Férfitükör

Előző Következő
Adj vérplazmát!

Az életmentés nem állhat meg – a vér és vérkészítmények biztosítása a betegek számára létfontosságú kérdés. Tomán Szabina, Burai Krisztián ...

Hirdetés
 • 2020.02.14 Korszakalkotó tanulmány a rák kezeléséről

  Több mint ezer tudós építette fel a daganatos betegségek eddigi legteljesebb profilját. A korszakalkotó tanulmány teljesen megváltoztathatja a rák kezelését - adta hírül a BBC News.

 • 2020.02.13 A szteroidon kívül mi segíthet az ízületi gyulladásban?

  Az ízületi gyulladás a komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jelentősen befolyásolja a betegek életét, akik közül azonban sokan azt hiszik, csak a szteroidok segíthetnek a panaszaikon. Holott dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, fájdalomspecialista szerint más gyógymódok is eredményesek lehetnek.

 • 2020.02.13 A boldog partner a demencia megelőzésében is segít

  Az optimista, boldog ember társa egészségének is használ; ahogy együtt öregszenek, az Alzheimer-kór és a demencia jelentős kockázati tényezőit tarthatják távol maguktól - állapították meg a Michigani Állami Egyetem kutatói egy nagy létszámú, hosszú távú kutatásban.

 • 2020.02.08 A tüdőtranszplantált, aki hegyeket mászik

  Balogh Krisztián 22 éves korában új tüdőt és májat kapott. Ez az egyik legrizikósabb kettős transzplantáció, és ő túl van rajta. Hálás, hogy új esélyt kapott az életre, és ezen túlmenően pedig álomba illő lehetőségek találták meg. Alig több mint négy évvel a transzplantáció után már megjárt két több ezer méter magas hegycsúcsot!

 • 2020.02.08 Hangulatzavar vagy téli depresszió?

  A rövid nappalok és az egyre hidegebb időjárás, a borongós idő, és a bezártság is kedvez annak a szezonális betegségnek, amely jobb esetben „csak” egyfajta enyhe hangulati zavar, súlyosabb esetben téli depresszió képében jelentkezik.

 • 2020.02.07 Megszüntették az eljárást Prince orvosa ellen

  Majdnem négy évvel Prince halála után a bíróság megszüntette az amerikai popsztár kezelőorvosa és egy gyógyszertár ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást, amelynek keresetét Prince családja nyújtotta be.

 • 2020.02.06 Dohánymentesen: a tüdő varázslatos gyógyulása

  A dohányzás abbahagyása után a tüdő képes "varázslatosan" meggyógyulni a dohányzás okozta rákos mutációkból - állapította meg egy új kutatás.

 • 2020.02.05 3 élelmiszertípus, amit ne együnk ízületi gyulladás esetén

  Ha valaki ízületi gyulladással él, tudnia kell, hogy az orvosi kezelésen túl a táplálkozásával is befolyásolhatja az állapotát. Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa azokat az élelmiszertípusokat vette számba, amelyek érdemes elkerülniük az érintetteknek.

 • 2020.01.09 Elhagynád a húst? Itt a segítség!

  Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz?

 • 2019.12.27 Csapás az agyra

  A stroke szó már idegenszerűsége miatt is rejtélyesen hangzik, és a köztudatban félelmetes, végzetes következményekkel járó betegség neveként él. Sajnos nem alaptalan ez a közvélekedés. De mi is a stroke valójában?