általános iskolákban és gimnáziumokban tanító valamennyi pedagógus számára Béres Cseppet juttat el.

 • 2020.10.30 Az MI a is észleli a Covid-19-et a tüdőben

  Virtuális orvosként képes diagnosztizálni a mesterséges intelligencia (MI) az új koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegséget a tüdőben.

 • 2020.10.29 A szervezetnek lesz egy "immunemléke" a vírussal

  A koronavírus ellen termelt antitestek szintje "egészen gyorsan" csökken a megfertőződést követően - állapították meg brit szakemberek.

 • 2020.10.28 Itt az ősz, és máris lebetegedett?

  Sokan érzik úgy, hogy a hűvösebb napokkal együtt megérkezett a náthaszezon is az életükbe. Ősztől nyárig szinte egyik betegség követi a másikat, ha van valamilyen fertőzés a közelükben, ők azt biztosan elkapják. Dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tehetünk ilyen esetben?

 • 2020.10.28 Az édesanya kis eséllyel adja át a vírust a csecsemőnek

  A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett - derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

 • 2020.10.27 Szájvizek képesek a koronavírus hatástalanítására?

  Egyes szájon át szedhető antiszeptikumok és szájvizek képesek lehetnek hatástalanítani az új-koronavírust az amerikai Penn State Orvostudományi Főiskola kutatása szerint.