Férfitükör

Előző Következő
Pár év múlva életveszélyes lehet egy torokgyulladás?

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

Hirdetés
 • 2019.11.18 Előzés helyett megelőzés - 5+1 tipp közlekedéshez

  Idén novemberig már mintegy négyszázan hunytak el valamilyen közlekedési balesetben Magyarországon, noha a tragédiák többsége megelőzhető lett volna, ha a résztvevő felek betartják a szabályokat. Magyarország útjain nap mint nap mintegy 50 ezer flottakezelt gépjármű közlekedik, ezért a közúti balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából a Mercarius Flottakezelő a biztonságos közlekedés szakértőjeként ad 5+1 tanácsot, amelyekre odafigyelve könnyebben elkerülhetők a közúti tragédiák.

 • 2019.11.15 Ezek az ételek bizonyítottan rosszat tesznek a szívnek

  Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.

 • 2019.11.14 Légy te is bűnügyi helyszínelő a SEN-en!

  A bűnügyi sorozatok helyszínelőinek bőrébe bújhatnak, akik időben regisztrálnak a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programjára. Fiktív halálesetek és bonctermi látogatások is várják az érdeklődőket.

 • 2019.11.13 Ilyen gyorsan még nem engedélyeztek oltást

  Az ebola elleni vakcinát szupersebeséggel engedélyezték. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos.

 • 2019.11.13 Ennyi orvos hagyta el a pályát vagy az országot

  Hiába képeznek egyre több orvost és nővért, és hiába fizetnek egyre többet az egészségügyi dolgozóknak, hosszú távon vagy a pályát, vagy Magyarországot hagyják el. Ez derül ki az OECD Health at a Glance 2019 című kiadványának a munkaerőről szóló részéből - írja a G7.hu.

 • 2019.11.12 Malac fogadja az izguló utasokat a reptéren

  Terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén - írja az MTI.

 • 2019.11.07 A szívbetegségek nagy részéért mi vagyunk a felelősek

  Néha hajlamosak vagyunk a külső körülményeket hibáztatni, ha az orvos a szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatára figyelmeztet minket. Persze nem könnyű úgy élni, hogy folyamatosan óvjuk a szervezetünket, ám fontos tudni, hogy sokszor az apróbb változtatások is jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tovább maradjunk egészségesek!

 • 2019.11.06 Tudod, mit teszel, amikor elégetsz egy kupac avart?

  A hulladékégetés veszélyes üzem. Nem csupán környezetünket terheli, hanem egészségünkre is ártalmas.

 • 2019.11.06 Ez vérre megy! - Mindent a vérünkről

  Egyszer piros, másszor annyira sötét, hogy szinte feketének is tűnhet – néha nagyon folyik, máskor sűrű – mégis mindig az életünk nélkülözhetetlen része. Ez a vér. Azt már évszázadokkal ezelőtt tudták, hogy ha elfolyik, akkor az ember meghal, de azt nem értették, hogy mi a feladata.

 • 2019.11.05 A nevetés és a hála védi az egészségünket

  Lelkiállapotunk, sőt személyiségtípusunk is befolyásolhatja, hogy mennyire vagyunk egészségesek, mennyire könnyen betegszünk meg és milyen gyorsan gyógyulunk.