Férfitükör

Előző Következő
Így csökkenthető a prosztatarák kialakulásának esélye

Évente körülbelül 1600 férfi veszíti életét prosztatarákban hazánkban, pedig a betegség korai tünetmentes stádiumban jó eséllyel gyógyítható ...

 • 2023.09.08 A hepatitis ABC-je

  A betegség még mindig sok áldozatot szed világszerte, ám ennek ellenére keveset tudunk a tüneteiről, kialakulásának okairól, fajtáiról, tehát úgy általánosságban a betegségről. Pedig bizonyos típusai ellen lehet védekezni, ha pedig ismerjük a tüneteket, hamarabb kaphatjuk meg a szükséges kezeléseket.

 • 2023.09.06 Kötelező kellék a gyógyszeres dobozban

  Ön tudja, hogy mi szerepel annak a gyógyszernek a betegtájékoztatójában amelyet szed? Ha eddig nem olvasta volna el, feltétlenül pótolja!

 • 2023.09.06 Emberarcú Egészségért díj 2023 pályázat

  A Teva Gyógyszergyár Zrt. idén is várja a pályamunkákat az „Emberarcú Egészségért díj 2023” pályázatra. A szervező honlapján 2023. szeptember 15-ig lehet beküldeni a nevezéseket azon értékteremtő egészségügyi kezdeményezésekről, amelyek nagyban hozzájárulnak a betegélmény javításához. Emberközpontú, a betegek életet megkönnyítő tevékenységével vagy programjával bárki csatlakozhat a már beérkezett pályázatokhoz!

 • 2023.09.04 Előzzük meg a kellemetlen tüneteket!

  Az utazók hasmenése egy gyakori emésztőrendszeri probléma, amely bárhol jelentkezhet, ahol mások a környezeti tényezők, ételek és a vízminőség, mint amihez a szervezetük hozzászokott. Dr. Németh Alíz gasztroenterológus, hepatológus, a Budai Allergiaközpont orvosa összefoglalta, mire figyeljünk, hogy a nyaralás alatti kellemetlen tüneteket elkerüljük.

 • 2023.09.04 Mire jó az érzelmi intelligencia?

  Az iskolában megtanult tananyag, az értelmi intelligencia (IQ), csak 20 százalékban befolyásolja, hogy miként boldogulunk az életben. A maradék 80 százalékot egyebek között az érzelmi intelligencia (EQ) alapozza meg. Bizony. Ez egy 30 éve kutatásokból ismert tény. Bár az oktatási rendszer nem helyez hangsúlyt az érzelmi intelligenciára, a jó hír, hogy ez fejleszthető, tanulható. A rossz hír, hogy el is sorvasztható.

 • 2023.09.01 Kell-e menekülni a korunk elől?

  A kapuzárási pánik - tudományos nevén életközepi válság - létezése vitatott téma. Vannak, akik szerint ez mítosz, mások szerint csak bizonyos kultúrákban létezik. Megint mások állítják, ez valós krízis, melyből kilábalva esélyt kaphatunk a fejlődésre.

 • 2023.08.30 Allergiaszezon: így enyhíthetjük a tüneteket

  Nem mindenkinek telik felhőtlenül az augusztusi vakáció, sokan ekkor szenvednek a legjobban az allergiától, amelyet elsősorban a parlagfű, a feketeüröm vagy a libatopfélék pollenjei váltanak ki. Az antihisztamin tartalmú gyógyszer és a szteroidos orrspray mellett, amelyet orvos írhat fel, léteznek természetes módszerek a tünetek enyhítésére. Az étkezés, a mozgás, a gyógyteák, a levegőváltozás vagy a legapróbb hétköznapi praktikák is segíthetnek – állítja a szakértő.

 • 2023.08.28 Ön gondolta volna? A lábdagadás oka a visszeresség is lehet

  A lábdagadás hátterében több ok is meghúzódhat. Gyakran épp a visszeresség az, ami ma már szerencsére eredményesen kezelhető orvosilag, és enyhébb esetekben, a megfelelő életmódváltás mellett, külsőleges készítményekkel is.

 • 2023.08.25 Ha antidepresszánst szed, figyeljen családalapításnál!

  A gyógyszerek a mindennapjaink részét képezik, az utóbbi években pedig előkelő helyet foglal el a leggyakrabban szedett szerek közt az antidepresszánsok sora. A rohanó világ, az egyre növekvő elvárások, a média által közvetített tökéletesség igénye nagyon sok esetben válthat ki depressziót. Ez alól pedig a férfiak sem képeznek kivételt, sőt! Számukra azonban a depresszió elleni szerek a családalapításra is veszélyt jelenthetnek.

 • 2023.08.24 Új, egyszerű eljárás a 2-es típusú cukorbetegeknek

  A 2-es típusú cukorbetegek inzulinkezelésének egyszerűsítését célozza az a nemzetközi szinten is új terápia, amelyet egy ideje sikerrel alkalmaznak a Semmelweis Egyetemen - közölte az intézmény az MTI-vel.