Férfitükör

Előző Következő
Vigyázzunk a férfiakra!

A KSH szerint tavaly egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama a nőkéhez képest hét évvel kevesebb, mindössze 70,6 év volt.

 • 2022.04.13 A 40-es férfiak urológiai gondjai gyermekvállaláskor

  Tudjuk, hogy a gyermekvállalás egyre későbbre tolódik, ahogyan azzal is tisztában vagyunk, hogy jellemzően az édesapa valamivel idősebb, mint az édesanya. Ha azonban maga a szülés is kitolódik, akkor az apává válás időpontja is későbbre esik, ilyenkor pedig a történésekbe már sokszor az urológiai problémák is beleszólnak.

 • 2022.04.12 Fontos elhízás esetén a kardiológiai kivizsgálás

  Az alma típusú elhízás, vagyis amikor a has körül jelenik meg jelentős mennyiségű súlyfelesleg, nem pusztán esztétikai kihívás. Annak, aki az elhízás mellett nem mozog és más értékei is eltérnek a normálistól, nagy valószínűséggel társbetegségekkel is számolnia kell. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni. A metabolikus szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről beszélt dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa.

 • 2022.04.08 Így kezdd el a kutyás futást a szabadban!

  A tavasz - és vele együtt a szép idő - beköszöntével számos lehetőséged nyílik arra, hogy a természetben sportolj. Ha igazán jó partnert keresel ehhez, aki még a hűvösebb időben és esőben is hű partnered lehet, van egy kiváló javaslatunk. Dönthetsz akár egy kellemes séta, kocogás, vagy futás mellett, a megfelelő kellékekkel és előkészületekkel szuper élménnyé varázsolhatod a kutyáddal való közös mozgást. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Hogyan válasszuk ki a tökéletes telefontokot?

  Kevés személynek van a telefonszervizes technikusoknál nagyobb rálátása az emberek gyenge pontjaira. Természetesen Shakespeare a mester az emberi természettel kapcsolatos megfigyelések terén, de a telefonunkat javító emberek a legsebezhetőbb állapotunkban látnak bennünket, markunkban szorongatva a megrongálódott hardvert, általában valamilyen kínos és kinyilatkoztató baki bevallásával. Ismerős a szitu? A világ tele van potenciális technológiai árulásokkal, ezért a legjobb, ha megelőzően cselekszünk, és védőtokba csomagoljuk telefonunkat. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? (Fizetett hirdetés)

 • 2022.04.07 Mit tegyünk, ha kullancs van a bőrben?

  Ha kullancs van a bőrben, nincs idő késlekedésre, azt azonnal el kell távolítani. Az sem baj, ha a „feje” beleszakad a bőrbe.

 • 2022.04.06 Parlagfű immunterápia

  Az allergén immunterápia a légúti allergia tartós kezelési módja. A terápia teljes időtartama 3-5 év, a kezelésre jelenleg nincs támogatás, költségét a betegnek kell fedezni.

 • 2022.04.05 Lehet-e a vérnyomás a fejfájás oka?

  A fejfájásnál sokan feltételezik, hogy a magas vérnyomásuk vagy a vérnyomás ingadozásuk okozza a panaszt, holott nem ennyire egyértelmű az összefüggés.

 • 2022.04.04 Patikaszerek a nyugodt éjszakák szolgálatában

  Hazánkban a felnőtt lakosság több mint 30 százaléka küzd alvászavarokkal, amelyek nem tekinthetők csupán egy kis napirendbeli problémának, vagy a mindennapok természetes magától múló velejárójának.

 • 2022.04.01 Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjak

  2010 óta minden évben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságsegítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával kívánnak a gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

 • 2022.03.30 Másnaposság elleni természetes gyógymódok

  A másnaposság sokak előtt egyáltalán nem ismeretlen dolog. A fejfájás, a gyomorpanaszok, a szédülés és a hányinger a macskajaj velejárói. Persze az lenne az ideális, ha nem kerülne sor másnaposságra, de ez akkor is kialakulhat, ha valaki egész évben szinte nem is fogyaszt alkoholt, majd egy szülinapi buliban iszogat egy kicsit és ilyenkor a szervezete másnapossággal reagál az elfogyasztott alkoholra. Mit lehet tenni? Milyen megoldások léteznek, amelyek csillapítják a tüneteket? Mutatjuk a válaszokat!