Férfitükör

Előző Következő
A férfias (ál)szemérem nem segít

Saját felelősségünk, hogy a „velünk úgysem történhet meg” közhelyet hangoztatva figyelmen kívül hagyjuk-e az egyes betegségek előfordulási ...

 • 2023.09.20 Magyar online bőrgyógyászati klinika hódít

  Világszerte hatalmas probléma, hogy a bőrgyógyászati tünetekkel, panaszokkal a páciensek sok esetben nem fordulnak időben orvoshoz, hanem otthoni kezeléssel próbálják megoldani, megszüntetni a problémát. Felmérések azonban azt igazolják, hogy egyre több a melanomával vagy más rosszindulatú bőrelváltozással rendelkező páciens, ami sok esetben megelőzhető lenne, ha időben diagnosztizálták volna azt. Erre kínál megoldást Szlovákiában az egyik legnagyobb egészségbiztosító által ingyenesen elérhetővé tett magyar szolgáltatás.

 • 2023.09.20 Hogyan hat az öregedés a lábunkra?

  Az öregedési folyamatok nem kímélik a lábakat sem. Idővel olyan elváltozások is kialakulhatnak a lábban, amelyek szoros orvosi követést igényelnek. Ilyen például a cukorbetegség okozta lábelváltozások.

 • 2023.09.19 Nyerj egymillió forintot az iskoládnak!

  A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindul Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében az Aktív Magyarország Program támogatásával. A versengésben, ami tavasszal 200 000 embert és 2000 iskolát mozgatott meg, a diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet, aki mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. A kihívás végén 100 aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A részvételhez a MillióLépés applikációt kell letölteni.

 • 2023.09.17 Szívizombiopszia helyett egy vérvétel

  A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján évente átlagosan mintegy ötven szívátültetést végeznek. A transzplantáción átesett betegeknek a műtétet követő első évben eddig havonta kellett átesniük az új szerv esetleges kilökődését ellenőrző szívizombiopszián. A csaknem egy éve a klinikai gyakorlatba bevezetett új molekuláris laborvizsgálattal az invazív eljárás helyett mindössze egy kémcső vérből is kimutathatók a szívizomsejt károsodására utaló jelek. Az egyetem Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetében bevezetett laborvizsgálattal eddig százötven szívizombiopsziát váltottak ki az elmúlt időszakban.

 • 2023.09.16 Állatok és szembetegségek

  Prof. Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával számos szemészeti betegséget, kockázati tényezőt és kezelési módot beszéltünk meg az elmúlt évek interjúi során. A jelen alkalommal egy korábban még nem érintett témát, a háziállatokhoz, házi kedvencekhez kapcsolódó szemészeti betegségek, sérülések kérdéseit tárgyaljuk meg.

 • 2023.09.14 Növekszik a csípős ételek iránti igény

  A magyarok számára elképzelhetetlen a konyha csípős íz nélkül, ráadásul a kedveltsége is egyre növekszik. A lakosság szinte pontosan háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt csípős élelmiszert. Különösen feltűnő, hogy a fiatalabb korosztályban milyen nagy a vonzalom az ilyen ételek és ételízesítők iránt, ez a korcsoport abszolút nyitottnak és kísérletezőnek tekinthető ezen a téren – derül ki a Univer Product Zrt. nagymintás, közel 4000 ember megkérdezésével készült online kutatásából.

 • 2023.09.12 Idős betegek mozgásos-rehabilitációja

  A szívelégtelenség egy olyan kór, mely során a szív nem pumpálja elég hatékonyan a vért, így oxigén és tápanyaghiány alakul ki a szervezet egészében. Bármelyik korosztályt érintheti, de jellemzően 65 év felett alakul ki.

 • 2023.09.11 Érelmeszesedés: csökkenthetők a mellékhatások

  Magyarországon minden második halálozást szív- és érrendszeri betegség okoz, amelyek között kiemelkedik az érelmeszesedés. A tudatosabb életmóddal megelőzhető a betegség, de ha már kialakult, akkor a felismerését követően védelmet biztosítanak a sztatin tartalmú gyógyszerek.

 • 2023.09.11 6 tanács nyakfájás ellen

  Elalusszuk, rosszul mozdulunk, megsérül, helytelenül tartjuk? A nyakunk sok ok miatt fájhat, de dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa segít megtalálni a fájdalomcsökkentés eszközeit.

 • 2023.09.09 Mire figyeljünk, ha füstérzékelőt szerelünk fel otthon?

  A füstérzékelő ma már nem csupán plázákban, kávézókban és közintézményekben számít alaptartozéknak, hanem egyre több otthon és az ottélők biztonságáért is felel. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy a lakás mely pontjára és hogyan szereljük fel a készüléket – ehhez adunk most néhány hasznos tippet!