Férfitükör

Előző Következő
Okozhat-e a stressz gyomorfekélyt?

Bár a gyomorfekélyes esetek nagy részét baktérium okozza, a stressz és az egészségtelen életmód is hozzájárulhat a betegséghez.

 • 2022.04.19 A kellemetlen lehelet 6 gyakori oka (és a lehetséges megoldások)

  A kellemetlen lehelet egy gyakori probléma, ami átlagosan minden második felnőttet érint. A jelenség orvosi neve „halitosis”, és számos kiváltó oka lehet, amiket érdemes ismerni, ha szeretné ön is megelőzni az efféle kellemetlenségeket.Az alábbiakban a kellemetlen lehelet gyakori okairól és lehetséges megoldásairól olvashat. (Promóció)

 • 2022.04.13 Nem való sportembereknek az elektromos bicikli?

  Hazánkban is egyre elterjedtebbek az elektromos kerékpárok, a sportolók körében azonban nem örvend nagy népszerűségnek a tekerést megkönnyítő eszköz. Pedig a hobbisportolók és a túrabiciklisek számára, de akár egyes extrém biciklis sportágak esetében is egészen új lehetőségeket nyithat meg egy e-bike. Az Euronics most összefoglalta, hogyan, és kinek lehet hasznos egy ilyen bicikli – és hol érdemes elindulnia azoknak, akik a vásárlás mellett döntenek.

 • 2022.04.13 A 40-es férfiak urológiai gondjai gyermekvállaláskor

  Tudjuk, hogy a gyermekvállalás egyre későbbre tolódik, ahogyan azzal is tisztában vagyunk, hogy jellemzően az édesapa valamivel idősebb, mint az édesanya. Ha azonban maga a szülés is kitolódik, akkor az apává válás időpontja is későbbre esik, ilyenkor pedig a történésekbe már sokszor az urológiai problémák is beleszólnak.

 • 2022.04.12 Fontos elhízás esetén a kardiológiai kivizsgálás

  Az alma típusú elhízás, vagyis amikor a has körül jelenik meg jelentős mennyiségű súlyfelesleg, nem pusztán esztétikai kihívás. Annak, aki az elhízás mellett nem mozog és más értékei is eltérnek a normálistól, nagy valószínűséggel társbetegségekkel is számolnia kell. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni. A metabolikus szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről beszélt dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa.

 • 2022.04.08 Így kezdd el a kutyás futást a szabadban!

  A tavasz - és vele együtt a szép idő - beköszöntével számos lehetőséged nyílik arra, hogy a természetben sportolj. Ha igazán jó partnert keresel ehhez, aki még a hűvösebb időben és esőben is hű partnered lehet, van egy kiváló javaslatunk. Dönthetsz akár egy kellemes séta, kocogás, vagy futás mellett, a megfelelő kellékekkel és előkészületekkel szuper élménnyé varázsolhatod a kutyáddal való közös mozgást. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Hogyan válasszuk ki a tökéletes telefontokot?

  Kevés személynek van a telefonszervizes technikusoknál nagyobb rálátása az emberek gyenge pontjaira. Természetesen Shakespeare a mester az emberi természettel kapcsolatos megfigyelések terén, de a telefonunkat javító emberek a legsebezhetőbb állapotunkban látnak bennünket, markunkban szorongatva a megrongálódott hardvert, általában valamilyen kínos és kinyilatkoztató baki bevallásával. Ismerős a szitu? A világ tele van potenciális technológiai árulásokkal, ezért a legjobb, ha megelőzően cselekszünk, és védőtokba csomagoljuk telefonunkat. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Mit tegyünk, ha kullancs van a bőrben?

  Ha kullancs van a bőrben, nincs idő késlekedésre, azt azonnal el kell távolítani. Az sem baj, ha a „feje” beleszakad a bőrbe.

 • 2022.04.06 Parlagfű immunterápia

  Az allergén immunterápia a légúti allergia tartós kezelési módja. A terápia teljes időtartama 3-5 év, a kezelésre jelenleg nincs támogatás, költségét a betegnek kell fedezni.

 • 2022.04.05 Lehet-e a vérnyomás a fejfájás oka?

  A fejfájásnál sokan feltételezik, hogy a magas vérnyomásuk vagy a vérnyomás ingadozásuk okozza a panaszt, holott nem ennyire egyértelmű az összefüggés.

 • 2022.04.04 Patikaszerek a nyugodt éjszakák szolgálatában

  Hazánkban a felnőtt lakosság több mint 30 százaléka küzd alvászavarokkal, amelyek nem tekinthetők csupán egy kis napirendbeli problémának, vagy a mindennapok természetes magától múló velejárójának.