Férfitükör

Előző Következő
Egy kis tavaszi mozgás senkinek sem árt!

A tavaszi napsütés, a kerti munkák és a sportolási, kirándulási lehetőségek sokakat csábítanak a szabadba. A tavaszi lendület azonban veszélyeket ...

 • 2022.12.20 Az obstruktív tüdőbetegség a leggyakoribb halálok lehet

  A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) 2030-ra a harmadik leggyakoribb halálok lehet, éppen ezért fontosak e betegség kapcsán a lakossági tájékoztatók és a szűréseken való részvétel.

 • 2022.12.16 Mi a presbycusis, az időskori halláscsökkenés?

  A korral járó halláscsökkenés természetes jelenség, az életkor előrehaladtával jellemzően bekövetkezik valamilyen mértékben. Dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mit tegyünk, ha a presbycusis tünetei jelentkeznek.

 • 2022.12.13 Rövidebb gyógyulási idő csípőprotézis műtét után

  Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egy beteg a csípőprotézis műtét utáni napon teljes testsúllyal megterhelje az operált testrészt, és a lábadozás is legalább három hónapot vett igénybe. Ezzel szemben a ma már rutinműtétnek számító beavatkozás után akár három héttel visszatérhet a páciens a megszokott normál életmódjához. Ez hogyan lehetséges és mitől függ?

 • 2022.12.12 Néha jobb félni, mint megijedni

  Az ünnepek alatt és a téli időszakban több a baleset, a rohanásban, kapkodásban figyelmetlenebbek az emberek. Ha feltesszük a kérdést, mi a legrosszabb, legnehezebb egy váratlanul bekövetkezett sérülésben, nagyon sokféle választ kapunk: fájdalom, félelem, bizonytalanság a segítségkérésben, a tehetetlenség vagy éppen a tervezett programok lemondása.

 • 2022.12.09 Ártalomcsökkentéssel egy füstmentes városért

  Napjaink egyik legsúlyosabb válságát, a klímakrízist az okozza, hogy a civilizációs hatások nyomán túl nagyra nőtt a légkörben az üvegházhatású gázok koncentrációja. De nem csupán a levegőt szennyezzük a városban élve, a vizet, a talajt, a növényzetet és az állatvilágot is sokféle terhelésnek tesszük ki, amikor dolgozunk, munkába vagy iskolába utazunk, kertészkedünk, betonozunk, netán rágyújtunk egy cigarettára. Mindez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a kezünkben van a döntés: rajtunk múlik, megtaláljuk-e a városi jólétnek azt a formáját, amely mellett a Föld nevű bolygó is élhető marad.

 • 2022.12.08 A szelén fontos a férfiak számára

  A szelénnel viszonylag keveset foglalkozunk a mindennapokban, pedig egy rendkívül fontos fém az emberi szervezet számára. A férfiak szervezetében gyakoribb a szelénhiány, mely nem csak fáradékonyságot okozhat, de sajnos a spermiumképzésre, ezen keresztül pedig a termékenységre is komolyan rányomja bélyegét.

 • 2022.12.07 Ne mondjon le a mozgásról a hideg miatt!

  Bár télen mindenki jobb szeret bekuckózni az otthon melegében, az egészségünk megőrzése érdekében fontos ilyenkor is odafigyelni, hogy elegendő testmozgást végezzünk. Ha nem a szabadba megyünk a hideg miatt, akkor választhatjuk az edzőtermet is. Fontos azonban, hogy ha nem ismerjük a gépeket, ne egyedül próbáljunk rájönni azok működésére, hanem kérjük edző segítségét. A technika, a stratégia, az edzésprogramok, a táplálkozás és a sportpszichológia terén szerzett tapasztalataik, illetve tanácsaik segítenek a gyorsabb fejlődésben. A FUTURO ™ termékek pedig segítenek, hogy mindezt sérülések nélkül tehessük meg.

 • 2022.12.05 A karácsonyi ünnepek alatt sem tétlenkednek a betörők

  Az ünnepi időszak sem mindig csak az ajándékokról, az adakozásról, a finom ételekről és a jó beszélgetésről szól, hanem néha olyan kellemetlenségekről is, mint a betörés. Főleg, ha nem figyelünk elégé, pedig sok esetben, egy kis óvatossággal megelőzhető lehetne. Bár a statisztikai adatok szerint évről-évre csökken a vagyon elleni bűncselekmények száma, biztonságtechnikai szakértők szerint a kialakult gazdasági nehézségek miatt félő, hogy ebben negatív változás lesz.

 • 2022.12.02 A férfias kopaszodás, az androgén alopécia megelőzhető

  Minden ember szeret jól kinézni, és ez alól nem képeznek kivételt a férfiak sem. Azonban életüket megkeseríti, és önbizalmukat is jelentős képes aláásni az úgynevezett androgén alopécia, vagyis a leggyakoribb okozója a kopaszodásnak, melynek kiváltója lehet hormonális eltolódás, de a leggyakoribb okozója az úgynevezett oxidatív stressz. Egy új eljárás azt ígéri, képes visszafordítani ezt a folyamatot, mindamellett a megelőzéssel tehetünk igazán sokat ellene!

 • 2022.11.29 Egészségi problémák idősebb korban

  Ahogy idősebbek leszünk, óhatatlanul is szembe kell néznünk néhány egészségi problémával. Ez még akkor is előfordulhat, ha egyébként odafigyelünk az egészségünkre. A cikkben most ezeket az egészségi gondokat vesszük górcső alá és mutatjuk, hogy mi mindent tehetünk ezeknek a betegségeknek a megelőzése érdekében.