Férfitükör

Előző Következő
Adj vérplazmát!

Az életmentés nem állhat meg – a vér és vérkészítmények biztosítása a betegek számára létfontosságú kérdés. Tomán Szabina, Burai Krisztián ...

Hirdetés
 • 2020.04.05 A fővárosban nagy a kockázata a járvány berobbanásának

  A fertőzések budapesti és Pest megyei halmozódása miatt a távolságtartási és kijárási szabályok fokozott betartására kérte a fővárosban és Pest megyében élőket az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

 • 2020.04.03 Gyuri bácsi: Vírus ellen nincs gyógynövény!

  A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk – ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.

 • 2020.04.02 Még nem alakult ki immunitás a vírus ellen

  Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektor.

 • 2020.04.01 Felhívás a cukorbetegeknek!

  A cukorbetegek különleges helyzetben vannak a járvány esetén, azonban a megfelelő vércukor beállítás, a diabetes jó anyagcserehelyzete segíthet abban, hogy minél kisebb eséllyel kapják el a koronavírus-fertőzést - hangsúlyozta a kisfilmben dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke.

 • 2020.03.31 WHO: Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket

  Összegyűjtötte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tévhiteket. A szervezet többek között cáfolja, hogy a hideg elpusztítja a vírust, és hogy antibiotikummal gyógyítható a betegség.

 • 2020.03.30 Ébred a természet, ébredjünk mi is!

  Mozgásra születtünk, most szinte mindenkinek jól esik a napfényt élvezve sétálni, kirándulni. A friss levegő és a mérsékelt, tartós fizikai aktivitás javítja keringési rendszerünk működését, több oxigén jut a szervezetünkbe – ám ha átgondolatlanul kezdjük a szervezetünk terhelését, akkor annak kényszerpihenő lehet a vége!

 • 2020.03.29 A találékonyságunk lett a vesztünk?

  A mai kor emberének talán legnyilvánvalóbb ismertetőjegye, hogy gyakorlatilag nincs állandó mozgásra kényszerítve, így az inaktivitás általános problémává vált. És ez persze hozzájárul a testsúlynövekedéshez is.

 • 2020.03.28 Világszerte nő a májrák előfordulási aránya

  A májrák világszerte növekvő előfordulási arányára hívja fel a figyelmet az Amerikai Rák Társaság (ACS) Cancer című folyóiratának internetes oldalán megjelent új tanulmány.

 • 2020.03.27 A WHO összefoglalója a koronavírus-helyzetről

  Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtökön. Hans Kluge példa nélkülinek, ám szükségesnek nevezte a számos ország által meghozott, a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedéseket.

 • 2020.03.27 Kijárási korlátozást vezetnek be (2. rész)

  A cél most a fertőzés terjedésének lelassítása, nem a vírus "megölése", mert ahhoz vakcina kellene - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.