Férfitükör

Előző Következő
Az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet

Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel idén a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos ...

Hirdetés
 • 2020.04.28 Koronavírus: Gyógyultak antitestjei segíthetnek

  Gyógyultak antitestjeinek felhasználásával megakadályozható a betegség, illetve csökkenthető a lefolyás erőssége - mondta Jakab Ferenc, a miniszterelnök által felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője.

 • 2020.04.27 A legveszélyeztettebbek az idősotthonok lakói

  Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója.

 • 2020.04.27 A szűrt kávé a legegészségesebb

  A kávé elkészítésének legegészségesebb módját kutatták fel a tudósok: a különböző módszerek és a szívroham, valamint halálozás közti kapcsolat vizsgálata során megállapították, hogy a szűrt kávé a legjobb az egészségnek.

 • 2020.04.23 Hétfőtől maszkban lehet utazni, vásárolni!

  A fővárosi közösségi közlekedésben jövő hétfőtől életbe lépő új utazási feltétel betartását elősegítendő, Budapest tíz forgalmas csomópontján 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a következő napokban, tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

 • 2020.04.22 Mellkasi fájdalom bal oldalon?

  A bal mell alatti vagy a mellkas bal oldalán jelentkező fájdalom ijesztő lehet, de jó tudni, hogy nem csak kardiológiai oka lehet. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint a kivizsgálás célja azért is elengedhetetlen, hogy kiderüljön, pontosan mi okozza a tünetet.

 • 2020.04.20 5 meglepő tény a tisztasági festésről!

  Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó – nem véletlenül nevezzük így. Az angol nyelvterületen sincs ez másképp, ott a „whitewash” kifejezés árulkodik arról, hogy a tisztasági festésnek bizony funkciója van! De mik is ezek pontosan? Dr. Falábu Dezsővel, a Poli-Farbe kutatás-fejlesztési projektigazgatójának segítségével válaszoltuk meg a legfontosabb kérdéseket!

 • 2020.04.20 Ezért is gyakoribb idősebb korban a horkolás

  Fiatalabb korban a horkolás gyakrabban fordul elő férfiak, mint nők körében, ám a menopauza környéki hormonális változások miatt, később az arány kiegyenlítődik. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gégeközpont orvosa elmondta, mi okozhatja még, hogy idősebb korban egyre többen és gyakrabban horkolnak.

 • 2020.04.19 Friss hírek a koronavírusról

  Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 329 539-et vasárnap reggelre, miközben világszerte 160 717-en vesztették életüket a Covid-19-ben, és 595 229-en épültek fel a betegségből - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.

 • 2020.04.17 A halláscsökkenés okozhat egyensúlyproblémákat?

  Fülünk nem csupán a halló-, hanem az egyensúlyozó szervünk is, ezért ha szédelgünk, akkor lehet, hogy a fülünkben kell keresni a probléma forrását.

 • 2020.04.15 Koronavírus: maradj otthon!

  Néhány, ijedtséget okozó vírussal – például az influenzával – az elmúlt években már megküzdöttünk. Ezeknek a tapasztalatoknak annyi haszna volt, hogy legalább már pandémiás (világjárvány) tervek készültek, így a mostani helyzetben nem nulláról indultak a szakemberek. Az eddigi kórokozókkal szerencsésebbek voltunk – a mostani, új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2 viszont menetel előre.