Férfitükör

Előző Következő
Dohánymentesen: a tüdő varázslatos gyógyulása

A dohányzás abbahagyása után a tüdő képes "varázslatosan" meggyógyulni a dohányzás okozta rákos mutációkból - állapította meg egy új ...

 • 2024.04.08 A modernkori férfi 6 típusa

  ,,Az igazi férfi mindig zord. Az igazi férfi szoknyát hord.” Hallgatom Gryllus Vilmos – mint utóbb kiderült - skót férfiakról szóló gyerekdalának refrénjét, de ez csak bizonyos életkor felett okoz meglepetést, mert az ovisok kiválóan szórakoztak és nagyokat kacagtak rajta. Én meg gondolkodni kezdtem. Hogy is vagyunk most ezzel a férfiassággal?

 • 2024.04.07 Leheletvizsgálat segítheti az epilepsziás betegeket

  Az epilepsziás betegek gyógyszeres kezelésének hatékonyabbá tételére fejlesztettek ki egy újfajta leheletvizsgálatot a Bázeli Egyetem kutatói.

 • 2024.04.06 Ha nem múlnak a gyomorrontásos panaszok…

  Meleg időben jellemzően nagyobb a rizikója a gyomorrontásnak – különösen a kevésbé kiegyensúlyozott táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. A szakértő azokra az esetekre hívta fel a figyelmet, amikor a házi kezelési módszerek már nem elégségesek, és orvosi kivizsgálás szükséges.

 • 2024.04.06 Hátfájás is lehet koszorúér-betegség tünete

  A mellkasi fájdalom hátterében sokféle probléma meghúzódhat, így például ez a koszorúér-betegség legjellemzőbb tünete is. Ugyanakkor kevésbé jellegzetes panaszok oka is lehet ez a szív-érrendszeri kór, különösen nőknél jelentkezhetnek olyan atipikus tünetek, mint például a hátfájás, a gyomorégés. A korai felismerés és kezelés jelentőségére dr. Jenei Zsigmond Máté, a KardioKözpont kardiológusa hívta fel a figyelmet.

 • 2024.04.04 Kozmetikai beavatkozások, fokozott vérzésveszély

  A kozmetikai beavatkozásoknak vannak olyan vállfajai, melyek kisebb vérzéssel járhatnak: ilyen például a dermaroller vagy a sminktetoválás, melyek bizonyos esetekben minimális vérzéssel járhatnak. Éppen ezért merülhet fel a kérdés, hogy azok, akik véralvadásgátlót szednek, vajon részt vehetnek-e hasonló beavatkozásokon? A kérdést prof. Blaskó György, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistája válaszolta meg.

 • 2024.04.04 Milyen szűrésekre járjanak a férfiak?

  A SYNLAB tapasztalatai szerint a férfiak ritkábban járnak prevenciós laborvizsgálatokra, mint a hölgyek, holott érdemes már fiatal férfi korban is figyelni egyes markerekre, legyen szó PSA-ról, HCG-ről, esetleg alacsony tesztoszteron szintről. Hogy mit jelentenek ezek és milyen férfi betegségeket előzhetünk meg ellenőrzésükkel, arról Szász Mátét, a SYNLAB biológusát kérdeztük.

 • 2024.04.04 Vádlifájdalom is utalhat érszűkületre

  A hideg, sápadt színű bőr, a zsibbadó, égő érzés a lábszárakban tipikus jele lehet az érszűkületnek, ami sokáig rejtve maradhat. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa szerint mindenképpen fontos orvoshoz fordulni, ha járáskor fájni kezd a lábunk, ugyanis az elhanyagolt érszűkület többek közt szívinfarktushoz, stroke-hoz is vezethet.

 • 2024.04.03 Allergiás reakcióra adrenalin injekció

  Az epinefrin (adrenalin) egy hormon, amely mesterségesen is előállítható, önbelövős injekció formájában is kapható.

 • 2024.04.03 Dohányzásról leszokás gyógynövények segítségével

  Az tény és mindenki nagyon jól tudja, hogy a dohányzás rendkívül káros az egészségre. Nemcsak a szívbetegségek kialakulásáért tehető felelőssé, hanem a dohányzás számlájára írhatók a légzőszervi betegségek, a rákos megbetegedések, a szívinfarktus és a stroke is. Szerencsére nagyon sok olyan gyógynövény létezik, amely nagy segítségünkre lehet, ha éppen most tervezzük a dohányzás abbahagyását. Mutatjuk is, hogy milyen gyógynövényekre támaszkodhatunk az egyes elvonási tünetek csökkentésében, ha holnaptól nem szeretnénk többet dohányozni.

 • 2024.04.03 Szexualitás: 4 kérdés és 4 válasz a férfiaknak

  Mennyi egy jó szeretkezés hossza? Mikortól kell tartani a merevedési zavaroktól, vagy normális az önkielégítés egy párkapcsolatban? És mi a helyzet a családalapítással? Arra milyen hatást gyakorol? Ezek olyan kérdések, amik gyakran merülnek fel az erősebbik nemben is, de az interneten nagyon sok fals információval találkozhatunk. Ratkó Tünde termékenységi szakember, szülésznő segítségével most tisztázzuk ezeket a kérdéseket