Férfitükör

Előző Következő
Pajzsmirigy gyógyszerek szedése nyáron

Amennyiben nyaralásra vagy hétvégi kiruccanásra készül, ellenőrizze, hogy elegendő lesz-e a hazaérkezés utáni napokra is a pajzsmirigy gyógyszere.

 • 2021.12.02 Az agysejteket nem fertőzi a vírus

  Egy új kutatás szerint az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) mégsem fertőzi meg az emberi agysejteket. A Cell című tudományos folyóiratban közölt tanulmány eredményei reményt keltenek, hogy a korábban véltnél felszínesebb, valamint helyreállítható a vírus okozta neurológiai károsodás - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

 • 2021.12.01 GRATUM Háladoboz az egészségügyben elfogadható ajándék

  (Hirdetés) A hálapénzt adni és elfogadni az egészségügyben tilos, de ajándék adását és elfogadását a jogszabály kifejezetten megengedi, rögzített értékhatárig. A Háladoboz ennek az értékhatárnak megfelelő hálaajándékot tartalmaz. A Háladoboz megvásárlásával az ajándékozni kívánók megszabadulnak, az ajándékok vásárlásának és a pontos értékhatárig történő összeállításának terhétől. A Háladoboz értékálló és jól szimbolizálja a gondoskodás elismerését.

 • 2021.11.30 Változni sosem késő: vágjon bele, és dobjon le Ön is 100 kilót!

  Egy átlag magyar széndioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk. Talán soknak tűnhet, de az ártalomcsökkentés ma már a mindennapi élet számos területén lehetséges! Akár kis lépésekkel is sokat tehetünk azért, hogy egészségesebben és fenntarthatóbban éljünk. Most megmutatjuk, hogy például a dohányzás területén miként csökkentheti a CO2-kibocsátását, és hogyan találhatja meg hétköznapi szokásainak ártalomcsökkentett verzióját!

 • 2021.11.29 Dohányzás: milyen fázisokon megy át, aki leszokik?

  Legtöbb dohányos számára az első lépések megtétele jelenti a legnagyobb kihívást, az a szakasz, amikor fejben eldönti, hogy márpedig ő leteszi cigarettát.

 • 2021.11.29 Új dimenzió a neurológiai és onkológiai betegellátásban

  Csúcskategóriás MR-gép érkezett Budapestre, a 3 Tesla-s SIGNA Architect. A gép a jelenleg elérhető legújabb technológia, valamint a GE által fejlesztett szoftvereknek köszönhetően a primer képalkotáson túl, mesterséges intelligencia vezérelte eljárások segítségével elemzi az adatok mélyrétegeit.

 • 2021.11.17 Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és a cukorbetegség

  Egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek világszerte többmillió embernél csökkenthetik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapította meg brit kutatók tanulmánya a The Lancet című orvostudományi folyóiratban.

 • 2021.11.11 Nincs ártalomcsökkentő alternatíva

  Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók száma, azonban ezt az eredményt veszélyeztetik az új típusú füstmentes dohánytermékek, amelyek egyáltalán nem támogatják a leszokást - közölte az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az MTI-vel.

 • 2021.11.10 Az egészségmegőrzés és nyugdíjmegtakarítás

  A Mabisz öngondoskodási-nyugdíjbiztosítási témájú kampányában a tudatos jövőtervezésre ösztönzi az embereket, és rámutat arra, hogy a nyugdíjas évek zavartalanságához - az időben elkezdett megtakarítások mellett - legalább olyan fontos a fizikai és mentális egészség megőrzése - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel.

 • 2021.11.10 A Richter gyógyszere új betegségre is hatásos

  Kedvező hírek érkeztek a Richter gyógyszeréről: igazolódott, hogy a major depresszióban szenvedő (MDD) betegeknél is hatásos kiegészítő kezelésre a cariprazine - közölte a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján pénteken, miután partnere, az amerikai AbbVie bejelentette az ennek bizonyítására irányuló vizsgálatainak előzetes eredményét.

 • 2021.11.09 A szájüregi daganat szűréssel megelőzhető

  Európában az első, a világon pedig a harmadik Magyarország lakosságarányosan a szájüregi daganatok gyakoriságát tekintve, azonban a legtöbb szájüregi daganatos betegség súlyossá válása megelőzhető évenkénti szűréssel, amely az állami fogászati rendelőkben díjmentes - hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez eljuttatott közleményében.