Férfitükör

Előző Következő
Egy génmutáció növelheti a demencia kockázatát

Nagyobb valószínűséggel lesz súlyosabb lefolyású a Covid-19 betegség azoknál az embereknél, akiknek szervezetében jelen van egy demenciakockázatot ...

 • 2020.11.12 COVID vagy influenza?

  Néhány tüsszentésnek és egy kis orrfolyásnak – különösen a nátha- és influenza szezon derekán – nem tulajdonítottunk különösebben nagy jelentőséget, egészen mostanáig. Ezeket a tüneteket tapasztalva idén ősszel és télen óhatatlanul belénk hasít majd a nagy kérdés: Csak nem koronavírussal van dolgunk?

 • 2020.11.11 Hangyák mászkálnak a lábán?

  Sokak életét megkeseríti az úgynevezett nyugtalan láb szindróma, amely gyakori alvászavart okozó rendellenesség. Becslések szerint a felnőtt lakosság legalább 10 százalékát érintő problémáról a JóAlvás Központ orvosa dr. Vida Zsuzsanna beszélt.

 • 2020.11.07 Sok száz beteget gyógyított meg a vérplazma-terápia

  Már száznál több beteget gyógyítottak meg vérplazmakezeléssel, most újabb donorok jelentkezését kéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott kutatócsoport - tájékoztatta a tárca szombat reggel az MTI-t.

 • 2020.11.05 A főváros százezer antigénteszt beszerzését indítja el

  Intenzív tesztelési kapacitásbővítésbe kezd a fővárosi önkormányzat, százezer antigénteszt beszerzését indítják el napokon belül a koronavírus-járvány megfékezéséért - közölte a főpolgármester szerdán online sajtótájékoztatón.

 • 2020.11.04 Étrend-kiegészítők forgalmazását tiltotta meg

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai gyógyszerhatóanyagot mutattak ki a Lak.I Medical Kft. által forgalmazott négyféle, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót, hogy a termékeket azonnal vonja ki a kereskedelmi forgalomból és hívja vissza azokat a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján.

 • 2020.10.31 Ingyenes, elsőbbségi teszt

  Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 honfitársunk hal bele a betegségbe. Az időben történő felismerés leghatékonyabb módja egyértelműen a szűrés, nem véletlenül indult Magyarországon központilag szervezett szűrőprogram.

 • 2020.10.30 Szükségesek-e az étrend-kiegészítők a sportolóknak?

  A sportsikereket – legyen azok profi vagy szabadidő sportolók eredményei – számos tényező befolyásolja, amelyek közül az egyik az úgynevezett sporttáplálkozás. Angyal Viktória, a Sportorvosi Központ dietetikusa azt a kérdést járta körül, szükségesek, hasznosak-e az étrend-kiegészítők egy sportoló étrendjéhez.

 • 2020.10.30 A Béres Gyógyszergyár támogatja a pedagógusokat

  Az egészségvédelem területén elkötelezetten munkálkodó Béres Gyógyszergyár megbecsülését fejezi ki a pedagógusok felé, akik a jelenlegi járványhelyzetben is odaadással, jelentős erőfeszítéssel végzik áldozatos munkájukat. Ennek elismeréseként a tankerületi központokhoz tartozó általános iskolákban és gimnáziumokban tanító valamennyi pedagógus számára Béres Cseppet juttat el.

 • 2020.10.30 Az MI a is észleli a Covid-19-et a tüdőben

  Virtuális orvosként képes diagnosztizálni a mesterséges intelligencia (MI) az új koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegséget a tüdőben.

 • 2020.10.29 A gyomorrák tünetei és kezelése

  A gyomorrák hazánkban kevésbé gyakori betegség, bár világviszonylatban a férfiaknál a második, nőknél pedig a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganat. Itthon évente kb. 2500 haláleset írható a számlájára.