Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2017.05.19 Magyar részvétellel végzett kutatás segítheti a melldaganatok kezelését

  Az emlődaganatok és áttéteik családfáját, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.

 • 2017.05.18 Így óvja problémás bőrét a tavaszi napsugaraktól

  Már az első tavaszi napfénytől is érdemes védeni bőrünket, hiszen a káros ultraibolya sugárzás az évek során komoly károkat is okozhat, különösek valamilyen bőrbetegség esetén. Megkértük szakértőnket, adjon tanácsot nyolc olvasónknak, akik mindannyian egy-egy sokakat érintő problémával küzdenek.

 • 2017.05.17 Úgy fáj a lábam!

  A visszeres láb megnehezíti a mindennapokat, a fájdalom mellett, esztétikai vonzata is van. Olvasói levelünk és válaszunk itt olvasható.

 • 2017.05.17 A beteg fiatalok egészségtudatosabban élnek

  Akik együtt élnek valamilyen betegséggel, jobban odafigyelnek magukra?

 • 2017.05.16 Túl sok terhes nő fogyaszt alkoholt

  A felsőfokú végzettségű, magasabb jövedelemmel rendelkező nők, nagyobb valószínűséggel isznak alkoholt a terhességük alatt.

 • 2017.05.16 Ebola ellen oltanák a csimpánzokat

  Ebola ellen oltanák a csimpánzokat, de az Államokban elfogadott törvény veszélyezteti a további kutatásokat.

 • 2017.05.14 A légzés befolyásolja érzelmeinket

  Az agyi funkciók és a légzés ritmusa között összefüggés van, amely a környezetben felmerülő veszélyek reagálásra hatással lehet.

 • 2017.05.14 A gyermeknemzés új korszaka

  Genetikai betegségek továbbörökítésének megakadályozását teszi lehetővé az új eljárás.

 • 2017.05.13 Mozogjon akkor is, ha fáj a térde

  Kornél évek óta küzd térdízületi porckopással, minden reggel egy kínszenvedés, mert alig bír kikelni az ágyból. Néhány mozdulat után aztán jobban van, de napközben ismét jelentkezik a fájdalom, sokszor még éjszaka is felébred miatta. Térde rendszeresen feldagad, olyankor néhány napig sántikál. Szakértőinket arra kértünk, adjanak tanácsot, hogyan változtathat Kornél életmódján ilyen problémával.

 • 2017.05.12 Hiánypótló kiadványt mutatott be a diabéteszes betegútról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

  Magyarországon 12 év alatt megduplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik. Eért is fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukorszintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá - hangott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén.