Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2017.05.12 Hiánypótló kiadványt mutatott be a diabéteszes betegútról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

  Magyarországon 12 év alatt megduplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik. Eért is fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukorszintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá - hangott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén.

 • 2017.05.12 Tavasz, napsütés, allergia

  Ismét itt a tavasz, a pollenek máris támadást indítottak az allergiások ellen. Áprilisban tizenöt féle növény virágzik, ez pedig kellemetlen tüneteket idéz elő az érzékenyeknél: orrfolyás, tüsszögés, szem- és torokviszketés keseríti a szénanáthások életét.

 • 2017.05.11 Elsősegély a kertben

  Ahogy egyre melegszik az idő, egyre több időt töltünk kertészkedéssel vagy az erkély szebbé varázsolásával. A kerti balesetek közül a fűnyíró okozta sérülések a leggyakoribbak, de virágcserép okozta vágások is sokszor előfordulnak ültetés közben. A fák metszése, ápolása közben nem ritkák az esések, húzódások, zúzódások sem. Utánanéztünk, mit kell tenni, ha megtörtént a baj.

 • 2017.05.09 Csodaszer Marokkóból

  Az argánolajat a szépség elixírjének is nevezik, a bőr- és hajápolás egyik fontos alapanyaga. Nem csak táplál, de gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása miatt is kedvelik. Adunk néhány szépségápolási tippet, amivel otthon is felfrissítheti magát.

 • 2017.05.08 A megújuló szövetek belső dinamikájának elmélet modelljét építették fel magyar kutatók

  A megújuló szövetek belső dinamikájának elméleti modelljét építette fel két magyar kutató, hogy jobban megértsük, hogyan védekezik a soksejtű szervezet a rák ellen, vajon balszerencsés események következménye vagy többsejtű létünk szükségszerű velejárója a rák.

 • 2017.05.08 Májusban Erdélyben dolgoznak a gyermekmentő szolgálat orvosai

  Május 14. és 21. között újra Erdélyben, Hargita megyében dolgoznak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai, akik kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket.

 • 2017.05.07 Új műtéti módszer tüdőbetegeknek

  Elsősorban tüdőrákos betegek felépülését teszi gyorsabbá az a műtéti eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikáján vezettek be.

 • 2017.05.06 Javult a rákos megbetegedések gyógyulási aránya

  Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az OOI főigazgatója.

 • 2017.05.05 Sokan csak rossz szokásként tekintenek a szerencsejáték-függőségre

  A magyarok fele még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre, miközben ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség - derült ki a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet közös internetes kutatásából.

 • 2017.05.05 A legfontosabbak a kanyaróról

  Hazánk jó helyzetben van az oltások tekintetében.