Férfitükör

Előző Következő
Fontos a kardiológiai kivizsgálás vesebetegeknek

Minden vesebetegnek tisztában kell lennie azzal, hogy a beszűkült vesefunkciók több mint tízszeresére növelik az idő előtt bekövetkező szív- ...

 • 2024.03.11 Már a fogászatban is hódít az AI

  A mesterséges intelligencia a mosolytervezésben is utat tört magának, és egy olyan forradalmi technológiát alkalmaz, amivel a tervezés nem csak egyszerű és gyors, de a leghatékonyabbnak is bizonyul. De mit is jelent mindez?

 • 2024.03.10 Tavaszi fáradtságnak is gondolhatná

  Természetes módon is lelassulhat a szívverésünk például pihenés közben, vagy az életkor előrehaladtával, illetve az edzett sportolóké is eleve lassabb. Ha azonban a tavaszihoz fáradtsághoz hasonló, ólmos fáradtságot, kimerültséget, nem igazán indokolja semmi, érdemes ellenőrizni, nem szívritmuszavar (bradycardia) áll-e a háttérben.

 • 2024.03.10 Hány liter vér van bennünk?

  Egy-egy durvább akciófilmet nézve néha elcsodálkozunk, hogy mennyi vér tud kifolyni egy-egy szereplőből. Meglepő módon, a képek nem állnak messze az igazságtól, hiszen tényleg elég sok vér csörgedezik ereinkben. De mennyi is valójában?

 • 2024.03.06 Jelek, hogy az epe rendetlenkedik

  Okozhat szinte azonnal erős fájdalmat vagy rejtőzhet hosszú időn át: az epe betegségei számos különböző tünetet produkálhatnak.

 • 2024.03.06 A leggyakoribb tévhitek a füstmentes technológiákkal kapcsolatban

  Gyorsan változó világunkban a tények és a fikció megkülönböztetése a legkevésbé sem egyszerű feladat. Temérdek információval árasztanak el bennünket, amelyek leginkább csak összezavarnak és kétségeket ébresztenek bennünk az élet számos területén. Az egyik ilyen például a dohányzás és az úgynevezett füstmentes technológiák világa.

 • 2024.03.05 Patikaszerek a nyugodt éjszakák szolgálatában

  Hazánkban a felnőtt lakosság több mint 30 százaléka küzd alvászavarokkal, amelyek nem tekinthetők csupán egy kis napirendbeli problémának, vagy a mindennapok természetes magától múló velejárójának.

 • 2024.03.04 Mit tegyünk, ha kullancs van a bőrben?

  Ha kullancs van a bőrben, nincs idő késlekedésre, azt azonnal el kell távolítani. Az sem baj, ha a „feje” beleszakad a bőrbe.

 • 2024.03.04 Erre használhatod az iPhone Egészség appját (x)

  Az iPhone Egészség alkalmazása számos funkciót kínál, amelyek segítenek egészségi állapotunk felmérésében. Az alábbiakban néhányat megmutatunk ebből, amelyekkel megfigyelhetjük alvásunkat, látni fogjuk, mennyit mozgunk egy nap, vagy éppen a női ciklust követhetjük nyomon.

 • 2024.02.28 Mindenkinek 120/80 az ideális vérnyomás?

  Aki szembesül a magasvérnyomás betegség diagnózisával, annyit biztosan hallott már, hogy a 120/80 Hgmm számít optimális vérnyomásnak. De vajon minden érték, ami ennél némileg magasabb, az elfogadhatatlan? Mitől függ, kinél mennyi a célérték? Dr. Petróczy Natália, a KardioKözpont belgyógyásza, magas vérnyomás specialista válaszolt a legfontosabb kérdésekre.

 • 2024.02.22 Így diagnosztizálható a szívelégtelenség

  A szívelégtelenség eleinte csak olyan általános tüneteket produkál, mint a kimerültség, a köhögés, a csökkenő terhelhetőség. Azonban már ezekkel a panaszokkal is fontos orvoshoz fordulni, mert megfelelő kezeléssel és életmóddal a folyamat jelentősen lassítható. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa a kivizsgálás lehetőségeiről és jelentőségéről beszélt.