Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2021.09.07 A légszennyezettség súlyosbítja a mentális betegségeket

  A légszennyezettség súlyosbíthatja a mentális betegségeket - állapította meg egy Londonban folytatott kutatás, amelyről a The Guardian online kiadása írt.

 • 2021.09.06 A hidratáltság csökkentheti a szívelégtelenséget

  A szervezet megfelelő mennyiségű és minőségű hidratálása egész életen át csökkentheti a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát az amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet kutatói szerint, akik az Európai Kardiológiai Társaság ez évi kongresszusán mutatják be eredményeiket.

 • 2021.09.06 Életmódváltás és tudatosság

  Az elhízás a 21. század egyik legnagyobb közegészségügyi problémája, ezt Európában járványnak tekintik. Az európai elhízás napja (European Obesity Day, EOD) idén május 15-ére esik, célja, hogy felhívják a figyelmet a problémára és szélesítsék az elhízásról és a sok más betegségről szóló ismereteket.

 • 2021.09.03 Új magyar applikáció segíti a betegeket

  A magyarok 92 százaléka nem, vagy csak nagyon röviden készül fel az orvossal történő találkozásra, közel ötödük pedig soha nem jár szűrővizsgálatokra – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) országos közvéleménykutatásából.

 • 2021.09.03 A sok hús emésztési problémákat okozott

  A húsban gazdag étrend miatt fájhatott a 14. századi szerzetesek hasa - derítette ki egy új kutatás, amelyet a The Guardian online kiadása ismertetett.

 • 2021.09.02 Elképesztő mennyiségű műanyag és hulladékdarabok: mi lehet a megoldás?

  Évente átlagosan több mint 6 millió tonna hulladék kerül a folyókba, tengerekbe vagy óceánokba, ami teljesen tönkreteszi a helyi ökoszisztémát. A természet körforgásának köszönhetően a műanyag ráadásul nem csak a vizet szennyezi – hiszen a Nap ultraibolya sugárzásának hatására a műanyag széttöredezik –, hanem a vízben élő élőlények is ezt fogyasztják el. Ezeket a halakat később kifogják, mi pedig megesszük őket.

 • 2021.08.27 A dühös méhek fehérjékben gazdagabb mérget termelnek

  A "dühös" méhek jobb minőségű, fehérjékben gazdagabb mérget termelnek - állapították meg az ausztráliai Curtin Egyetem kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a magatartásbeli és ökológiai tényezők miként befolyásolják a degeneratív és fertőző betegségek kezelésére használt méhméreg minőségét.

 • 2021.08.27 Figyelni kell a mustgáz veszélyeire

  Megkezdődött a szüreti időszak, fokozottan kell figyelni a mustgáz veszélyeire - hívta fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

 • 2021.08.26 Az anyagcsere 20-tól 60 éves korig stabil

  Az emberi anyagcsere egyévesen jár csúcsra, 60 éves kortól romlik - állapította meg a témában készült legnagyobb szabású kutatás.

 • 2021.08.26 Az idegrendszeri károsodásos betegeket segítik

  Az idegrendszeri károsodásban érintett betegek rehabilitációját segítő nemzetközi színvonalú kutatásfejlesztési és szolgáltatási centrumot hozott létre a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Debreceni Egyetem, valamint az Országos Mozgásszervi Intézet Pécsett - tájékoztatta a PTE az MTI-t.