Férfitükör

Előző Következő
Vigyázzunk a férfiakra!

A KSH szerint tavaly egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama a nőkéhez képest hét évvel kevesebb, mindössze 70,6 év volt.

 • 2022.08.18 Ellentmondásos a vitaminok egészségre kifejtett hatása

  A recept nélkül kapható vitaminok vásárlására csak az Egyesült Államokban évi 30 milliárd dollárnál is többet költ a lakosság. Ez meghaladja például a bizonyítottan életmentő, úgynevezett sztatin típusú koleszterincsökkentő gyógyszerekre költött összeget. Ebből logikus módon az következne, hogy a vitaminok hatása rendkívül jól megvizsgált és bizonyított. A valóság azonban ennek éppen inkább az ellenkezője.

 • 2022.08.17 Először klónoztak egeret fagyasztva szárított bőrsejtekből

  Az áttörésnek számító eredmény megnyitja az utat ahhoz, hogy a jövőben állatok bőrsejtjeit "biztosítási kötvényként" tárolják, mivel ezekből klónok teremthetők, melyek fokozzák a fajok genetikai változatosságát, ha a kihalás fenyegeti őket.

 • 2022.08.15 Könnyítenék az emberi eredetű anyagok adományozását

  Az Európai Bizottság az emberi eredetű anyagok, köztük a vér, a szövetek, a sejtek, az anyatej, vagy a mikrobióta biztonságos, összehangolt és könnyebb adományozását célzó jogszabályjavaslatot terjesztett elő - tudatta a brüsszeli testület.

 • 2022.08.11 Új eljárást honosítottak meg a stroke-ellátásban

  Mesterséges intelligenciával működő szoftver értékeli azonnal a stroke gyanújával felvettek koponya CT leleteit egy EU-s támogatással megvalósuló magyarországi programnak köszönhetően.

 • 2022.08.09 Parlagfű allergia: nem csak légúti tüneteket okozhat

  A jól ismert légúti tünetek mellett a parlagfű allergia egyéb panaszokat is okozhat. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa összefoglalta, hogy melyek ezek.

 • 2022.08.08 A főnöknek kell-e foglalkoznia a beosztott lelkiállapotával?

  Az elmúlt időszak jelentős kihívás elé állította a cégvezetőket, ugyanis elengedhetetlenné vált, hogy a mindennapos ügymenet mellett munkatársaikra is kiemelt figyelmet fordítsanak. Rá kellett ébredniük arra, hogy a folyamatos és eredményes működéshez elengedhetetlen az alkalmazottak jólléte, aminek megteremtéséhez már korántsem elég a megfelelő fizetés vagy éppen az évente egyszeri egészségnap. Annál jóval többre van szükség.

 • 2022.08.05 Így teszi tönkre a stressz a férfiak nemzőképességét

  Nagyon sokszor lehet olvasni, hogy a stressz rombolóan hat a termékenységre. Mivel azonban csak elvétve találhatunk konkrét leírást arról, milyen módon is fejti ki a romboló hatást, nemigen foglalkozunk a problémával. Pedig a stressz jelentős veszélyforrás, mindenképpen komolyan kell venni.

 • 2022.08.05 A szemhéjtoalett otthoni alkalmazása

  Krónikus szemhéjgyulladás vagy szemszárazság is állhat az állandó könnyezés hátterében. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a viszkető, égő érzés, a bevörösödött szemek és a szemfáradtság. A Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója egy olyan otthon is elvégezhető gyakorlatsort mutat be, melynek alkalmazásával a tünetek jelentősen csökkenhetnek.

 • 2022.08.03 Nyáron is elvégezhető a ragasztásos visszérműtét

  Ami nem csúnya, nem fáj, azzal sajnos a legtöbben nem foglalkoznak. Ilyen többek között a visszértágulat is, mely - bár egész évben okozhat problémákat-, főleg a nyári hónapokban generál kellemetlenségeket mind egészségügyi, mind esztétikai okok miatt.

 • 2022.08.02 Tünetek, amivel kardiológushoz kell fordulni

  Ha erős szívdobogást vagy szúró mellkasi fájdalmat érzünk, valószínűleg felmerül bennünk, hogy jó lenne egy kardiológusnak megmutatni. Vannak azonban olyan kevésbé egyértelmű jelek, amelyekkel szintén érdemes egy kivizsgáláson részt venni.