Férfitükör

Előző Következő
90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

Kormánydöntés értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését ...

Hirdetés
 • 2020.10.09 Légiós betegség: nyaralás után is jelentkezhet

  A légiós betegséget, vagy legionellózist épületgépész-kórnak is nevezik, a fertőzések kialakulásában ugyanis döntő szerepet játszanak a különböző épületgépészeti berendezések. A fertőzést meleg vizes környezetben megjelenő baktériumok okozzák, így veszélyt jelenthetnek a nem megfelelően gondozott zuhanyzók, hűtőtornyok, pezsgőfürdők és szökőkutak is.

 • 2020.10.07 Home office a gép előtt? Hasznos tippek derékfájás ellen

  A hirtelen jött home office egyik nagy hátránya az lehet, hogy otthoni körülmények közt nem elég ergonomikus a munkaállomás, vagyis nem megfelelő széken, asztalnál, rosszul beállított gépnél, rossz tartással ülünk napi 6-8 órát. Mi ilyenkor a teendő, és mire kell figyelnünk?

 • 2020.10.07 Fogkefe, fogkrém? Nem elég!

  A fogmosás szükségességét már az óvodában megpróbálják belénk nevelni – sajnos a magyar statisztikák alapján inkább kevesebb, mint több sikerrel. A megfelelő szájhigiéné elérésében két fontos tényező játszik szerepet: a mechanikai és a kémiai tisztítás.

 • 2020.10.05 Alzheimer: Nem része az öregedési folyamatnak

  Szeptember 20-án tartották az Alzheimer-kór világnapját. A betegség az agysejtek pusztulásával járó visszafordíthatatlan folyamat, amely miatt beszűkül a gondolkodás és visszafordíthatatlanul romlik az emlékezőképesség.

 • 2020.10.03 Tizennégyen meghaltak, 1086-tal nőtt a fertőzöttek száma

  Elhunyt tizennégy krónikus beteg, és újabb 1086 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

 • 2020.10.02 A kalcium, az idegrendszer működéséért

  Noha tény és való, hogy a szervezetünkben található kalcium jelentős része a fogakban és a csontokban található, ugyanakkor az idegrendszer sejtjeiben, is igazán fontos szerepe van – többek között például az információ áramoltatásában, aminek kihagyása nagyon komoly problémákat idézhet elő.

 • 2020.09.23 Víruskereső mobiltelefonos applikációk

  A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, például a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet - mondta Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.

 • 2020.09.22 Kényszergyógykezelés a feleséggyilkosnak

  Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan megölte feleségét, mert azt hitte, az ördög beszél hozzá - tudatta a bíróság közleményben.

 • 2020.09.21 Ősztől a fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

  Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • 2020.09.21 17 ambuláns mintavételi pont segít

  Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.