Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Korábban hal, ki feldolgozott élelmiszert eszik

Egy francia és egy spanyol vizsgálat eredményei összefüggést mutatnak az elfogyasztott élelmiszerek feldolgozási szintje és az egészségi állapot ...

Hirdetés
  • 2018.11.08 120 vagy 140 Hgmm felett számít magasnak a vérnyomás?

    A napokban napvilágot látott egy tanulmány eredménye, mely szerint a magas vérnyomás értéke nem az eddigi 140 Hgmm feletti érték, hanem már a 120 Hgmm feletti tartomány is annak számít. Hogy ebből mennyi igaz, illetve hogy miért is veszélyes a magasvérnyomás, arról dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistája beszél.

  • 2018.11.05 A 12 legmérgezőbb zöldség és gyümölcs

    Vajon tudjuk, mennyi vegyszert és más kártékony anyagot viszünk be szervezetünkbe, az oly egészséges zöldségekkel és gyümölcsökkel?

  • 2018.10.25 A székrekedés szervi és lelki okai

    A jóléti társadalmakban a székrekedés az egyik leggyakoribb emésztőszervi panasz, amelynek okai a mozgásszegény életstílusra és a rostszegény táplálékfogyasztásra vezethetők vissza. Dr. Bende János gasztroenterológus cikke a székrekedés leggyakoribb okait mutatja be.

  • 2018.10.18 Meleg víz mézzel - És megmarad az egészség!

    A méz egészségügyi előnyei mindenki számára jól ismertek, de sokan nem tudják milyen csodálatos hatást gyakorol a méz és víz kombinációja a szervezetre. A méz ugyanis nem csak kozmetikai célokra jó, nemcsak finom, hanem képes különleges módon védeni a szervezetet.

  • 2018.10.10 Csak nem epegörcs?

    Nem sok idő telt el a családi ebéden elfogyasztott csülökpörkölt óta. Aztán hirtelen jön az éles hasi fájdalom, amiről úgy érezzük, keresztülszúr rajtunk. Kezünket a hasunkra szorítjuk, kétrét görnyedünk, és esküt teszünk, hogy soha-soha többet, csak ez múljon el még most az egyszer.

  • 2018.10.02 Már 5000 éve rágcsáljuk – a védelmező fokhagyma

    Sokan nem szeretik az illatát, pedig az őszi szezon küszöbén, igazén jól jöhet a fokhagyma egyik fő erénye, a természetes kórokozó ellenes hatása. Ez persze csupán egy a sokféle jótékony hatása közül…

  • 2018.10.01 “Tud mindent, de nem tudja elmondani”

    Interjú Kulka János logopédusával. Varga Sarolta klinikai logopédus, beszédtanár a ’80-as évek óta foglalkozik afáziás betegekkel, családi érintettsége terelte erre az útra. Az évek során afáziás klubot is alapított, ahol a betegek őszintén megnyílhatnak egymás előtt. 2016 óta kezeli Kulka János Kossuth-díjas színészt, akivel sokat szerepelnek közösen tévében, újságokban, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon ez a betegség.

  • 2018.09.27 Házi praktikák horkolás ellen

    A horkolás az éjszakai pihenésünket zavaró kellemetlenség, amely súlyos esetben akár életveszélyes is lehet! Pedig egyszerű praktikákkal – mint például a háton alvás megszüntetése - az enyhe horkolást akár ki is lehet küszöbölni, de a kóros állapot kezelésére is többféle lehetőséget ismertet a szakorvos.

  • 2018.09.20 Hagyd el a cukrot, és ezt az 5 csodát tapasztalod majd!

    Modern korunk mumusa a hozzáadott cukor. Tudjuk, hogy nem tesz nekünk jót, de egyszerűen nem tudjuk elképzelni nélküle az életet. Most leírjuk, mit tapasztalnak azok, akiknek sikerült felhagyni a cukorfogyasztással.

  • 2018.09.13 “Az allergia derékba törhette volna a kerrierem”

    Az opera és operett rajongók jól ismerhetik Domahidy Lászlót, akinek páratlan orgánuma világszerte keresett a leghíresebb színpadokon is. Ám ezt a fényes karriert majdnem derékba törte egy közönséges allergia… A művész úr azonban kitartó munkával végleg legyőzte a betegséget, és most nekünk is elmesélte gyógyulása titkát.