Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Miben van sok vitamin?

Ki tudja miért, de így, a tél beköszöntével többször jut eszünkbe, hogy vitamindús ételt fogyasszunk. A választást megkönnyíti, ha tudjuk ...

Hirdetés
 • 2016.12.07 A mi ünnepünk így teljes

  Mikor szép a karácsony? Ha mindenki úgy éli meg mindet, mint a legelsőt. Én ezt a mottót tenném egy karácsonyi képeslapra. Karácsonykor mindenki mindenből a legjobbat igyekszik megszerezni vagy megvenni. Minden évben jó lenne, ha több lenne, mint tavaly. Pedig nem a fa alatt lévő sok-sok doboztól lesz egy ünnep szép, hanem attól, hogy tudjuk mi egész évben egy család voltunk. A szeretet ünnepe a születésről szól. A mi életünkre nézve egy lehetőségről, hogy elgondolkodjunk azokon a dolgokon, amiken változtatni szeretnénk.

 • 2016.12.05 Ha magam miatt nem is…

  „Hajoljon előre, könyököljön le az ágyra, most be fogok nyúlni a…” – mondja a köpcös főorvos, és mire megijedhetnék, vagy bármilyen zsigeri ellenállást fejthetnék ki, már készen is vagyunk. Egy pillanatra éreztem csak a jelenlétét, ahogy vazelines-kesztyűs ujjával megérintette a prosztatámat.

 • 2016.12.01 AIDS világnap: a HIV nem a halálos betegség előszobája

  A rettegett HIV-fertőzésről, illetve a halálos AIDS-betegségről régóta hallunk már, de az utóbbi időben talán kevesebbet. A szakemberek ma is a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen a jól kezelt fertőzöttek teljes életet élhetnek, dolgozhatnak, gyermeket is vállalhatnak. A panaszmentes élet feltétele, hogy idejében felfedezzék fertőzést, és minél hamarabb elkezdődjék a páciens gyógyszeres kezelése.

 • 2016.11.28 Foggyilkos dohányzás

  A dohányzás veszélyezteti a fogak épségét, akár halálos szájüregi daganatot is okozhat. Erre szeretné felhívni a figyelmet egy fiatal designer is.

 • 2016.11.22 Kismacskák segítenek időseken

  Egy arizonai állatmenhely különös lépésre szánta el magát: felkeresett egy idősek otthonát, hogy az ott lakók segítsenek kismacskákat ápolni.

 • 2016.11.17 Sok férfi szégyenkezik az orvos előtt

  Minden ötödik férfi az orvosok előtt is trágárnak érzi magát és szégyenkezik, ha aranyérről vagy nemi bajokról kell beszélnie, a nők 12%-a pedig úgy gondolja: egy férfinak orvosi segítség nélkül is ki kell bírnia bizonyos betegségeket. Mindez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a férfiak többsége csak súlyos és látványos tünetek esetén fordul szakértőhöz, és a legtöbben akkor sem tudják, kit keressenek fel, ha ráveszik magukat, hogy orvoshoz menjenek. Bár az idő előrehaladtával egyre tudatosabbak a férfiak, minden tizedik harminc alatti az ortopédusról és a filozófiai irányzatot képviselő fenomenológusról is azt hiszi, hogy férfigyógyász. Az érintettek jelentős része így a szakorvosi kivizsgálásig sem jut el, és korszerű gyógymódok helyett legfeljebb otthoni praktikákat vet be. Pedig saját bevallása szerint tízből hat férfinak könnyebbséget jelentene, ha például egyszerűen, tablettával gyógyíthatná az aranyeres panaszait.

 • 2016.11.11 Kell egy férfinak mellplasztika?

  A divattal együtt a plasztikai trendek is változnak, ahogy azt a folyamatosan cserélődő szépségideáljaink megkövetelik. Ma már nemhogy természetes egy plasztikázott mell látványa, de már az sem meglepő, ha egy férfi szeretné mesterségesen formálni mellizmait. A mesterkélt jelenlét egyre természetesebbé válik, pláne az olyan eljárások segítségével, mint a saját zsírral történő töltések.

 • 2016.11.04 A jó, a rossz és a finom

  Emésztésünk és immunrendszerünk megfelelő működéséhez egészséges bélflórára van szükségünk, erről a pro- és a prebiotikumok gondoskodnak. Dr. Bende János sebész, gasztroenterológus elmondta, mi a feladatuk a „jó” baktériumoknak, illetve hogyan védekezhetünk a károsak ellen.

 • 2016.11.04 Fáj a foga? Segítünk!

  Aki már átélte, az tudja, a fogfájás az egyik legerősebb, legkegyetlenebb fájdalom. Ezen kívül is számtalan más fájdalomforrás lehet a szánkban, ezek közül foglalkozunk most néhánnyal részletesebben.

 • 2016.11.01 Mi okozza az elhízást, a zsír vagy a cukor?

  A világméreteket öltött elhízás és az ebből adódó egészségügyi kockázatok mellett ma már nem lehet szó nélkül elmenni. A helytelen táplálkozásból és életmódból adódó túlsúly okozta gondok nem csak az egyén szintjén jelentkeznek, hanem össztársadalmi problémává nőtték ki magukat a világ számos országában, így hazánkban is.

Hirdetés
Hirdetés