Könnyű és friss tabulésaláta

Könnyű és friss tabulésaláta

A közel-keleti konyha egyik vitathatatlan különlegessége a tabulé, amely gazdag fűszerezéssel az egyszerű zöldségekből fenséges salátává alakul. A paradicsom helyett zamatos eper is kerülhet bele, amelyet ugyanúgy fogyaszthat köretként vagy könnyű egytálételként is.

Tabulésaláta

Hozzávalók:
15 dkg bulgur
8-10 db koktél paradicsom (vagy 50 dkg eper)
3 szál zöldhagyma felkarikázva
1 db kígyóuborka felkockázva
1 csokor friss menta apróra vágva
2 csokor friss petrezselyem apróra vágva
3 ek olívaolaj
1 db kisebb citrom leve
fél tk só
negyed tk frissen őrölt fekete bors

Könnyű és friss tabulésaláta

Elkészítés:
A bulgurt készítsük elő és főzzük (mossuk meg, kétszeres mennyiségű sós vízben alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig) vagy áztassuk (enyhén sós vízben 1 órát hagyjuk állni) puhára. Ahhoz, hogy a szemek ne tapadjanak össze, főzés előtt alaposan mosd át, majd szűrd le róla a felesleges keményítőt.

Mérjünk minden más hozzávalót egy nagyobb tálba, majd, ha a bulgur elkészült, azt is adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy a paradicsomot (vagy epret) ne törjük össze.

Fogyasztás előtt hűtsük be, és 3 napon belül együk meg.

A recept a Patika Tükör életmódmagazinban jelent meg. Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek