Fertőzést leküzdő gyógynövények

Fertőzést leküzdő gyógynövények

Fertőzést sok minden okozhat, de elsősorban a kórokozók, azaz a baktériumok, a vírusok és a gombák az okai a fertőzések kialakulásának. Ezért jó, ha van otthon mindig egy-két olyan gyógynövény, amely hatékony a fertőzések leküzdésében. Mutatunk is most néhányat a kedves olvasóknak.

A babérlevelet általában főzés és sütés során használjuk, de azt is tudnunk kell, hogy gyógyító hatásokkal is rendelkezik. A babérlevélnek kiemelkedő az antimikrobiális, a gombaellenes és az antioxidáns tulajdonsága. Javítja az inzulinfunkciót, csökkenti a koleszterinszintet, segíthet a candida gomba okozta fertőzés megelőzésében. A gyógynövény sokat segíthet a korpásodás megszüntetésében, a bőrfertőzések kezelésében, és még a sebgyógyulást is megtámogatja.

A fekete ribizlit is nevezhetjük gyógynövénynek, mivel magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, és ennek köszönhetően nagyon sok előnnyel bír az egészségünkre nézve. A fekete ribizli antocián nevű vegyületekben is gazdag, ezért nagyon hasznos lehet az elhízás megelőzésében, de a szívbetegségek, a rákos betegségek és a cukorbetegség megelőzésében is számíthatunk rá. Rendszeres fogyasztása támogatja a szem egészségét. Nagyon hatékony lehet a kórokozók, például a vírusok okozta fertőzések megelőzésében, és éppen emiatt az immunrendszert is erősíteni tudja.

Fertőzést leküzdő gyógynövények

A metélőhagyma a hagymacsalád szerves részét képezi. Stimulánsként és diuretikumként is működik. Ezen kívül kiemelkedő az antiszeptikus és antibakteriális hatása.

A fahéj egészségre gyakorolt pozitív hatásai is kiemelkedőek. Nagyszerű gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antimikrobiális, immunerősítő és szívvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

A petrezselyemcsalád szerves tagja a köménymag. Rendszeres fogyasztásával javíthatunk az emésztésünkön, de az immunrendszert is megtámogatja, a bőr egészségét is segít fenntartani, ezen kívül enyhíti a légzőszervi problémákat. A köménymag elősegíti a test méregtelenítését, eredményesen harcol az oxidatív stressz ellen, számíthatunk rá fertőzések esetén, és még a cukorbetegség megelőzésében is nagyon hatékony lehet.

A moringa eredményesen kezeli a cukorbetegséget, a vérszegénységet, az allergiát, az ízületi gyulladást, az epilepsziát, de számíthatunk rá pajzsmirigy-rendellenesség és magas vérnyomás esetén is. A gyógynövény antioxidáns, vírusellenes, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, gombaellenes és parazitaellenes hatásokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, aminosavat, kalciumot és káliumot.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek