Férfitükör

Előző Következő
Előzés helyett megelőzés - 5+1 tipp közlekedéshez

Idén novemberig már mintegy négyszázan hunytak el valamilyen közlekedési balesetben Magyarországon, noha a tragédiák többsége megelőzhető ...

Hirdetés
 • 2019.10.30 Jó hatással van a bélrendszerre a kávézás

  A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.

 • 2019.10.29 300 millióan szenvednek ritka betegségekben

  Mintegy 300 millióan szenvednek úgynevezett ritka betegségekben a világon a francia ovostudományi kutatóintézet (Inserm) friss becslései szerint.

 • 2019.10.28 Hatásosabb este bevenni a vérnyomáscsökkentőket

  Akkor fejtik ki legjobban a hatásukat a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, ha lefekvés előtt veszik be őket - ezt állapította meg egy nagyszabású, hosszú távú kutatás, amelynek eredményeit a European Heart Journal folyóirat közölte.

 • 2019.10.24 Ebbe hal bele a legtöbb cukorbeteg

  A 2-es típusú cukorbetegség a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása: hazánkban korábbi vizsgálatok alapján a 2-es típusú cukorbetegség és annak előállapotai akár a felnőtt lakosság 15%-át is érintheti.

 • 2019.10.22 Ülőtornával az ülőmunka ártalmai ellen!

  Az irodai munka általában nem csak 8 óra ülést jelent, hiszen akkor is ülünk, amikor munkába menet vezetünk, tömegközlekedési eszközön utazunk, vagy este vacsorázunk, tévézünk. Nem is gondolnánk, de a hosszan tartó rossz testtartás miatt gyakrabban lehet fejfájásunk, a sok ülés hatással lehet az emésztésünkre, nem is beszélve az ereinkről és ízületeinkről! Farkas Ildikó, a Duna Medical Center gyógytornásza szerint napközben és szabadidőnkben is sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük az ülőmunka okozta problémákat és helyes irányba mozgassuk a testünket.

 • 2019.10.21 Egy férfi teste sörgyárrá alakult

  Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében.

 • 2019.10.17 Rákkeltő anyag került egy magyar ásványvízbe

  Azonnali hatállyal bezáratták a Borsodi Víz üzemét, mert a kút, ahonnan a gyógyhatású ásványvizet nyerik rákkeltő anyaggal szennyezett. A kimutatott vegyület a PVC gyártásához is használt vinil-klorid, ami a WHO- és az EU-besorolások szerint 1-es kategóriájú rákkeltő anyag.

 • 2019.10.17 A szennyezett levegő láthatatlan tömeggyilkolása

  Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban - közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

 • 2019.10.16 Láthatóvá tették a rejtőzködő rákos sejteket

  Egy új módszerrel kutatók láthatóvá tették a rákos sejteket az immunrendszer számára és segítették, hogy az megsemmisítsen olyan daganatokat, amelyeket az immunterápia más formái nem képesek észlelni.

 • 2019.10.15 9 ábra tanulsága egészségünkre nézve

  A novekedes.hu összegyűjtött 9 grafikont az elmúlt évekből, amik a magyarok egészségi állapotáról mesélnek. Előre szólunk, hogy egy kissé lehangoló a kép, viszont tanulságos.