Férfitükör

Előző Következő
Nagyobb az erős alkoholfogyasztás kockázata

Brit kutatók összefüggést találtak bizonyos szakmák, munkakörök és az erős alkoholfogyasztás nagyobb valószínűsége között.

 • 2021.01.01 Csökkentik a szívmegállást az alvási szokások

  Felnőtteknél csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások egy nagylétszámú új amerikai kutatás szerint.

 • 2020.12.29 Delíriumot tapasztalhatott meg Van Gogh

  Alkoholmegvonás miatt két alkalommal is delíriumot tapasztalhatott meg Vincent Van Gogh (1853-1890) holland festő egy új kutatás szerint. A posztimpresszionista művész képei mellett arról is ismert, hogy levágta bal fülét egy vita hevében. Van Gogh az esetet "egyszerű őrült művészi rohamnak" nevezte, később pedig "mentális vagy idegi láznak" - írta a BBBC hírportálja. Egy új holland kutatás azonban új megvilágításba helyezte ezt a bizonyos elmeállapotot.

 • 2020.12.27 Új gyógymód a koronavírus okozta betegségek ellen

  A magyar kormány és az amerikai Lilly gyógyszergyártó megállapodást írt alá több ezer magyar Covid-19-fertőzött beteg bamlanivimab antitest-terápiával történő gyógyításáról - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.

 • 2020.12.26 Egészségtudossággal megelőzhető a baj

  A szívbetegségek egyik gyakori jele, de önálló betegségként is jelentkezhet a szívritmuszavar (aritmia), vagyis a szabálytalan szívverés, amely számos okra vezethető vissza, de különböző lehet az időtartama és az intenzitása is.

 • 2020.12.24 A koronavírus hatása az egészségre

  A koronavírus súlyosabb lefolyású lehet az idősek, az elhízottak, a dohányosok és a krónikus betegségben szenvedők körében. Cikkünkben választ kaphatunk arra, hogy mit tegyünk, ha allergiásként fertőződtünk meg, illetve egy felmérés megmutatja, milyen pszichés hatásai vannak a járványnak.

 • 2020.12.23 Sokan degeszre eszik és túlisszák magukat

  A karácsony és a szilveszter a mértéktelen evések időszaka is. Az emberek a zord hideg miatt keveset mozognak, és sokat esznek. A problémát már csak tetézi az, hogy többen sokat is isznak – alkoholos italokat. Mi a teendő, ha már tele a gyomor, alig emészt az epe, alkohollal terhelt a máj, borgőzös az agy?

 • 2020.12.22 Antibakteriális kesztyűt fejlesztettek

  Antibakteriális bőrkesztyűt fejlesztett a Karma Pécsi Kesztyű családi manufaktúra és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Invisible Pro nevű termék hatékony megoldást kínál a kórokozók legyőzésére - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

 • 2020.12.21 Az EU engedélyezte a Pfizer/Biontech vakcinát

  Az Európai Bizottság hétfő este engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalomba hozatalát; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni első vakcina, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.

 • 2020.12.21 Új magyar gyógyszer a vírus kezelésére

  Új, az Egis gyógyszergyártó vállalat által előállított, favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszert engedélyezett a koronavírus kezelésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölte az intézet az MTI-vel.

 • 2020.12.18 Jóváhagyták az eutanázia engedélyezését

  A spanyol parlament alsóháza a csütörtöki ülésén jóváhagyta az eutanázia engedélyezéséről és szabályozásáról szóló törvényjavaslatot.