Férfitükör

Előző Következő
Nagyobb az erős alkoholfogyasztás kockázata

Brit kutatók összefüggést találtak bizonyos szakmák, munkakörök és az erős alkoholfogyasztás nagyobb valószínűsége között.

 • 2020.12.07 10 tipp a gyógyszermentes vérnyomáscsökkentésre

  Magyarországon a felnőttek 16-20 százaléka, a 60 éven felüliek több, mint fele magas vérnyomás betegségben szenved, ám sokan alig tudnak valamit a problémáról. Tény, hogy a magasvérnyomás-betegségre való hajlam közel 40 százalékban meghatározott a génekben. De az, hogy ez felnőttkorban meg is jelenjen, erősen függ azoktól a kockázati tényezőktől, amelyek jórészt az akaratunktól függenek. Ilyenek a dohányzás, a stressz, mozgásszegény életmód, a koleszterinszint, a fokozott sófogyasztás, illetve a cukorbetegség.

 • 2020.12.07 A szájüregi daganat szűréssel megelőzhető

  Európában az első, a világon pedig a harmadik Magyarország lakosságarányosan a szájüregi daganatok gyakoriságát tekintve, azonban a legtöbb szájüregi daganatos betegség súlyossá válása megelőzhető évenkénti szűréssel, amely az állami fogászati rendelőkben díjmentes - hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2020.12.05 Az oltás ingyenes és önkéntes lesz

  A koronavírus elleni oltás ingyenes és önkéntes lesz, és ha a megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre, akkor mindenki megkaphatja - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa.

 • 2020.12.03 Milyen betegségek okozhatnak másodlagos fejfájást?

  Sokan tapasztalhatták már, hogy a fejfájásuk más betegségek kísérőjeként jelentkezik. Dr. Vida Zsuzsanna, a Budai Fájdalomközpont neurológusa szerint ilyen esetekben az alapbetegséget és a fejfájást is kezelni kell.

 • 2020.12.02 Engedélyezték a Covid-vakcina forgalmazását

  Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

 • 2020.12.01 Mérjük otthon is!

  Napjainkban egy világjárvány a mindennapok részévé vált és az élet minden területén gyökeres változásokat eredményezett. A felgyorsult, rohanó világot megállásra, újabb digitális átalakulásra (kiemelten az oktatás, egészségügy), bennünket pedig otthon maradásra, azonnali helyzetértékelésre, értékrend- és életmódváltásra, gyors cselekvésre késztetett. A váratlan események és a bizonytalanság következtében felértékelődött az egyéni felelősség a mentális- és fizikai egészség megőrzése és nyomon követése terén, ennek következtében megnőtt az igény az otthoni, mindenki számára elérhető, a napi életvitel részévé tehető, személyre szabott, digitális egészséggondozási-, kezelési-, mérési- és adatmegosztási módok iránt.

 • 2020.11.26 90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

  Kormánydöntés értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-t.

 • 2020.11.23 Gergely Róbert: „Fontos randevúim vannak a közönséggel”

  A mai napig minden koncertjén elénekli az Emmanuelle című, ikonikus slágert Gergely Róbert. Ha nem tenné, a közönség követelné – mondja. Ma is bomlanak a nők a sármos színész után, aki saját utazó színházával, a Gergely Theáterrel 10 éve járja az országot.

 • 2020.11.23 Az influenza 6 korai tünete

  Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

 • 2020.11.20 Központban a tüdő betegségei

  A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának szervezésében online folytatódik tovább a Semmelweis Egészség Napok programsorozat, melynek november 26-i alkalmán a tüdőt érintő betegségekről és ezek terápiájáról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.