Férfitükör

Előző Következő
Ébred a természet, ébredjünk mi is!

Mozgásra születtünk, most szinte mindenkinek jól esik a napfényt élvezve sétálni, kirándulni. A friss levegő és a mérsékelt, tartós fizikai ...

Hirdetés
 • 2019.11.19 Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

  Idősebb korban már szinte mindenki hallott róla. Fájdalommentesen, szinte észrevétlenül alakul ki. A 65-75 éves népesség 50%-a, a 75 év felettieknek pedig közel 70%-a szenved tőle. Pedig nem kellene. A szürkehályog napjainkban népbetegség. A szürkehályog, más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már akadályozza, hogy éles kép alakuljon ki a retinán.

 • 2019.11.18 Így küzdjünk hatásosan a fogszuvasodás ellen

  Az ínygyulladás és a fogszuvasodás komplex folyamat eredménye és súlyos következményei lehetnek. Odafigyeléssel viszont egy sor fogászati probléma megelőzhető ill. kialakulásuk lassítható.

 • 2019.11.18 Valósággá vált: fizetni kell a levegőért

  Indiában olyan súlyos a légszennyezettség, hogy Delhiből gyakorlatilag gázkamra lett a szmog miatt, így eljött az ideje az első oxigén bár megnyitásának.

 • 2019.11.18 Előzés helyett megelőzés - 5+1 tipp közlekedéshez

  Idén novemberig már mintegy négyszázan hunytak el valamilyen közlekedési balesetben Magyarországon, noha a tragédiák többsége megelőzhető lett volna, ha a résztvevő felek betartják a szabályokat. Magyarország útjain nap mint nap mintegy 50 ezer flottakezelt gépjármű közlekedik, ezért a közúti balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából a Mercarius Flottakezelő a biztonságos közlekedés szakértőjeként ad 5+1 tanácsot, amelyekre odafigyelve könnyebben elkerülhetők a közúti tragédiák.

 • 2019.11.15 Ezek az ételek bizonyítottan rosszat tesznek a szívnek

  Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.

 • 2019.11.14 Légy te is bűnügyi helyszínelő a SEN-en!

  A bűnügyi sorozatok helyszínelőinek bőrébe bújhatnak, akik időben regisztrálnak a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programjára. Fiktív halálesetek és bonctermi látogatások is várják az érdeklődőket.

 • 2019.11.13 Ilyen gyorsan még nem engedélyeztek oltást

  Az ebola elleni vakcinát szupersebeséggel engedélyezték. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos.

 • 2019.11.13 Ennyi orvos hagyta el a pályát vagy az országot

  Hiába képeznek egyre több orvost és nővért, és hiába fizetnek egyre többet az egészségügyi dolgozóknak, hosszú távon vagy a pályát, vagy Magyarországot hagyják el. Ez derül ki az OECD Health at a Glance 2019 című kiadványának a munkaerőről szóló részéből - írja a G7.hu.

 • 2019.11.12 Malac fogadja az izguló utasokat a reptéren

  Terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén - írja az MTI.

 • 2019.11.07 A szívbetegségek nagy részéért mi vagyunk a felelősek

  Néha hajlamosak vagyunk a külső körülményeket hibáztatni, ha az orvos a szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatára figyelmeztet minket. Persze nem könnyű úgy élni, hogy folyamatosan óvjuk a szervezetünket, ám fontos tudni, hogy sokszor az apróbb változtatások is jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tovább maradjunk egészségesek!