„7 hónap után eltűnt a daganat a fejemből”

„7 hónap után eltűnt a daganat a fejemből”

Agydaganat. Aki meghallja ezt a szót, annak a vég jut az eszébe. Most megcáfoljuk ezt a rossz beidegződést Kriszta segítségével, akinek rosszindulatú agydaganata nyomtalanul eltűnt, és köszöni szépen, azóta is jól van.

Megtörve a szürke hétköznapok egyhangúságát, Kriszta egy reggel autóba pattant a barátnőjével – előttük állt egy jó kis csajos nap. Útközben sokadszorra szembesült azzal, hogy a vezetőülésen ülve nem hallja, amit barátnője az anyósülésen mond.

Hallom, de nem értem

„A munkahelyen is rendszeresen letorkolltam a kollégákat, amikor telefonon beszéltem, hogy maradjanak már csöndben, mert nem hallok semmit – emlékszik vissza Kriszta a kezdetekre. –Szerencsére a barátnőm megelégelte hirtelen jött süketségemet, és elküldött egy fül-orr-gégész szakorvoshoz. Azon viccelődtünk, hogy biztosan kapok egy alapos fülmosást, és végre ismét jól hallok majd. Ám az ottani hallásvizsgálaton csupán az derült ki, hogy tökéletes zenei hallásom van.”

„7 hónap után eltűnt a daganat a fejemből”
Kriszta sportosan a rakparton

Később az otológus (fülgyógyász) kiderítette, hogy valójában nem is a hallásával, hanem a szövegértési képességével van gond, ami két dolgot jelenthet: lehet, hogy nagyon kimerült, de ilyen esetben nem lehet kizárni annak a lehetőségét sem, hogy agydaganata van. „Egyáltalán nem aggódtam, napi 12 órát dolgoztam, és szinte biztos voltam abban, hogy a kimerültség okozza panaszaimat.”

Az MRI (Magnetic Resonance Imaging, jelentése: mágneses magrezonancia képalkotás) vizsgálat azonban egy hatalmas foltot mutatott az agy bal felén, és a koponyafúrásos mintavételnél kiderült, hogy anaplasztikus asztrocitómája van, azaz rosszindulatú agydaganata, ami a szakértők szerint fél éven belül gerincvelő áttéttel jár. „Ebbe nem akartam belenyugodni, 37 évesen nem szándékoztam meghalni” – folytatja a történetet Kriszta.

Sok-sok konzílium után az orvosok kimondták a végső szót: a daganat nem operálható! Ugyanis olyan helyen alakult ki a tumor, ahol agyi központ biztosan sérült volna a beavatkozás során. Így Kriszta először sugárkezelésen esett át, amiből 30 adagot kapott. „Ma már nem engedném, hogy sugarazzanak. Az egy dolog, hogy megkopaszodtam, de teljesen legyengített a kezelés.” Ezért – szigorú orvosi ellenőrzés mellett – kipróbált egy alternatív utat is. „Rengeteg helyen jártam. Voltam varázslónál, aki 20 ezer forintot kért egy órás abrakadabráért, volt, aki kerek perec megmondta, hogy nem tud segíteni rajtam. Végül egy olyan helyre jutottam, ahol egy tisztítókúrát javasoltak” – mesél Kriszta a rögös útról.

A teljes megtisztulás

„Nem egy néhány napos méregtelenítésről volt szó, hanem több hónapos teljes tisztulásról. Minden reggel ásványvizes beöntést kellett adnom magamnak, majd a napom azzal folytatódott, hogy meg kellett innom egy liter frissen facsart alma- és céklalevet, méghozzá egy óra leforgása alatt. Szeretem a céklát, de egy hét után sugárban hánytam tőle. Ennek ellenére folytattam. A harmadik hónap végére teljesen kiborultam, fel akartam adni, úgy éreztem, nem bírom tovább. Aztán egy soron kívül engedélyezett házi pirítós visszaadta az életerőmet. Az elején nem akartam elhinni, de azt mondták, hogy akkor lehet abbahagyni a kúrát, ha már csak fekete kődarabok jönnek ki belőlem. Pedig végül eljött ez az idő! A kúra végére 60 kilóra fogytam, ami az én esetemben annyit jelent, hogy zörögtek a csontjaim, de azt legalább elmondhattam, hogy az állapotom nem romlott, sőt, a daganat megállt a fejlődésben.” Ezzel az eredménnyel kissé tanácstalan volt Kriszta a következő lépéseket illetően.

Végül úgy döntött, hogy vállalja a gyógyszeres kemoterápiát.  Az első ötnapos adagot beszedte, de az ötödik tabletta után annyira erőtlenné vált, hogy le kellett feküdnie napközben, és felkelni már nem bírt. „Akkor azt éreztem, hogy nem tudom folytatni a kemoterápiát, és visszamegyek a természetgyógyászhoz, akinek egy kedves ismerősöm mutatott be korábban.”

Zsugorodás

„Az első pillanattól kezdve megbíztam benne, mindenben hallgattam rá. Nem tiltott meg semmit, csak elmondta, hogy mit javasol, mit egyek és mit ne, ezen kívül pedig hetente jártam hozzá akupresszúrára. Alapvetően azt ajánlotta, hogy ne egyek húst, fehér lisztet és édességet. Azt mondta, hogy főzzek mangalicazsírral, mert az tele van antioxidánssal. A mangalicának a szalonnáját is ehetem, de persze nem mindegy, hogyan tartják ezeket az állatokat: csak azok adnak jó minőségű zsírt, akik szabadon lettek nevelve, nem pedig egy négyzetméterre bezárva.”

„7 hónap után eltűnt a daganat a fejemből”
A kép illusztráció

„Azt tanácsolta, egyek tiszta rozskenyeret, és igyak vörösbort. De a szőlőnek nem csak a leve kiváló, hanem a magja is, nem hogy kiköpni nem szabad, de érdemes jól megrágni, amikor szőlőt eszünk. Az ősszel szüreteltünk, megmentettük a magokat, így reggel azt a jó kis házi szőlőmagot tehetem a bio joghurtomba. Tejterméket eszek, de tejet nem, és persze semmiféle bolti gyümölcslevet és üdítőt sem, a konzervekről nem is beszélve. Pedig imádom az ananászt, de azt még frissen sem szabad fogyasztani, mert szörnyen savasítja a szervezetet, ráadásul fontos, hogy olyan gyümölcsöket, zöldségeket fogyasszunk, amik itthon is megteremnek. Persze még számtalan más tanáccsal is ellátott a természetgyógyászom, és sokat beszélt arról is, hogy mitől alakul ki a rák egy szervezetben.”

„Az összes rák pszichés alapú. Mindenkinek a szervezetében vannak rákos sejtek, csak jó esetben nem aktiválódnak, viszont a stressz, amit valamiféle trauma okoz, egy kiváló aktiváló. A táplálkozás azért nagyon fontos, mert minden a belekből indul ki, a bélfalakon ugyanis - a nem megfelelő táplálkozás miatt - lerakódnak bizonyos dolgok, amik táptalajt szolgáltatnak a ráknak.”

Három hónapja járt ehhez az emberhez Kriszta, amikor az MRI-leletei azt mutatták, hogy a tumor elkezdett összehúzódni. Újabb négy hónap múlva pedig teljesen eltűnt. „Azóta eltelt hét év, és azóta semmilyen gyógyszert nem kellett beszednem, leszámítva azt a két fájdalomcsillapítót, amit egy-egy keményebb fronthatáskor vettem be a fejfájásra” – mondja tovább történetét Kriszta.

Szerencsére Kriszta jó kedélyét nem törték meg a a megélt mélységek. Jelenleg a város zajától távol, egy mesés kis birtokon élnek, ahol, amit csak tudnak, megtermelnek maguknak.

Korábbi gyógyulástörténetek:

Andrea: "Az én anyukám nem kopasz"

Éva: Fél évet adtak, és még itt vagyok

Imre: "Meglátom-e még az unokámat?"

Zsuzsi: „A végstádiumból tértem vissza"

Kriszta: „A szeretni akarás tartott itt”

Hajni: "Magamat betegítettem meg"

Ági: "Két évvel a kemó után estem teherbe"

Gyuri: "A rák nagyrészt lelki betegség"
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek