Férfitükör

Előző Következő
Vigyázzunk a férfiakra!

A KSH szerint tavaly egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama a nőkéhez képest hét évvel kevesebb, mindössze 70,6 év volt.

 • 2022.08.01 Hová dobhatom a lejárt gyógyszert?

  Lejárt a gyógyszere? Kiváltotta a gyógyszerét, de mégsem szedte be? Otthoni injekciózásra szorul, és csak gyűlik-gyűlik a tű és a fecskendő? Összefoglaltuk, hogy mit kell tennie a gyógyszerhulladékkal.

 • 2022.07.29 Nem csak a hőség miatt izzadhat túlzottan

  A hőséggel együtt jár a fokozottabb verejtékezés is, bár ez egy bizonyos mértékig természetesnek vehető. Azonban, ha már -már zavaró méreteket ölt, érdemes utánajárni, hogy nem valami más okozza-e a panaszt.

 • 2022.07.22 A mozgás növeli a rákbetegek túlélési esélyeit

  Bebizonyosodott: a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT) elnöke szerint az evidenciák egyértelműek, a szakma is nagy lelkesedéssel fogadta az eredményeket.

 • 2022.07.19 Visszatérő hasfájással küzd?

  A hasfájás az egyik leggyakoribb panasz, mely az esetek többségében ártalmatlan. Bajra akkor kell gyanakodni, ha a fájdalom erős, illetve, ha vissza-visszatér. A krónikus hasfájás hátterében számtalan ok húzódhat, így a kivizsgálása gyakran sok időt vehet igénybe. Dr. Csemez Imre, az Ultrahangközpont radiológusa a hasi ultrahang jelentőségére hívja fel a figyelmet hasi panaszok esetén.

 • 2022.07.19 Veszélyes, ha kellemetlen szag árad a klímából!

  A nyári melegben csak egy gombnyomás és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót és nincs ez másként a munkahelyi környezetben, de a bevásárlóközpontokban sem. A légkondicionálók elterjedésével azonban egyre gyakoribbá válnak az általuk okozott szövődmények is.

 • 2022.07.18 Veszélyes étrend-kiegészítőt vontak ki a forgalomból

  Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján.

 • 2022.07.06 Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

  Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere. Ha nem, írasson fel elegendő mennyiséget, és konzultáljon orvosával az utazás terveiről. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája mondja el a legfontosabbakat.

 • 2022.07.05 Allergiás reakcióra adrenalin injekció

  Az epinefrin (adrenalin) egy hormon, amely mesterségesen is előállítható, önbelövős injekció formájában is kapható.

 • 2022.07.01 Az aranyeres panaszok fokozódnak a melegben

  Az aranyérrel élők megszokták, hogy az életmód, a diéta, a helyi ápolás a mindennapi élet részét képezik. Nyáron a megváltozott körülmények során különös hangsúlyt kap sok tevékenység.

 • 2022.06.24 Erős dobbanás vagy kihagyás?

  A szívritmuszavar egy lappangó, igen gyakran „néma” betegség, illetve sokszor csak enyhe, ártatlannak tűnő tünetekkel jelentkezik.