Férfitükör

Előző Következő
A legnagyobb tévhitek a klímákról

Ugyan évről évre egyre többen vágnak bele a klímavásárlásba, még mindig sok tévhit kering a légkondikról – sokan nem tudják, hova érdemes ...

 • 2023.04.19 Sárgás lerakódások a szemnél? Mi lehet az ok?

  A magas koleszterinszint az esetek zömében csak a következményeivel hívja fel magára a figyelmet, azonban a szem körül látható jelei is lehetnek. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a kezelés kiemelt jelentőségéről beszélt.

 • 2023.04.18 Stop stroke! kampány a Mind Klinikán

  A szélütés vagy stroke világszerte a második leggyakoribb halálok. Évente 12 millió új stroke eset fordul elő, melyek során a betegek több mint fele meghal, a megbetegedések száma pedig fokozatosan nő. A Mind Klinika Stop stroke! kampánya a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. A terápia során a legfrissebb tudományos eredményekre támaszkodnak, miszerint a kóros bélbaktériumoknak is szerepe lehet a stroke közvetlen kialakulásáért felelős érelmeszesedésben és a magas vérnyomás kialakulásában.

 • 2023.04.17 Segítség, csomót tapintok ki a bőröm alatt!

  A bőr alatti csomók általában nagy riadalmat keltenek, mivel az érintettek attól tartanak, hogy rosszindulatú daganatról van szó. Sajnos kizárni ezt a lehetőséget sem lehet, ám érdemes tudni, a rákon kívül még sok más állapot is kiválthatja ezt a problémát.

 • 2023.04.15 Bőrrákos elváltozást távolítottak el Joe Bidenről

  Bőrrákos elváltozást távolítottak el Joe Bidenről, de orvosa pénteki közlése szerint rutinbeavatkozásról volt szó, további kezelést nem igényel.

 • 2023.04.14 Új terápiás lehetőség májtumoros betegeknek

  Az elsődleges és áttétként kialakuló májdaganatban szenvedő betegeknek a régióban elsőként nyújt terápiás lehetőséget a Holmium-166 izotóppal, valamint a Magyarországon eddig nem elérhető Ittrium-90 izotópkészítménnyel végzett radiológiai beavatkozás a Semmelweis Egyetemen (SE). Mostanáig kilenc májdaganatos betegnél alkalmazták ezt az új eljárást.

 • 2023.04.14 Lehet finom és egészséges a koffeinmentes kávé?

  Rendszeres kávéfogyasztóként nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a napi koffeinbevitel mértékére. Elég egy nehezebb, hosszabb munkanap, 1 vagy 2 csészével több fekete a szokásosnál, és a koffeintúladagolás kellemetlen tünetei - remegő kezek, heves szívdobogás, émelygés, hányinger, feszült állapot -, azonnal jelentkezhetnek.

 • 2023.04.12 Mit ne egyen és igyon, aki köszvényben szenved?

  Az ízületi gyulladásos betegségeknek sok válfaja ismert, a köszvény is ebbe a csoportba tartozik. Igaz, hogy a köszvény tünetei jelentősen csökkenthetők, viszont maga a betegség nem gyógyítható.

 • 2023.04.11 Javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése

  Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése a korszerű készítményeknek köszönhetően - mondta a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

 • 2023.04.07 Az időskori immunrendszer karbantartása

  Az életkor előrehaladtával az emberi testben számos jelentős változás zajlik mind a sejtek, mind a szervek és a szervrendszerek szintjén. Abban, hogy az időskori gyógyítás megfelelő színvonalú legyen, kiemelkedő szerepük van a geriáter szakembereknek.

 • 2023.04.05 Térdprotézis műtét hosszú várólista nélkül?

  A térdprotézis műtét leggyakrabban a térd időskori kopásos megbetegedése esetén válik szükségessé. A modern technikának köszönhetően a térdízületi protézis műtétek valóban végleges megoldást jelenthetnek az előrehaladott ízületi kopástól szenvedő páciensek számára. Előfordulhat azonban hogy Ön még bizonytalan a műtéttel kapcsolatban és természetesen rengeteg kérdése merülhet fel.