Férfitükör

Előző Következő
Közelebb a COVID REJTÉLY megoldásához

Hogyan erősíti meg az immunrendszert a létfontosságú D- és K2-vitamin? Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot, amelyekről a fenti címmel ...

 • 2021.08.13 Mire kell figyelni légmell után?

  Légmell kialakulhat traumás sérülés, nagy megerőltetés miatt, de az intenzív növekedés időszakában is előfordulhat. Arról, hogy mitől alakulhat ki légmell, és a felépülést követően mire kell figyelni, dr. Hidvégi Edit gyermek és felnőtt tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát kérdeztük.

 • 2021.08.11 Egészségének kulcsa az erekben rejlik

  Egyes megfogalmazások szerint annyi idősek vagyunk, amilyen idősen az ereink. Ezért vigyáznunk kell az erek egészségére, és rendszeresen felül kell vizsgáltatnunk ezt az érzékeny rendszert.

 • 2021.08.10 Minőségi gyógyulás sportsérülés után

  Sokak számára az elmúlt időszak „menekülési útvonala” a sport volt, rengetegen kezdtek futni, tornázni, ám a nem megfelelően felépített edzések egyik gyakori következménye a sérülés. Azoknak, akik hatékonyan szeretnék folytatni edzéseiket, fontos, hogy a felépülés a lehető legjobban sikerüljön.

 • 2021.08.10 Allergiaszerű tüneteket is okoz a delta vírusmutáns

  Gyorsabban terjed és allergiaszerű tüneteket is okoz a delta vírusmutáns - írta pénteken a koronavirus.gov.hu, ahol ismét kiemelték: legnagyobb veszélyben a még beoltatlanok vannak.

 • 2021.08.09 A covid hatására sok az új hiperglikémiás eset

  A Covid-19-cel kórházban kezelt páciensek körében megugrott az újonnan kialakuló hiperglikémiás (magas vércukorszintes) esetek száma és az állapot hónapokkal a megfertőződést követően is fennmaradt - derül ki egy új tanulmányból.

 • 2021.08.09 Természetes megoldások húzhatnak ki a bajból

  Legyen úticélunk a Balaton, Horvátország vagy Mallorca, a baj bárhol utolérhet. A roskadásig pakolt bőröndből nem hiányozhat majd a védettségi igazolvány, a maszk, a lenge nyári ruhák és a bikini, de a kötelező körökön túl érdemes gondolni arra is, mi hozhat enyhítést egy napszúrás vagy egy éjszakába nyúló buli után a másnap kellemetlen tünetei ellen. Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos, homeopata olyan természetes megoldásokat javasol, amelyek kihúznak a pácból a nyaralás problémásabb napjain.

 • 2021.08.05 Nem csak szájon át vehető be a gyógyszer

  Nazális, vaginális, rektális, dermális gyógyszerbevitel... A gyógyszermolekulák különféle módokon juttathatók be a szervezetbe. Nem mindegy, hogy melyik beviteli út kerül alkalmazásra, hiszen az eltérő utak más-más mellékhatásokkal járhatnak együtt.

 • 2021.08.05 Melanoma: fel kell ismerni!

  Világszerte, így hazánkban is egyre gyakoribb a melanoma előfordulása: az újonnan diagnosztizált hazai esetek száma ma már eléri az évi 3 ezret. A melanomás betegek harmada még mindig több mint egy évig vár, hogy a gyanús bőrelváltozással orvoshoz forduljon. Lapunk a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának vizsgálati eredményeinek ismertetésén vett részt.

 • 2021.08.04 Lupus: nyáron fontos a fényvédelem!

  A szisztémás lupus az egész szervezetet érintő autoimmun betegség. A betegek jelentős hányada fényérzékeny, az ultraviola sugarak 40-70 százalékuknál a tünetek súlyosbodását okozzák.

 • 2021.08.04 Figyeljünk a fényérzékeny készítményekre!

  Bizonyos gyógyszerek napfény hatására bőrkiütéseket, csalánkiütést, ekcémát okozhatnak. Leggyakrabban az antibiotikumok és a gyulladáscsökkentő krémek használata miatt kialakult bőrtünetekkel fordulunk orvoshoz.