Férfitükör

Előző Következő
Dohánymentesen: a tüdő varázslatos gyógyulása

A dohányzás abbahagyása után a tüdő képes "varázslatosan" meggyógyulni a dohányzás okozta rákos mutációkból - állapította meg egy új ...

 • 2024.04.02 Túlélt egy szív- érrendszeri eseményt? Ne dőljön hátra!

  Azok közt, akik túléltek egy szívinfarktust, viszonylag nagy azoknak az aránya, akik néhány hónap után ugyanolyan életmódot élnek, mint a súlyos esemény előtt. Ennek pedig nem csak a „nagy megnyugvás” az oka, de az is, hogy nem mindenki tudja, mit és hogyan kellene tennie ahhoz, hogy megelőzhesse a második infarktust vagy más szív-érrendszeri eseményt.

 • 2024.04.01 Miért fontos a csontsűrűség mérés?

  A csontsűrűség a csont ásványi anyag tartalmát és összetételét jelenti, és fontos információt ad arról, mennyire ellenállók csontjaink a törésekkel szemben.

 • 2024.04.01 4 injekciós terápia, ami segíthet a porckopásnál

  A porckopás nem csak a sportolást akadályozhatja meg, de a hétköznapi tevékenységek is egyre nehezebbé, fájdalmasabbá válhatnak miatta. Szerencsére azonban van gyors és tartós segítség is, elsősorban injekciós terápiák formájában, amelyek négy típusáról dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa beszélt.

 • 2024.03.31 Milyen betegségek okozhatnak másodlagos fejfájást?

  Sokan tapasztalhatták már, hogy a fejfájásuk más betegségek kísérőjeként jelentkezik. Dr. Vida Zsuzsanna, a Budai Fájdalomközpont neurológusa szerint ilyen esetekben az alapbetegséget és a fejfájást is kezelni kell.

 • 2024.03.31 Virtuális valóság-terápia mentális betegeknek

  Vakrandit és tengerparti sétát is szimulálnak abban a világviszonylatban is egyedülálló, virtuális valóság alapú terápiában, mellyel a szkizofrén betegek kommunikációs- és érzelem-észlelési készségét fejlesztik a Semmelweis Egyetemen. A betegséggel küzdők számára az egyik legnagyobb kihívás, hogy a gyógyszeres kezelés után visszailleszkedjenek a társadalomba. Ebben a rehabilitációs folyamatban tud segíteni az új eljárás, melyet a Semmelweis Egyetem szakemberei dolgoztak ki.

 • 2024.03.30 Ne a TikTokot nézze a mandulakövek eltávolításához!

  Apró, mégis bosszantó problémát jelenthetnek a mandulakövek, amelyek a felnőttek 5-6 százalékánál alakulhatnak ki. Dr. Augusztinovicz Monika, a Fül-orr-gége Központ allergológus, klinikai immunológus és fül-orr-gégész szakorvosa szerint a mandulakövek otthoni eltávolítása helyett inkább forduljunk szakemberhez.

 • 2024.03.29 Nem csak a csókkirályok betegsége!

  A szokásosnál fáradtabban érzi magát, és nyirokcsomói is megduzzadtak? Bár csókbetegségnek is hívják, de nem csak a szerelmesek kaphatják el a mononukleózist. Dr. Karászi Viktória, az Infektológiai Központ nemigyógyász, bőrgyógyász szakorvosa elmondta, hogy a betegség könnyen összetéveszthető a szezonális influenzával, és akár hónapokig is érezhetjük hatását.

 • 2024.03.27 Bőrtünetek melyek cukorbetegségről árulkodnak

  A cukorbetegség rengeteg embert érint, de legfőképp a kezeletlen cukorbetegség vezethet súlyos problémákhoz, mert minél tovább késik a diagnózis, annál inkább valószínű valamilyen szövődmény kialakulása. Ezért nem mindegy, milyen korán, melyik stádiumban ismerjük fel a diabéteszes problémát.

 • 2024.03.22 Túlsúlyos és nem alszik jól?

  A túlsúly, az elhízás és az alvászavarok bizonyos típusai összefügghetnek és ezek az összefüggések ráadásul két irányúak. Erről az összetett problémakörről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ vezető neurológusa, az alváslabor alvásszakértője.

 • 2024.03.18 Hatalmas áttörés az Alzheimer-szűrésben

  Kelet-Közép-Európában egyedülálló, hogy elsőként Magyarországon van lehetőség az Alzheimer-kór korai diagnózisára egy olyan szűrővizsgálatnak köszönhetően, amely a vérből képes kimutatni a betegségben felszaporodó kóros fehérjéket.