Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2019.05.13 Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje

  Itt a spárgaszezon! Aki még nem kóstolta, annak az íze megosztó lehet, Vagy szereti valaki, vagy nem. Én minden formában kedvelem, így először a belőle készült krémlevest mutatom be.

 • 2019.05.09 Gyönyörűen virágzó gyilkosok

  Jön a nagy kirándulások, séták ideje, az erdők, mezők tele vannak színes, illatos, leszakításra csábító növényekkel, virágzó ágakkal. Jó tudni: ezek egy része mérgező. Halálosan mérgező!

 • 2019.05.02 Akár féláron is megúszhatja az allergiaszezont

  Évről évre nő az allergiás betegek száma, körülbelül minden negyedik magyar érintett. Allergia elleni készítményből, antihisztaminból április és szeptember között másfélszer annyit váltunk ki, tavaly áprilisban 560 ezer dobozzal vásároltak a betegek, antiallergén szemcseppből pedig tízszer annyi fogy, mint a téli időszakban.

 • 2019.04.17 “Amint megszülöd a gyereked, mindenki hátralép”

  Sosem volt még ennyire sokat emlegetett téma a nők és az anyaság. Az azonban egyelőre mit sem változott, hogy a nők kicsit valahogy láthatatlanná válnak, miután megszülik gyermekeiket. Ennek számos következménye van. Az egyik például az, hogy ők saját magukra sem figyelnek annyira: egészségtelenül esznek, nem mozognak, testileg és lelkileg is elhanyagolják magukat. Szerencsére pár éve feltűnt egy soraikból származó „hősnő”, aki a saját bőrén megtapasztalva az anyaság nem kifejezetten áldásos hatásait, változásba kezdett, és azóta is kitart az anyukák mellett. Kádár-Papp Nórival, a Gyerünk, anyukám! online tornaprogram elindítójával beszélgettünk.

 • 2019.04.16 Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

  Sok családban megtalálható az ünnepi asztalon a nyúl is. Nálunk ritkaság számba megy, de van egy jó kis receptem, hátha valaki kedvet kap hozzá.

 • 2019.04.12 Mazsolás húsvéti kalács - Egészségséf

  A húsvét elképzelhetetlen számunkra kalács nélkül. Régebben boltban vettük, azonban több, mint 10 éve kaptam egy nagyon jó receptet, azóta minden évben az egész család ezt süti meg. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de a kelési idők alatt lehet mást is csinálni.

 • 2019.04.05 Lazac zöld spárgával - Egészségséfünk receptje

  A spárgát nagyon szeretjük, és lassan itt lesz a szezonja is. Ezért érdemes ebben az időszakban sokféle spárgás ételt kipróbálni. Ehhez segítség ez a mostani recept.

 • 2018.12.19 Természetes antibiotikumok

  Még a rövid antibiotikum kúra is rezisztens baktérium populációkhoz vezethet, melyek megjelennek a bélben és akár 4 évig is ott maradhatnak – vagy még tovább.

 • 2018.11.22 Stresszcsökkentés természetesen, gyógynövényekkel

  A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája összeszedte a leghatásosabbakat.

 • 2017.05.20 Egészségfüzettel a gyerekek fittségi állapotának javításáért

  A magyar fiatalok nagyon gyengén teljesítettek az állóképességet vizsgáló teszteken, és még mindig nagyon sok az elhízott gyermek; ezen a helyzeten változtatna tanácsadással, a helyes életmód kialakításával a Magyar Diáksport Szövetség.