Férfitükör

Előző Következő
A találékonyságunk lett a vesztünk?

A mai kor emberének talán legnyilvánvalóbb ismertetőjegye, hogy gyakorlatilag nincs állandó mozgásra kényszerítve, így az inaktivitás általános ...

Hirdetés
 • 2019.12.17 Szívinfarktust okozhat a hideg

  Meglepő lehet, mert a kánikulát tekintjük a legfőbb ellenségnek, de hidegebb napokon is bizony jelentősen nő a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál kockázata. A zord időjárás különösen a még nem diagnosztizált, illetve kezeletlen szívproblémákkal küzdőknek jelent komoly rizikót, akár négyszeresére is növelheti a hirtelen szívhalál, vagy szívinfarktus esélyét. Ezt bizonyította a finn egyetem nemrégiben publikált vizsgálata, amelynek nyomán most a Magyar Kardiológusok Társasága hívja fel a figyelmet erre a veszélyre.

 • 2019.12.17 Az év végi nagy lakomák árnyoldalai

  Az év végi ünnepek kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a család tagjai összejöjjenek, a hétköznapokhoz képest hosszabb időt együtt töltsenek és közösen étkezzenek. Ám ezzel együtt jár, hogy a karácsonytól az újévig terjedő időszak gyakorlatilag a folyamatos, mértéktelen evészeté lesz.

 • 2019.12.12 Döntöttek: Fizetős lesz az egészségügy a legkiszolgáltatottabbak számára

  Az országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet miszerint azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk, készpénzben kell hogy előre fizessenek az ellátás helyén - írja a Mérce.hu.

 • 2019.12.12 Mit és mikor? – Így étkeznek a futók

  Bármilyen sportot is választunk, érdemes étkezésünkön is változtatni, hogy látványos eredményt érjünk el. Vannak alapszabályok, amiket mindenképpen tartsunk be: figyeljünk például a szénhidrát, a fehérje és a zsír bevitel arányára. Lehetőleg naponta többször, legalább ötször együnk keveset. Első hallásra már ez is komoly feladatnak tűnhet, de ha a legfontosabbakra odafigyelünk, már sokat teszünk egészségünkért. Cikkünkben néhány tippel szolgálunk, hogy futóként mikor és mit érdemes fogyasztani. Ha pedig további hasznos futással kapcsolatos infókat szeretne olvasni, ajánljuk figyelmébe a Bookazine Életmód – Fuss okosan – A kezdő lépésektől a maratonig című kiadványt.

 • 2019.12.09 Hol fáj? Megmondom, mivel foglalkozol!

  Bár nem lehet egyértelműen megmondani a testtartásból, hogy ki milyen munkát végez, de ha nem kompenzáljuk mozgással, sporttal a munkánkból adódó mozgásszervi problémákat, akkor a gyógytornász nagy eséllyel ránézésre tudja, hogy ülve vagy állva dolgozunk-e. Aszimmetrikus testtartásban gazdag például az anyaság, amely szülés előtt és után is járhat hátfájdalmakkal. Farkas Ildikó, a Duna Medical Center gyógytornásza elmondja, miben hasonlítanak az ápolók és a rakodók panaszai, és hogyan mozgassák át testüket az édesanyák.

 • 2019.12.06 Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

  Túl van az első klinikai teszteken az indiai kutatók férfi fogamzásgátló módszere. A készítmény hónapokon belül gyártásba kerülhet.

 • 2019.12.05 Veszélyes baktériumok a szájban

  Akár több száz különböző baktériumfaj is élhet a szánkban, nagy részük jótékony vagy semleges hatású, közülük sok azonban hatalmas károkat okoz: például fogszuvasodást, gyulladásokat. Ám a probléma nem csak az, hogy rossz szagú lesz a leheletünk és elromlanak a fogaink. Az elhanyagolt szájhigiéné az általános egészségünket is veszélyezteti!

 • 2019.12.04 Az éghajlatváltozás súlyos egészségkárosító hatásai

  A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek hőstressztől, a szélsőséges időjárás hatásaitól és a szúnyogok által terjesztett betegségektől, az éghajlatváltozás elleni fellépésre fordított büdzsé mégis kevesebb, mint 1 százaléka kerül az egészségügyi szektorhoz.

 • 2019.12.02 Ez az ideális napirend!

  Próbálunk sok mindent belezsúfolni abba a 24 órába. Érdemes okosan csinálni, mert minden napszaknak megvannak azok a tevékenységei, amit akkor érdemes a leginkább elvégezni. Így vagyunk összerakva! Most adunk egy vázat az ideális napirendhez.

 • 2019.12.02 Bekaplak, felfallak - véged van!

  Több millió sejt és molekula „dolgozik” bennünk, hogy ne betegedjünk meg, vagy ha mégis, akkor mielőbb meggyógyuljunk. Segíthetjük őket valahogyan?