Férfitükör

Előző Következő
Adj vérplazmát!

Az életmentés nem állhat meg – a vér és vérkészítmények biztosítása a betegek számára létfontosságú kérdés. Tomán Szabina, Burai Krisztián ...

Hirdetés
 • 2020.03.05 Heparin tartalmú krémek trombózis ellen?

  A mélyvénás trombózis életveszélyes állapot, így annak megelőzésére nagy hangsúlyt kell fordítani. De vajon mik járulnak hozzá a prevencióhoz? A mozgás? A heparint is tartalmazó krémek? Vagy csakis a véralvadásgátlók? A választ prof. Blaskó Györgytől, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistájától tudtuk meg.

 • 2020.03.05 Kevés a szervdonációs tiltakozás

  Körülbelül ezren szerepelnek a szerv- és szövetdonációval kapcsolatos egyéni tiltakozásokat nyilvántartó Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regiszterében - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) transzplantációs igazgatója.

 • 2020.03.03 Mikor van szükség gégetükrözésre?

  Sokan félnek tőle, de bizonyos tünetek kapcsán az elvégzése elkerülhetetlen. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gégeközpont orvosa szerint az orvosi utasítást betartva, megfelelő érzéstelenítést követően nincs mitől tartanunk. Ha panaszaink vannak, kizárólag a korábbi rossz tapasztalataink vagy félelmeink miatt ne halogassuk az orvos felkeresését!

 • 2020.03.02 Elvégezték az ötezredik veseátültetést

  Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetemen. A műtétet egy 52 éves férfin hajtották végre február 9-én, a páciens a műtét után tizenkét nappal hazamehetett.

 • 2020.03.02 Gyógyszerek az új koronavírus kezelésére?

  Már létező gyógyszerek lehetnek az új koronavírus kezelésének kulcsai

 • 2020.02.29 Hidegben nő a felfázás esélye

  Télen nem csak a megfázás és az influenza kockázata nő meg, de a felfázásé is. Dr. Rákász István, az Urológiai Központ szakorvosa a hólyaghurut kialakulásának rizikófaktorait vette számba.

 • 2020.02.28 Zakatoljon csak a szívünk!

  Vannak betegségek, melyek nem előzhetők meg a legkövetkezetesebb mozgással sem, ám az biztos, hogy aki aktív, sportos életet él, az nagyon sokat tesz a szíve és az érrendszere egészségéért. Egyes kutatások szerint még a rendszertelen sportolás is évekkel hosszabbíthatja meg az életünket!

 • 2020.02.23 Nappal vagy éjjel fáj jobban a karemelés?

  A vállfájdalom nem csak a kézilabdázók és úszók teljesítményét vetheti vissza, de negyven év felett sokak életében jelent nehézséget a Rotátor-köpeny sérülése. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint bármely életkorban lehetséges megszabadulni a fájdalomtól és visszanyerni a mozgás szabadságát.

 • 2020.02.18 Karalyos Gábor, a Vegán Hegylakó

  Karalyos Gábor arca ismerős a filmekből, számtalan színpadi főszerepet eljátszott, a tévénézők pedig a Barátok közt igazságos iskolaigazgatójaként szerették meg. A színész hat éve tért át vegán életmódra, s azóta a közösségi oldalakon sokezren kíváncsiak a gondolataira.

 • 2020.02.16 A dohányfüstben hatvanféle mutagén anyag van

  A dohányfüstben hatvanféle mutagén anyag van, amely sejtmutációt, DNS-károsodást okoz - közölte a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának munkatársa.