Férfitükör

Előző Következő
Ébred a természet, ébredjünk mi is!

Mozgásra születtünk, most szinte mindenkinek jól esik a napfényt élvezve sétálni, kirándulni. A friss levegő és a mérsékelt, tartós fizikai ...

Hirdetés
 • 2019.12.02 Bekaplak, felfallak - véged van!

  Több millió sejt és molekula „dolgozik” bennünk, hogy ne betegedjünk meg, vagy ha mégis, akkor mielőbb meggyógyuljunk. Segíthetjük őket valahogyan?

 • 2019.11.29 Friss magyar siker agykutatásban!

  Szőnyi András, Zichó Krisztián és kutatótársaik Nyiri Gábor vezetésével egy olyan sejtcsoportot találtak az agyban, amely kulcsszerepet játszik a negatív tapasztalatok feldolgozásában. A Nemzeti Agykutatási Program 2.0 támogatásával született eredmény a világ egyik legjelentősebb tudományos folyóirataként számon tartott Science-ben jelent meg.

 • 2019.11.28 Tudj meg mindent a gyógyszerekről!

  Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján. A Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programelemeként az egyetem klinikai gyógyszerészei délutáni konzultáció keretében várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.

 • 2019.11.28 Elbúcsúzni sincs idő!

  Szívinfarktus - ezt a súlyos szív- és érrendszeri betegséget gyakran sorscsapásnak, a semmiből hirtelen előkerülő végzetes eseménynek gondoljuk. Ha a családban ebbe hal bele valaki, akkor szinte kivétel nélkül elhangzik a mondat: nem tudtam elbúcsúzni, nem tudtam elmondani neki, hogy szeretem!

 • 2019.11.26 A rákos betegeknek a szívükre is fokozottan vigyázniuk kell!

  A rákos betegeknél megnő a szív- és érrendszeri problémák kockázta: több mint tíz százalékuk halálát nem a rák, hanem szívbetegség okozza - állapította meg egy hosszú távú, nagy létszámú kutatás.

 • 2019.11.25 Meghalt a férfi, aki elsőként kapott új szívet Magyarországon

  Schwartz Sándor 28 évesen – Magyarországon elsőként – kapott új szívet 1992-ben. A napokban hunyt el, 56 éves volt -írja az ittlakunk.hu.

 • 2019.11.25 Hogyan élhetnének tovább a férfiak?

  A hagyományos vélemény, a kulturális örökségünk, és a sztereotípiáink szerint a férfinak erősnek, strapabírónak, kitartónak kell lenni, hogy a környezetét, a családját, a gyermekeit meg tudja védeni. A férfinak tűrnie kell a konfliktusokat: a fizikaiakat és a lelkieket egyaránt. De tényleg tűrnie kell? Ha nem tűri, akkor már nem is igazán férfi?

 • 2019.11.21 A magyar férfiak meddőségét orvosolná az állam

  Az Orbán-kormány családvédelmi intézkedései ellenére sem születik elég gyerek, ezért már zajlik a Nemzeti Humán Reprodukciós Program előkészítése, ami a férfiak meddőségét szorítaná vissza – tudta meg a hvg.hu.

 • 2019.11.21 Mennyivel csökkenti az életmód a vérnyomást? Íme a számok!

  Dvorák Márton, a KardioKözpont mozgásterapeutája és Szabó Lucia dietetikus az életmód magas vérnyomásra gyakorolt hatásaira hívják fel a figyelmet.

 • 2019.11.20 Bestresszelnek a férjek, ha feleség több pénzt visz haza

  Addig nyugodtak a férfiak, amíg feleségük a háztartás bevételének maximum 40 százalékát hozza haza. Minél jobban növekszik ez az arány a nő javára, annál stresszesebbek a férjek - állapította meg a Bath-i Egyetem tudósainak vizsgálata.