Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2021.12.16 Furcsa, de létező kapcsolat: a „bél-agy tengely”

  Elsőre furcsának tűnik, hogy egymástól távoli és különféle funkciót betöltő szervek egymással szoros kapcsolatban állnak és együttműködnek. Mégis így van ez. A bél működése hatással van az agy működésére, és fordítva.

 • 2021.12.16 Baleseti kisokos az ünnepekre

  Beigli az asztalon, pislákoló fények, fahéj és süteményillat a levegőben – a legtöbbünk számára ilyen az ideális karácsony, addig azonban el is kell jutni, és az ajándékvásárláson, faállításon és sütés-főzésen át vezető út olykor rögös is lehet. Dr. Sebő Zsuzsa mentőorvos-homeopata elárulta, melyek a legjellemzőbb karácsonyi balesetek az előkészületek és a nagy ünneplés közepette, és mit tehetünk, ha már megvan a baj.

 • 2021.12.15 Agyi pacemaker egy Parkinson-kóros betegnek

  A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idegsebészeti klinikáján a világon elsők között ültettek be Parkinson-kórban szenvedő betegbe célzott mély agyi stimulációt lehetővé tevő korszerű elektródát - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

 • 2021.12.15 Új terápiákat és gyógyszereket

  A leggyakoribb betegségek - mint a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a stroke és a szívelégtelenség - kezelésében eredményezhetnek új diagnosztikai és terápiás eljárásokat, illetve új gyógyszereket a debreceni és a szegedi egyetemek most befejezett közös kutatásai. A leggyakoribb betegségek - mint a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a stroke és a szívelégtelenség - kezelésében eredményezhetnek új diagnosztikai és terápiás eljárásokat, illetve új gyógyszereket a debreceni és a szegedi egyetemek most befejezett közös kutatásai.

 • 2021.12.13 Home office a gép előtt? Hasznos tippek derékfájás ellen

  A home office egyik nagy hátránya az lehet, hogy otthoni körülmények közt nem elég ergonomikus a munkaállomás, vagyis nem megfelelő széken, asztalnál, rosszul beállított gépnél, rossz tartással ülünk napi 6-8 órát. Mi ilyenkor a teendő, és mire kell figyelnünk?

 • 2021.12.13 Az idősödéshez társuló szembetegségek

  Ahogy idősödünk, úgy nő meg számos betegség kialakulásának esélye. Így van ez a szem esetében is. Ezért az évek múlásával egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a rendszeres szemészeti ellenőrzésre, és egyre inkább oda kell figyelni a különböző szemészeti, illetve látási panaszokra.

 • 2021.12.09 Kapszula endoszkópia a diagnosztika szolgálatában

  Aki már egyszer is átesett béltükrözésen, valószínűleg soha nem felejti el ezt az élményt, hiszen a belek endoszkópos vizsgálata sem kellemesnek, sem teljesen fájdalmatlannak nem tekinthető diagnosztikai módszer. Erre kínálhat egyszerűbb és kényelmesebb alternatívát a kapszula endoszkópia, mely pusztán egy apró kapszula lenyelését kívánja meg a pácienstől. (x)

 • 2021.12.09 Szemfenékvizsgálat: mikor van rá szükség?

  Prof. Dr. Holló Gábort, a Szemészeti Központ szemész szakorvosát, glaukóma specialistáját arról kérdeztük, vajon milyen esetekben van szükség a szemfenékvizsgálatára, valamint, mit takar ez a folyamat.

 • 2021.12.07 A megfertőzött vadállatok továbbadják a vírust

  Az ember megfertőzhet új koronavírussal vadon élő szarvast, amely képes terjeszteni a vírust társai körében - mutatták ki amerikai kutatók, akik először találtak bizonyítékot arra, hogy az állatok jelentős mértékben terjesztik a vírust a vadonban.

 • 2021.12.06 Közelebb a COVID REJTÉLY megoldásához

  Hogyan erősíti meg az immunrendszert a létfontosságú D- és K2-vitamin? Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot, amelyekről a fenti címmel megjelent könyvben olvashatunk. Bizonyára hallott már a D-vitamin pozitív hatásairól, de mi a helyzet kulcsfontosságú „partnerével”, a K2-vitaminnal? A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a K2-vitamin is nélkülözhetetlen az egészséges immunrendszerhez, és hiánya összefüggést mutat a COVID-19 megbetegedések kimenetelének súlyosságával.