Férfitükör

Előző Következő
Minden nő számít!

Óvodai beszélgetés elcsípett első mondata a bordásfal megmászása előtt. Kislány a kisfiúnak: most mondd azt, hogy „neked ez úgysem fog menni ...

 • 2022.04.05 Lehet-e a vérnyomás a fejfájás oka?

  A fejfájásnál sokan feltételezik, hogy a magas vérnyomásuk vagy a vérnyomás ingadozásuk okozza a panaszt, holott nem ennyire egyértelmű az összefüggés.

 • 2022.04.04 Patikaszerek a nyugodt éjszakák szolgálatában

  Hazánkban a felnőtt lakosság több mint 30 százaléka küzd alvászavarokkal, amelyek nem tekinthetők csupán egy kis napirendbeli problémának, vagy a mindennapok természetes magától múló velejárójának.

 • 2022.04.01 Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjak

  2010 óta minden évben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságsegítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával kívánnak a gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

 • 2022.03.30 Másnaposság elleni természetes gyógymódok

  A másnaposság sokak előtt egyáltalán nem ismeretlen dolog. A fejfájás, a gyomorpanaszok, a szédülés és a hányinger a macskajaj velejárói. Persze az lenne az ideális, ha nem kerülne sor másnaposságra, de ez akkor is kialakulhat, ha valaki egész évben szinte nem is fogyaszt alkoholt, majd egy szülinapi buliban iszogat egy kicsit és ilyenkor a szervezete másnapossággal reagál az elfogyasztott alkoholra. Mit lehet tenni? Milyen megoldások léteznek, amelyek csillapítják a tüneteket? Mutatjuk a válaszokat!

 • 2022.03.30 Szorong, ingerlékeny és sokat fáj a feje?

  Magas vérnyomás, stressz, szívdobogásérzés- ezeket a tüneteket mindenki megtapasztalja élete során, ám van, hogy egy ritka endokrin daganat, a mellékveséből kiinduló feokromocitóma (phaeochromocytoma) váltja ki. Prof. Dr. Goth Miklóst, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát, MTA doktorát kérdeztük a betegségről, tüneteiről és kezeléséről.

 • 2022.03.29 Mi lehet a sarokfájdalom oka?

  Nem megfelelő cipő, lúdtalp, esetleg a talpi bőnye gyulladása, arthritis, neurológiai probléma vagy csontritkulás? A sarokfájdalomnak számos oka, és épp ezért sok kezelési lehetősége is létezik. Ezeket foglalta össze röviden dr. Dobos Márta Ilona, a FájdalomKözpont ortopéd szakorvosa.

 • 2022.03.28 Tüdőembólia után felépülés és prevenció

  A mélyvénás trombózis rettegett szövődménye a tüdőembólia. Mivel akár halált is okozhat, így azok, akik átestek már rajta, félve gondolnak a felépülési időre, a probléma megismétlődésére. Prof. Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját a tüdőembólia utáni időszakról, prevencióról és egy ritka, ám veszélyes szövődményéről kérdeztük.

 • 2022.03.25 Április 17-e a Hemofília Világnapja

  Minden évben április 17-én tartják a Hemofília Világnapját, hogy felhívják a figyelmet a vérzékenységgel, azaz hemofíliával, von Willebrand betegséggel, vagy más örökölt vérzési rendellenességgel élők helyzetére. Hazánkban több, mint 2700 ember él a vérzékenység valamilyen formájával - a legtöbbjük számára olyan gyógyszerek jelentik a terápia alapját, amelyek önkéntes donorok vérplazmájából készülnek.

 • 2022.03.22 A halláscsökkenés okozhat egyensúlyproblémákat?

  Fülünk nem csupán a halló-, hanem az egyensúlyozó szervünk is, ezért ha szédelgünk, akkor lehet, hogy a fülünkben kell keresni a probléma forrását.

 • 2022.03.17 Nemzeti Rákellenes Nap

  Április 10-én immár 30. alkalommal tartják meg a Nemzeti Rákellenes Napot. A Magyar Rákellenes Liga a jubileumi évben mindenkit 30 perc közös mozgásra invitál, és számos egyéb programmal is várja az érdeklődőket és érintetteket. Az idei kampány célja, hogy személyes történeteken keresztül hívják fel a figyelmet a megfelelő életmód több mint 100 éves gondolatára, valamint az öngondoskodás és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára.