Tavasz

Tavasz

Sport

Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely ...

Sport

A zöld zöldségek csodája

Nem minden zöldség zöld színű, de a zöld színűek különösen jók, mert olyan anyagok tartalmaznak, amelyek megtisztítják a szervezetet a salakanyagoktól.

 • 2017.05.04 Vízfogyasztást népszerűsítő kampány

  Idén is megszervezik a vízfogyasztást népszerűsítő kampányt, és ebben az évben először óvodák is jelentkezhetnek az úgynevezett Happy-hétre.

 • 2017.05.03 Egy kisfiú, aki felvette a harcot a leukémiával

  Levi ma négy éves, helyes kisfiú. Kicsit sápadt, és nagyon-nagyon ragaszkodik az édesanyjához. Jobban, mint egy átlagos kisgyerek. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt évek igazi küzdelmet jelentettek számára. Kórház, napi vizsgálatok, szúrások, rosszullét, kezelések. Ma már jól van. Történetét édesanyja meséli el.

 • 2017.05.03 Egy olcsó gyógyszer harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást

  Egy olcsó, régóta ismert gyógyszerhatóanyag harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást - állapította meg egy új tanulmány, melyről a BBC híroldala számolt be.

 • 2017.05.02 Meseanyó akcióban

  Molnár Éva, azaz Vavyan Fable hazánk egyik legkedveltebb írónője, eddig 45 könyve jelent meg. Utánozhatatlanul egyedi stílusa, humorral fűszerezett regényei nem nélkülözik az akciók mellett az emberi érzelmek és értékek közvetítését sem.

 • 2017.05.02 Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért

  Golflabda-kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért, ugyanis ortopéd szakorvosok szerint a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat.

 • 2017.05.01 Az ombudsman a szülészeti ultrahangvizsgálat szakmai irányelvének kiadását szorgalmazza

  Jelenleg nincs a szülészeti ultrahangvizsgálat végzéséről szóló szakmai irányelv, az arra vonatkozó szakmai ajánlás követésének kötelező jellege pedig nem ismert az orvosok előtt, az ombudsman ezért az emberi erőforrások miniszterének közbenjárását kérte a szakmai irányelv mielőbbi megjelenése érdekében.

 • 2017.04.30 Anyagi problémákkal küzdő, harmincévesnél idősebb férfiaknál fokozza a depresszió kockázatát egy gén

  Anyagi problémákkal küzdő, harmincévesnél idősebb férfiaknál fokozza a depresszió kockázatát egy gén - olvasható a Magyar Tudományos Akadémia közleményében.

 • 2017.04.29 A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

  A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

 • 2017.04.28 Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb nője

  Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelését végző mumbai Saifee kórház. A 37 éves páciens 500 kilogrammot nyomott, amikor február közepén Indiába érkezett a testsúlycsökkentő sebészi beavatkozásra.

 • 2017.04.28 Hazai koncertek a nemzetközi jazznapon

  Összesen huszonhárom budapesti, vidéki és határon túli helyszínen lesznek koncertek április 29-én és 30-án a nemzetközi dzsessznap magyar eseményein. A közönség hazai és külföldi zenészeket is láthat a Jazznap.hu ingyenes rendezvényén.