Férfitükör

Előző Következő
A kötőszöveti meszesedés megakadályozása

Új módszert fedeztek fel a kötőszöveti meszesedés megakadályozására a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói, ennek nyomán egyszerű és ...

Hirdetés
 • 2020.11.16 A cukorbetegség megduplázza a halálozás kockázatát

  A cukorbetegségben szenvedőknél legalább kétszer nagyobb az új típusú koronavírus okozta Covid-19-cel összefüggő halálozás kockázata egy friss tanulmány szerint.

 • 2020.11.15 Prosztatarák: több mint 20 ezren élnek a betegséggel

  November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Idehaza minden évben több mint 4500 férfival közlik a rosszindulatú daganat diagnózisát, szakmai becslések szerint több mint 20 ezren élnek közöttünk, akik már szembesültek a betegséggel. Az életkilátások és az életminőség javításáért maguk a betegek is sokat tehetnek.

 • 2020.11.13 Tabutéma: a férfimeddőség

  A Patika Tükör egy kerekasztal beszélgetésen vett részt, ahol a férfimeddőség kérdéskörét járták körül a szakértők, és a témával kapcsolatban saját tapasztalatairól beszélt Kaszás Géza színművész is.

 • 2020.11.13 Itt a hidegebb időszak és vele együtt a szmog, védd magad és környezeted!

  A hideg napok beköszöntével egyre többen ülünk autóba biciklizés vagy séta helyett és a fűtést is be kell kapcsolnunk. Sajnos ez magával hozhatja a szmog kialakulását, amely közvetlen hatással van az egészségünkre. A levegőben szálló káros anyagok ugyanis bejuthatnak az ember szervezetébe és komoly betegségeket okozhatnak. A légszennyezettség komoly probléma szerte a világon, azonban jó, ha tudjuk, már kisebb egyéni óvintézkedésekkel is sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a környezetünkre és szervezetünkre leselkedő ártalmakat. (Társadalmi célú reklám)

 • 2020.11.12 Ön felismeri a családon belüli bántalmazást?

  Manapság olyan természetesnek vesszük kultúránkban az erőszak jelenlétét, hogy sokszor fel sem tűnik, ha épp elszenvedjük, vagy mi okozunk fájdalmat másoknak. Keveset beszélünk a nehezen felismerhető, de mégis oly erősen romboló bántalmazási formákról: a szeretet megvonásáról, a másik állandó kritizálásáról, megszégyenítéséről, vagy szabadságának korlátozásáról. Az sem kap kellő figyelmet, hogy nem csak a nők és gyermekek lehetnek szenvedő felek, hanem valójában a társadalom bármely tagja kapcsolaton belüli erőszak áldozatává válhat.

 • 2020.11.12 COVID vagy influenza?

  Néhány tüsszentésnek és egy kis orrfolyásnak – különösen a nátha- és influenza szezon derekán – nem tulajdonítottunk különösebben nagy jelentőséget, egészen mostanáig. Ezeket a tüneteket tapasztalva idén ősszel és télen óhatatlanul belénk hasít majd a nagy kérdés: Csak nem koronavírussal van dolgunk?

 • 2020.11.11 Hangyák mászkálnak a lábán?

  Sokak életét megkeseríti az úgynevezett nyugtalan láb szindróma, amely gyakori alvászavart okozó rendellenesség. Becslések szerint a felnőtt lakosság legalább 10 százalékát érintő problémáról a JóAlvás Központ orvosa dr. Vida Zsuzsanna beszélt.

 • 2020.11.07 Sok száz beteget gyógyított meg a vérplazma-terápia

  Már száznál több beteget gyógyítottak meg vérplazmakezeléssel, most újabb donorok jelentkezését kéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott kutatócsoport - tájékoztatta a tárca szombat reggel az MTI-t.

 • 2020.11.05 A főváros százezer antigénteszt beszerzését indítja el

  Intenzív tesztelési kapacitásbővítésbe kezd a fővárosi önkormányzat, százezer antigénteszt beszerzését indítják el napokon belül a koronavírus-járvány megfékezéséért - közölte a főpolgármester szerdán online sajtótájékoztatón.

 • 2020.11.04 Étrend-kiegészítők forgalmazását tiltotta meg

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai gyógyszerhatóanyagot mutattak ki a Lak.I Medical Kft. által forgalmazott négyféle, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót, hogy a termékeket azonnal vonja ki a kereskedelmi forgalomból és hívja vissza azokat a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján.