Férfitükör

Előző Következő
90 éves a homeopátiás szerek gyártója

Hogyan lett egy kis, családi gyógyszertárból mára nemzetközi cégcsoport? Az alapítók, a szenvedélyükben is ízig-vérig hasonlító ikerpár ...

 • 2022.09.27 Pajzsmirigysegítő étrend

  Vannak olyan lappangó betegségek, melyek nem okoznak látványos tüneteket, ezért sokan csak későn, vagy egyáltalán nem ismerik fel őket. Az egyik ilyen a pajzsmirigy megbetegedése, ami nagyon gyakran felfedezetlen marad, mert a betegnek ugyan vannak tünetei, de csak enyhék és általánosak, ezért más lehetséges kiváltó okokra gyanakszik. Egyes kutatások szerint minden nyolcadik nőnél kialakul valamilyen pajzsmirigyprobléma élete során, és csupán a véletlennek köszönhetően derül ki. De mit tehet az, aki már tud róla, és étrendjével szeretné támogatni szervezetét? Mit érdemes ilyen esetben fogyasztani?

 • 2022.09.26 A gyógyszerfejlesztést segítő kutatások

  A Solvo Biotechnológiai Zrt. a gyógyszerfejlesztést segítő szolgáltatásait bővítette, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a fejlett terápiákra specializálódó fázis I. központot alakított ki, valamint megkezdte nehezen gyógyuló fekélyek kezelésére szolgáló eljárás vizsgálatát egy uniós támogatással megvalósult kutatási program során.

 • 2022.09.23 Nanoszerkezetek segíthetik a daganatok korai felismerését

  Szegedi kutatók munkája nyomán a jövőben akár a szervezetbe fecskendezett nanoarannyal is diagnosztizálhatják a szakemberek a korai rákot - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t.

 • 2022.09.22 A szívinfarktus gyakori hidegfront idején

  Az ingerlékenységen, fejfájáson és alvászavaron túl komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak a frontok, ilyenkor növekszik a szívinfarktus, tüdőembólia, sőt még a koraszülés előfordulása is. Leginkább a kisgyermekeket, időseket és krónikus betegeket viseli meg amikor a kánikulai napok után hirtelen több Celsius fokot esik a hőmérő higanyszála.

 • 2022.09.21 Light termékek valóban a barátaink?

  A light termékek gyakran kerülnek a fogyókúrázók bevásárló kosarába, mivel úgy gondolják, ezekkel hozzájárulnak a fogyásukhoz és egészségükhöz. De valóban jót tesznek nekünk?

 • 2022.09.19 Emberi Méltóságért kitüntetés dr. Béres Józsefnek

  Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerte el dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa szombaton, Budapesten. A magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért odaítélt díjat Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Szunai Miklós főtitkár adták át. Az évente odaítélt elismeréssel – melyet az elmúlt évben Karikó Katalin biokémikus vehetett át – azokat díjazzák, akik hivatásuk gyakorlása mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak.

 • 2022.09.16 Sok civilizációs betegséggel kell szembenéznünk

  Az orvostudomány rengeteget fejlődött az utóbbi évtizedekben, ennek ellenére bizonyos betegségek mégis a modernizáció következtében váltak sokkal gyakoribbá a fejlett országok lakossága körében. A technikai fejlődés miatt ugyanis az életünk számos aspektusa megváltozott, így a munkavégzés, a közlekedés, a táplálkozás és a szabadidő eltöltésének módja is.

 • 2022.09.15 A nedves környezet növeli az asztma kialakulását

  Miközben tudjuk, hogy az egészség a legdrágább kincs, a felmérések szerint Magyarországon a lakosság 25 százaléka él nedves, rosszul szellőző otthonokban. Vagyis minden negyedik ember lakása nedves, rosszul szellőző, akár penészes. A nedves környezet 40 százalékkal növeli az asztma és a légzőszervi betegségek kialakulásának esélyét. A felnőtt lakosság 5 %-a szenved asztmás megbetegedésben.

 • 2022.09.13 Így zajlik az ijesztő angioödéma kivizsgálása

  A hirtelen kialakuló légszomj és a test egyes részein jelentkező duzzanat angioödéma tünete is lehet. Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy mi okozhatja az ijesztő tüneteket és hangsúlyozta, kivizsgálásra mindenképp szükség van, hogy a következő angioödémát megelőzhessük.

 • 2022.09.12 PHOENIX Sportcsarnok Fót

  Fót városa és a PHOENIX Pharma Zrt. közötti hosszútávú együttműködés eredményeképp az újonnan épült városi sportcsarnok a PHOENIX Sportcsarnok Fót nevet kapja. A csarnok ünnepélyes átadására október 2-án került sor, ahol Kaló Tamás, a PHOENIX vezérigazgatója a város vezetésével együtt avatta fel a modern komplexumot. A sportcsarnok a fóti és környékbeli sportélet központja lesz, legyen szó óvodai tornáról, vagy akár NB1 B-s profi kosárlabda mérkőzésekről.