Édes eperlimonádé cukor nélkül - Hűsítő recept
Itt a nyár, itt hőség, így most a folyadékpótlásra fektetjük a hangsúlyt. A friss gyümölcsöket, zöldségeket ne tegyük ki hőkezelésnek se, hogy a legtöbb vitamint és értékes tápanyagot őrizzük meg bennük. Cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják ezt a frissítő limonádét..
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- néhány levél friss sztívia (vagy méz)
- fél citrom leve
- 1 lime leve
- 1 liter ásványvíz
30 dkg epret (málnát, ribizlit, édes meggyet) megtisztítunk, néhány levél friss sztíviával (vagy mézzel), a citrom- és a lime-lével leturmixoljuk, kicsit állni hagyjuk. Leszűrjük, hideg ásványvízzel felöntjük. Szénsavmentes és szénsavas vizet is használhatunk. A maradék epret felkarikázzuk, a limonádéba tesszük. Jéggel kínáljuk.
Tipp: A sztívia (vagy jázminpakóca) a cukornál 30-szor édesebb zöldfűszer, cukorbetegek is fogyaszthatják. Kertészeti áruházakban kapható.
A Patika Tükör minden számában nagyszerű recepteket talál!. Keresse a gyógyszertárakban!