Hirdetés
Mozzarellakrémes bruschetta - Egészségséf

Mozzarellakrémes bruschetta - Egészségséf

A bruschetta az egyik kedvenc előételem. Nem hagynám ki, ha Olaszországban járunk. Már megszoktam, hogy ahány hely, annyi szokás, most viszont egy izgalmas változatával találkoztam. Könnyű, mégis különleges.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 5-6 bazsalikom levél
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 1 csomag mozzarella
  • tejszín habtejszín
  • barna kenyér pirítva

Mozzarellakrémes bruschetta - Egészségséf

A paradicsomot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Összekeverjük kevés olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A mozzarellát beletesszük a turmixba, aprítjuk, majd adunk hozzá egy kis tejszínt, és megint aprítjuk. A tejszínt fokozatosan adagoljuk hozzá, addig, míg a mozzarella nem lesz darabos, az állaga csurgatható lesz. Amikor tálaljuk, megpirítjuk a kenyeret, locsolunk rá a paradicsom levéből, ráhalmozzuk a paradicsomot, és csurgatunk rá a mozzarellából.

Tipp! Tejszín helyett használhatunk krémsajtot is. Ha kis falatkákat készítünk, akkor érdemes valamilyen pogácsa szaggatóval kivágni a kenyeret, és sütőben megpirítani.

Jó tudni! Tejszínből és krémsajtból, sőt mozzarellából is van light változat. A pirítóst készíthetjük szénhidrát csökkentett kenyérből is.

Még több különleges recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Paradicsom

Mozzarella

light

Főzőtejszín 10 %-os

Szeletelt kenyér

szénhidrát csökkentett

Olíva olaj

Energia

18 kcal

182 kcal

120 kcal

207 kcal

902 kcal

Fehérje

0,8 g

22 g

3,2 g

106 g

0 g

Zsír

0,2 g

10 g

10 g

3,4 g

100 g

Szénhidrát

3,8 g

1 g

4,3 g

33,4 g

0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend