Férfitükör

Előző Következő
Így csökkenthető a prosztatarák kialakulásának esélye

Évente körülbelül 1600 férfi veszíti életét prosztatarákban hazánkban, pedig a betegség korai tünetmentes stádiumban jó eséllyel gyógyítható ...

 • 2023.03.13 Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója?

  Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint sosem késő egészségesebb szokásokat kialakítani és időben kell meggyőződni az érelmeszesedés mértékéről is.

 • 2023.03.13 Mikortól beszélhetünk krónikus fájdalom szindrómáról?

  A krónikus fájdalom szindróma széleskörű megítélése napjainkban jelentős változáson megy át, hiszen ma már egyre kevesebben bélyegzik „hisztinek”, ha valaki tartósan komoly, de nem feltétlenül konkrét eredetű fájdalomtól szenved. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa a KFSZ legújabb megközelítéséről és a komplex kezelés lehetőségeiről beszélt.

 • 2023.03.10 Minden nő számít!

  Óvodai beszélgetés elcsípett első mondata a bordásfal megmászása előtt. Kislány a kisfiúnak: most mondd azt, hogy „neked ez úgysem fog menni, mert te lány vagy.” Hmmm…

 • 2023.03.10 Egy kis tavaszi mozgás senkinek sem árt!

  A tavaszi napsütés, a kerti munkák és a sportolási, kirándulási lehetőségek sokakat csábítanak a szabadba. A tavaszi lendület azonban veszélyeket is rejt magában. A bemelegítés nélküli mozgás fokozza az izom- és ízületi sérülések, panaszok gyakoriságát. Mit lehet tenni a problémák megelőzése érdekében, illetve mi a teendő, ha már megtörtént a baj?

 • 2023.03.09 Miért szükséges a króm?

  A króm fontos szerepet tölt be a szervezetben, noha naponta csupán 40 mikrogrammra van szükség belőle. A króm a cukoranyagcsere kulcsfontosságú szereplője. A megfelelő krómellátottság hozzásegíthet a cukorbetegség megelőzéséhez, kezeléséhez. Ráadásul, a króm fogyás esetén is segítségül hívható.

 • 2023.03.08 Végre mérséklődik az influenzajárvány

  Enyhe mértékben indult csökkenésnek, de négy vármegyében – Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér – tovább nőtt a betegek száma.

 • 2023.03.07 Köhögés, torokfájás, fülgyulladás? Reflux is okozhatja

  Gyakori légúti betegségek kapcsán érdemes a háttérben álló okokat is felderíteni. A gyomorégés népbetegség, sokan mégis elhanyagolják a kezelését, vagy ha néma refluxban szenvednek, a jellegzetes tünetek hiányában nem is ismerik fel időben a betegséget. A Budai Allergiaközpont orvosát a reflux és a légúti tünetek közti kapcsolatról kérdeztük.

 • 2023.03.05 Természetes megoldások vágyfokozásra

  Dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász, homeopata szakorvos elárulta, a szervezetünk mely területeit kell egyensúlyba hozni, hogy szerelmi életünk harmonikussá váljon, és hogyan lehet természetes módszerekkel feltüzelni a vágyat.

 • 2023.03.04 Egy új okosérzékelő a beltéri levegő minőségét méri

  Ahogyan az utcán, úgy az otthonunkban sem mindegy, hogy milyen levegőt lélegzünk be. Ennek tudatosítása és az emberek jóllétének fejlesztése érdekében dobja piacra az IKEA a VINDSTYRKA levegőminőség-érzékelőt. Az áprilistól elérhető termék lehetővé teszi a beltéri levegőt szennyező anyagok mérését és monitorozását.

 • 2023.03.02 Mesterséges intelligencia alapú bőrgyógyászat

  Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.