Férfitükör

Előző Következő
Pár év múlva életveszélyes lehet egy torokgyulladás?

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

Hirdetés
 • 2019.11.28 Elbúcsúzni sincs idő!

  Szívinfarktus - ezt a súlyos szív- és érrendszeri betegséget gyakran sorscsapásnak, a semmiből hirtelen előkerülő végzetes eseménynek gondoljuk. Ha a családban ebbe hal bele valaki, akkor szinte kivétel nélkül elhangzik a mondat: nem tudtam elbúcsúzni, nem tudtam elmondani neki, hogy szeretem!

 • 2019.11.26 A rákos betegeknek a szívükre is fokozottan vigyázniuk kell!

  A rákos betegeknél megnő a szív- és érrendszeri problémák kockázta: több mint tíz százalékuk halálát nem a rák, hanem szívbetegség okozza - állapította meg egy hosszú távú, nagy létszámú kutatás.

 • 2019.11.25 Meghalt a férfi, aki elsőként kapott új szívet Magyarországon

  Schwartz Sándor 28 évesen – Magyarországon elsőként – kapott új szívet 1992-ben. A napokban hunyt el, 56 éves volt -írja az ittlakunk.hu.

 • 2019.11.25 Hogyan élhetnének tovább a férfiak?

  A hagyományos vélemény, a kulturális örökségünk, és a sztereotípiáink szerint a férfinak erősnek, strapabírónak, kitartónak kell lenni, hogy a környezetét, a családját, a gyermekeit meg tudja védeni. A férfinak tűrnie kell a konfliktusokat: a fizikaiakat és a lelkieket egyaránt. De tényleg tűrnie kell? Ha nem tűri, akkor már nem is igazán férfi?

 • 2019.11.21 A magyar férfiak meddőségét orvosolná az állam

  Az Orbán-kormány családvédelmi intézkedései ellenére sem születik elég gyerek, ezért már zajlik a Nemzeti Humán Reprodukciós Program előkészítése, ami a férfiak meddőségét szorítaná vissza – tudta meg a hvg.hu.

 • 2019.11.21 Mennyivel csökkenti az életmód a vérnyomást? Íme a számok!

  Dvorák Márton, a KardioKözpont mozgásterapeutája és Szabó Lucia dietetikus az életmód magas vérnyomásra gyakorolt hatásaira hívják fel a figyelmet.

 • 2019.11.20 Bestresszelnek a férjek, ha feleség több pénzt visz haza

  Addig nyugodtak a férfiak, amíg feleségük a háztartás bevételének maximum 40 százalékát hozza haza. Minél jobban növekszik ez az arány a nő javára, annál stresszesebbek a férjek - állapította meg a Bath-i Egyetem tudósainak vizsgálata.

 • 2019.11.19 Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

  Idősebb korban már szinte mindenki hallott róla. Fájdalommentesen, szinte észrevétlenül alakul ki. A 65-75 éves népesség 50%-a, a 75 év felettieknek pedig közel 70%-a szenved tőle. Pedig nem kellene. A szürkehályog napjainkban népbetegség. A szürkehályog, más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már akadályozza, hogy éles kép alakuljon ki a retinán.

 • 2019.11.18 Így küzdjünk hatásosan a fogszuvasodás ellen

  Az ínygyulladás és a fogszuvasodás komplex folyamat eredménye és súlyos következményei lehetnek. Odafigyeléssel viszont egy sor fogászati probléma megelőzhető ill. kialakulásuk lassítható.

 • 2019.11.18 Valósággá vált: fizetni kell a levegőért

  Indiában olyan súlyos a légszennyezettség, hogy Delhiből gyakorlatilag gázkamra lett a szmog miatt, így eljött az ideje az első oxigén bár megnyitásának.