Férfitükör

Előző Következő
Vigyázzunk a férfiakra!

A KSH szerint tavaly egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama a nőkéhez képest hét évvel kevesebb, mindössze 70,6 év volt.

 • 2022.06.23 Mi okozhatja a tartós szemszárazságot?

  A légkondicionált helyiségekben a szemeink könnyen kiszáradhatnak, a helyzet pedig csak romlik, ha órákig a monitor előtt ülve dolgozunk és emiatt ritkábban pislogunk.

 • 2022.06.22 Migrén: reggel vagy este fáj a feje?

  Először figyelték meg reggeli és esti migrénesek agyműködését különböző érzelmek feldolgozása közben. A betegség hátterének feltárása azért fontos, mert célzottabb gyógymódok alkalmazását teszi lehetővé és segít meghatározni, mi okozza a rohamokat.

 • 2022.06.17 Ezt tegye, ha a légkonditól fájnak az ízületei

  Nem csak fej- és torokfájás, de ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek a légkondicionáló nem körültekintő használata miatt. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, fájdalomspecialistanem csak a nyak-, a váll, a könyök, a térd fájdalmainak csökkentéséről beszélt, de természetes hűsítő tippekkel is szolgált.

 • 2022.06.14 Okozhat-e a stressz gyomorfekélyt?

  Bár a gyomorfekélyes esetek nagy részét baktérium okozza, a stressz és az egészségtelen életmód is hozzájárulhat a betegséghez.

 • 2022.06.13 Ha a gyógyszerünk is velünk utazik

  Az utazásokra, nyaralásokra készülve végiggondoljuk azt, hogy mit kell magunkkal vinni. Lényeges, hogy a személyre/családra szabott gyógyszeres csomag is bekerüljön az úti táskába.

 • 2022.06.10 A nyár veszélyes a májra?

  Itt a nyár, a családi, baráti összejövetelek, a nyaralás, a pihenés, az önfeledt kikapcsolódás időszaka. Ilyenkor előfordul, hogy kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, és ennek veszélyes következményei lehetnek nemcsak a felszaladó kilók miatt, de májunk állapotára nézve is.

 • 2022.06.09 A befagyott váll szindróma

  Minden tizedik nőt és a férfiak 8 százalékát is érinti az úgynevezett befagyott váll szindróma, amely olykor hetekig – hónapokig tartó táppénzre kényszeríti az érintett, 40-60 éves korosztályt.

 • 2022.06.09 Mennyi alkohol okozhat májkárosodást?

  Csak néhány sör esténként? Esetleg valami erősebb a könnyebb alvásért? A rendszeres alkoholfogyasztásnak számos egészségromboló hatása van, amelyek közül most a májkárosodásra hívja fel a figyelmet dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus.

 • 2022.06.07 Kevesebb só és alkohol, több egészséges étel

  A magas vérnyomás, a szívbetegség nem csak gyógyszerrel, de életmóddal is kezelhető, sőt, kezelendő is, akár az életmód-orvoslás keretein belül. Milyen ételeket, italokat ajánlott kerülni szív-érrendszeri betegeknek?

 • 2022.06.07 Ilyen tünetek jelentkezhetnek, ha magas a CRP érték

  A magas CRP érték arra utal, hogy valahol gyulladás van a szervezetben. Jelezhet éppen fennálló fertőzést, de krónikus betegséget is. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen tünetek kapcsán javasolt a vizsgálat elvégzése.