Hirdetés
Tavasz

Tavasz

Sport

“Amint megszülöd a gyereked, mindenki hátralép”

Sosem volt még ennyire sokat emlegetett téma a nők és az anyaság. Az azonban egyelőre mit sem változott, hogy a nők kicsit valahogy láthatatlanná ...

Sport

Természetes antibiotikumok

Még a rövid antibiotikum kúra is rezisztens baktérium populációkhoz vezethet, melyek megjelennek a bélben és akár 4 évig is ott maradhatnak – ...

Hirdetés
 • 2019.04.18 Darázsfészek - Húsvéti receptek Egészségséfünktől

  Közeledik húsvét, ezért most olyan ételeket, süteményeket fogok megosztani, amiket én is kifejezetten erre az időszakra tartogatok. Nem mindegyik kifejezetten diétás, de mértékkel, és jeles alkalmakkor lehet fogyasztani. A darázsfészek is ilyen, lehet reggelire, az ünnepi asztalra, de akár nagypénteken egy leves mellé is kiváló.

 • 2019.04.16 Fehérboros nyúl római tálban - Húsvétra készülünk

  Sok családban megtalálható az ünnepi asztalon a nyúl is. Nálunk ritkaság számba megy, de van egy jó kis receptem, hátha valaki kedvet kap hozzá.

 • 2019.04.12 Mazsolás húsvéti kalács - Egészségséf

  A húsvét elképzelhetetlen számunkra kalács nélkül. Régebben boltban vettük, azonban több, mint 10 éve kaptam egy nagyon jó receptet, azóta minden évben az egész család ezt süti meg. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de a kelési idők alatt lehet mást is csinálni.

 • 2019.04.05 Lazac zöld spárgával - Egészségséfünk receptje

  A spárgát nagyon szeretjük, és lassan itt lesz a szezonja is. Ezért érdemes ebben az időszakban sokféle spárgás ételt kipróbálni. Ehhez segítség ez a mostani recept.

 • 2018.11.22 Stresszcsökkentés természetesen, gyógynövényekkel

  A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája összeszedte a leghatásosabbakat.

 • 2017.05.20 Egészségfüzettel a gyerekek fittségi állapotának javításáért

  A magyar fiatalok nagyon gyengén teljesítettek az állóképességet vizsgáló teszteken, és még mindig nagyon sok az elhízott gyermek; ezen a helyzeten változtatna tanácsadással, a helyes életmód kialakításával a Magyar Diáksport Szövetség.

 • 2017.05.19 Magyar részvétellel végzett kutatás segítheti a melldaganatok kezelését

  Az emlődaganatok és áttéteik családfáját, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.

 • 2017.05.18 Így óvja problémás bőrét a tavaszi napsugaraktól

  Már az első tavaszi napfénytől is érdemes védeni bőrünket, hiszen a káros ultraibolya sugárzás az évek során komoly károkat is okozhat, különösek valamilyen bőrbetegség esetén. Megkértük szakértőnket, adjon tanácsot nyolc olvasónknak, akik mindannyian egy-egy sokakat érintő problémával küzdenek.

 • 2017.05.17 Úgy fáj a lábam!

  A visszeres láb megnehezíti a mindennapokat, a fájdalom mellett, esztétikai vonzata is van. Olvasói levelünk és válaszunk itt olvasható.

 • 2017.05.17 A beteg fiatalok egészségtudatosabban élnek

  Akik együtt élnek valamilyen betegséggel, jobban odafigyelnek magukra?