Tavasz

Tavasz

Sport

Akár féláron is megúszhatja az allergiaszezont

Évről évre nő az allergiás betegek száma, körülbelül minden negyedik magyar érintett. Allergia elleni készítményből, antihisztaminból április ...

Sport

“Amint megszülöd a gyereked, mindenki hátralép”

Sosem volt még ennyire sokat emlegetett téma a nők és az anyaság. Az azonban egyelőre mit sem változott, hogy a nők kicsit valahogy láthatatlanná ...

Hirdetés
 • 2019.05.13 Spárgakrémleves - Egészségséfünk receptje

  Itt a spárgaszezon! Aki még nem kóstolta, annak az íze megosztó lehet, Vagy szereti valaki, vagy nem. Én minden formában kedvelem, így először a belőle készült krémlevest mutatom be.

 • 2019.05.09 Gyönyörűen virágzó gyilkosok

  Jön a nagy kirándulások, séták ideje, az erdők, mezők tele vannak színes, illatos, leszakításra csábító növényekkel, virágzó ágakkal. Jó tudni: ezek egy része mérgező. Halálosan mérgező!

 • 2019.04.18 Darázsfészek - Húsvéti receptek Egészségséfünktől

  Közeledik húsvét, ezért most olyan ételeket, süteményeket fogok megosztani, amiket én is kifejezetten erre az időszakra tartogatok. Nem mindegyik kifejezetten diétás, de mértékkel, és jeles alkalmakkor lehet fogyasztani. A darázsfészek is ilyen, lehet reggelire, az ünnepi asztalra, de akár nagypénteken egy leves mellé is kiváló.

 • 2019.04.16 Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

  Sok családban megtalálható az ünnepi asztalon a nyúl is. Nálunk ritkaság számba megy, de van egy jó kis receptem, hátha valaki kedvet kap hozzá.

 • 2019.04.12 Mazsolás húsvéti kalács - Egészségséf

  A húsvét elképzelhetetlen számunkra kalács nélkül. Régebben boltban vettük, azonban több, mint 10 éve kaptam egy nagyon jó receptet, azóta minden évben az egész család ezt süti meg. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de a kelési idők alatt lehet mást is csinálni.

 • 2019.04.05 Lazac zöld spárgával - Egészségséfünk receptje

  A spárgát nagyon szeretjük, és lassan itt lesz a szezonja is. Ezért érdemes ebben az időszakban sokféle spárgás ételt kipróbálni. Ehhez segítség ez a mostani recept.

 • 2018.12.19 Természetes antibiotikumok

  Még a rövid antibiotikum kúra is rezisztens baktérium populációkhoz vezethet, melyek megjelennek a bélben és akár 4 évig is ott maradhatnak – vagy még tovább.

 • 2018.11.22 Stresszcsökkentés természetesen, gyógynövényekkel

  A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája összeszedte a leghatásosabbakat.

 • 2017.05.20 Egészségfüzettel a gyerekek fittségi állapotának javításáért

  A magyar fiatalok nagyon gyengén teljesítettek az állóképességet vizsgáló teszteken, és még mindig nagyon sok az elhízott gyermek; ezen a helyzeten változtatna tanácsadással, a helyes életmód kialakításával a Magyar Diáksport Szövetség.

 • 2017.05.19 Magyar részvétellel végzett kutatás segítheti a melldaganatok kezelését

  Az emlődaganatok és áttéteik családfáját, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.