Férfitükör

Előző Következő
Minden nő számít!

Óvodai beszélgetés elcsípett első mondata a bordásfal megmászása előtt. Kislány a kisfiúnak: most mondd azt, hogy „neked ez úgysem fog menni ...

 • 2022.11.29 Egészségi problémák idősebb korban

  Ahogy idősebbek leszünk, óhatatlanul is szembe kell néznünk néhány egészségi problémával. Ez még akkor is előfordulhat, ha egyébként odafigyelünk az egészségünkre. A cikkben most ezeket az egészségi gondokat vesszük górcső alá és mutatjuk, hogy mi mindent tehetünk ezeknek a betegségeknek a megelőzése érdekében.

 • 2022.11.28 Január után is sikeres életmódváltás?

  Új év, új célok: életmódváltás, több sport, tudatosabb táplálkozás, egészségmegőrzés. Az elhatározás az első lépés, ez után következnek a nagyobb kérdések: hogyan kezdjem el, hova forduljak, kinek higgyek? Szász Mátét, a SYNLAB biológusát kérdeztük, mi lehet a sikeres életmódváltás kulcsa, miért érdemes például táplálkozási szakember segítségét kérni és miért nem érdemes csak az interneten olvasható tanácsokra hagyatkozni?

 • 2022.11.25 Gyógyszerkiváltási tudnivalók

  Gyógyszereinknek alapvetően két csoportja van: az orvosi vényre kiadható és a vény nélkül is kiadható gyógyszerek. A betegek számára vényköteles gyógyszerek – nevükből is adódóan – kizárólag receptre kaphatók. Ezen készítmények használata igényli az előzetes orvosi konzultációt és a folyamatos orvosi kontrollt. Szedésük sokszor nem veszélytelen, de orvosi ellenőrzés mellett biztonságossá tehető. Ne felejtsük el, vényköteles gyógyszer hazánkban csak gyógyszertárakban adható ki!

 • 2022.11.24 Egy donor hat ember életét is megmentheti

  Egy elhunyt donor akár hat ember életét is megmentheti, hiszen két vesét, májat, szívet, tüdőt, hasnyálmirigyet is lehet transzplantálni - tudatta az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

 • 2022.11.23 Adventkor is érdemes Tokajt és környékét felkeresnünk

  Sokak számára Tokaj nem több, mint a világhírű borok városa. Azonban a Tisza és a Bodrog találkozásánál található települést nem csak a borai miatt érdemes felkeresni. A karácsonyt megelőző időszakban ráadásul más arcát is megismerhetjük a régiónak, ezért összeszedtünk most 3+1 olyan okot, amiért idén adventkor is érdemes Tokajt és környékét felkeresnünk.

 • 2022.11.22 90 éves a homeopátiás szerek gyártója

  Hogyan lett egy kis, családi gyógyszertárból mára nemzetközi cégcsoport? Az alapítók, a szenvedélyükben is ízig-vérig hasonlító ikerpár, Jean és Henri Boiron egész életüket a homeopátiának szentelték. Vállalkozói szellemiségük és tudományos alaposságuk tette lehetővé, hogy a homeopátiás orvoslás évről évre folyamatosan fejlődhessen.

 • 2022.11.21 Szívritmuszavar terápia

  A szívritmuszavarok terápiájához használt egyik gyakori hatóanyag (amiodaron) esetén jelentősen megnő a pajzsmirigyzavarok fellépésének esélye, illetve a meglévő problémák súlyosbodhatnak. Hogy mit lehet ilyenkor tenni, azt Prof. Dr. Góth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Endokrinközpont endokrinológusa magyarázta el.

 • 2022.11.21 Tiltott alvászónák

  Bár látszólag a világ legtermészetesebb, legegyszerűbb dolga az alvás - amivel életünk harmadát töltjük - mégis a legkomplikáltabb emberi folyamatok közé tartozik. Kevesen tudják, hogy bizonyos napszakokban az alvás kimondottan káros is lehet, így ez a pár óra tiltólistás az alvásszakértők szerint. A Mindennapi Pszichológia Magazin (MiPszi) alvással foglalkozó különszámmal segíti azokat, akik szeretnék jobban megérteni ezt a létfontosságú jelenséget.

 • 2022.11.18 Rengeteg tervük van a szépkorúaknak

  Több időt töltenének a családjukkal és barátaikkal, valamint szívesen részt vennének aktív programokban, akár új sportokat is kipróbálnának.

 • 2022.11.15 Vigyázzunk a férfiakra!

  A KSH szerint tavaly egy átlagos magyar férfi születéskor várható élettartama a nőkéhez képest hét évvel kevesebb, mindössze 70,6 év volt. Ez messze alatta marad az EU-s átlagnak is, ami 77,5 év volt 2020-ban. És ez csak a várható élettartam, arról még nem beszéltünk, hogy ebből mennyi az egészségben töltött évek száma, ami ennél jelentősen kevesebb. A WHO kimutatása alapján a magyar férfiak átlagban mindössze 64 éves korukig élhetnek egészségben (a nők 69,5 éves korukig).