Férfitükör

Előző Következő
Így működnek (vagy nem) a zsírégetők

Sokan éreznek késztetést arra, hogy még a bikiniszezon előtt leadjanak jó néhány feleslegesnek vélt kilót. Angyal Viktória, sportdietetikus ...

 • 2022.02.11 Milligramm és százalék: mit jelentenek ezek a kannabiszolajokon?

  Mi a legfontosabb információ a vásárló számára a CBD-olajok kapcsán? Az ellenőrizhető előállítási folyamatok és a precíz minőségbiztosítási rendszerek megléte mellett természetesen az adott termék CBD-tartalma. Bizonyos gyártók százalékos arányban, míg mások mg-ban adják meg a készítményükben található CBD-mennyiséget. Melyik módszer célravezető a felhasználó számára? (Fizetett hirdetés)

 • 2022.02.10 A testszag észlelésének mechanizmusát azonosították

  A testszag és egyéb bűzök észlelésének mechanizmusát azonosították amerikai kutatók - írja a The Guardian.

 • 2022.02.09 Hasmenés és laktózintolerancia

  A tej egészséges a szervezetnek, kivéve ha laktózintoleranciában vagy tejallergiában szenved. A laktózintoleranciában szenvedők képtelenek a tejben és tejtermékekben található tejcukor megemésztésére. A tünetek közé tartozik a puffadás, hasmenés, gázok és görcsök.

 • 2022.02.08 Új megoldás az epilepsziaroham kezelésére

  Az epilepsziaroham kezelésére dolgoztak ki új megoldást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) neurológiai betegségekkel foglalkozó kutatói - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • 2022.02.07 A szívelégtelenség és a stroke

  A szívelégtelenségben szenvedő betegeknek várhatóan 2–3 százaléka fog stroke-ot elszenvedni élete során. Az esetek nagy része életveszélyes, maradandó károsodással jár, és az általános népességhez viszonyítva hosszabb a hospitalizáció időtartama, illetve magasabb a halálozás aránya.

 • 2022.02.04 A hangszalaggyulladás 5 jellegzetes tünete

  Akár egy náthából is kialakulhat a kellemetlen tünetekkel járó, gyakran csak lassan múló hangszalaggyulladás. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter összefoglalta, hogy mit tehetünk a gyorsabb felépülés érdekében.

 • 2022.02.04 3 diagnosztikai lépés a derékfájdalom okaira

  Legyen szó hirtelen belenyilalló, akut derékfájdalomról vagy tartósan kínzó érzésről, sokszor nem könnyű kideríteni, pontosan mi is okozza a panaszt. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a diagnosztizálás legfontosabb lépéseire hívta fel a figyelmet.

 • 2022.02.03 Kezelés nélkül nem gyógyul a körömgomba

  A körömgomba-fertőzés könnyen elkapható. Nyilvános edzőteremben, sportlétesítményekben, uszodákban, strandokon, közös zuhanyozókban, egymás cipőjét, papucsát vagy körömápoló készletét használva bárki megfertőződhet.

 • 2022.02.02 A fogyás csökkentheti a vastagbélrákot

  A túlsúlyos és elhízott felnőttek fogyással csökkenthetik annak esélyét, hogy később vastagbélrák alakuljon ki náluk - számolt be róla a medicalxpress.com tudományos portál.

 • 2022.02.01 Ártalmas mennyiségű alkoholt isznak

  Angliában nyolcmillió ember olyan sok bort, sört vagy röviditalt fogyaszt otthon, amely már káros az egészségére.