Férfitükör

Előző Következő
A találékonyságunk lett a vesztünk?

A mai kor emberének talán legnyilvánvalóbb ismertetőjegye, hogy gyakorlatilag nincs állandó mozgásra kényszerítve, így az inaktivitás általános ...

Hirdetés
 • 2020.02.13 A szteroidon kívül mi segíthet az ízületi gyulladásban?

  Az ízületi gyulladás a komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jelentősen befolyásolja a betegek életét, akik közül azonban sokan azt hiszik, csak a szteroidok segíthetnek a panaszaikon. Holott dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, fájdalomspecialista szerint más gyógymódok is eredményesek lehetnek.

 • 2020.02.13 A boldog partner a demencia megelőzésében is segít

  Az optimista, boldog ember társa egészségének is használ; ahogy együtt öregszenek, az Alzheimer-kór és a demencia jelentős kockázati tényezőit tarthatják távol maguktól - állapították meg a Michigani Állami Egyetem kutatói egy nagy létszámú, hosszú távú kutatásban.

 • 2020.02.08 A tüdőtranszplantált, aki hegyeket mászik

  Balogh Krisztián 22 éves korában új tüdőt és májat kapott. Ez az egyik legrizikósabb kettős transzplantáció, és ő túl van rajta. Hálás, hogy új esélyt kapott az életre, és ezen túlmenően pedig álomba illő lehetőségek találták meg. Alig több mint négy évvel a transzplantáció után már megjárt két több ezer méter magas hegycsúcsot!

 • 2020.02.08 Hangulatzavar vagy téli depresszió?

  A rövid nappalok és az egyre hidegebb időjárás, a borongós idő, és a bezártság is kedvez annak a szezonális betegségnek, amely jobb esetben „csak” egyfajta enyhe hangulati zavar, súlyosabb esetben téli depresszió képében jelentkezik.

 • 2020.02.07 Megszüntették az eljárást Prince orvosa ellen

  Majdnem négy évvel Prince halála után a bíróság megszüntette az amerikai popsztár kezelőorvosa és egy gyógyszertár ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást, amelynek keresetét Prince családja nyújtotta be.

 • 2020.02.06 Dohánymentesen: a tüdő varázslatos gyógyulása

  A dohányzás abbahagyása után a tüdő képes "varázslatosan" meggyógyulni a dohányzás okozta rákos mutációkból - állapította meg egy új kutatás.

 • 2020.02.05 3 élelmiszertípus, amit ne együnk ízületi gyulladás esetén

  Ha valaki ízületi gyulladással él, tudnia kell, hogy az orvosi kezelésen túl a táplálkozásával is befolyásolhatja az állapotát. Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa azokat az élelmiszertípusokat vette számba, amelyek érdemes elkerülniük az érintetteknek.

 • 2019.12.27 Csapás az agyra

  A stroke szó már idegenszerűsége miatt is rejtélyesen hangzik, és a köztudatban félelmetes, végzetes következményekkel járó betegség neveként él. Sajnos nem alaptalan ez a közvélekedés. De mi is a stroke valójában?

 • 2019.12.22 Öregszeműség – fiataloknak is lehet!

  Az évek múlásával a szervezetünk öregedik, és ebből a folyamatból a szemünk sem marad ki. Ennek a legnyilvánvalóbb tünete, hogy a szemlencse nem képes jól fókuszálni, így az ember nem lát elég élesen közelre.

 • 2019.12.19 Pár év múlva életveszélyes lehet egy torokgyulladás?

  Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás lehetőségeire hívják fel a figyelmet. Margaret Chan, a WHO korábbi főigazgatója szerint közeleg az idő, amikor egy torokgyulladás vagy egy horzsolás esetleg ismét gyermekeink halálát okozhatja. Ez a mondat kissé riasztóan hangzik, de ha belegondolunk abba, az EU statisztikák szerint évente 30-50 ezer ember hal meg polirezisztens baktériumok okozta fertőzésekben, akkor nem tűnik túlzásnak. Dr. Sal Péter homeopata gyermekorvos pontokba összeszedve árulja el, mit tehetünk a rezisztencia elleni küzdelemben.