Közlekedési változások az áradás miatt (Folyamatosan frissül)

Közlekedési változások az áradás miatt (Folyamatosan frissül)

Az árvíz miatt a következő napokban a budapesti közösségi közlekedésben és a közutakon is jelentős változásokra lehet számítani. Folyamatosan frissülő cikkünkben ezekről kap információt!

2013. 06.05

Bkk INFÓ:

Árvíz miatti közlekedési változások szerdán Budapesten:

 • - közúti zárás a budai és pesti alsó rakpartok teljes hosszában, a Királyok útján, a Margitszigeten
 • - nem közlekedik a 26-os busz, a D11-D12-es hajók, terelve jár a 34-es és a 934-es busz, a nap folyamán a Nánási út zárása esetén sor kerülhet a 106-os busz terelésére
 • - a rakparti zárások miatt sűrítjük az M2-es és M3-as metrót, az 1-es, 4-es, 6-os, 17-es, 18-as villamosokat, a 9-es buszt és a 86-os buszt.


Kérjük, aki teheti, a belvárosban várható torlódások miatt kerülje el Budapest belső területeit vagy válassza a kötöttpályás közösségi közlekedést. Köszönjük!

2013. 06.04. 20:10

BKK közlemény:

2-es villamos

Június 6-án, csütörtökön üzemkezdettől a 2-es villamos a Lánchíd pesti aluljárójának várható víz alá kerülése miatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H-tól az Eötvös térig közlekedik. A 2-es villamos az Eötvös tér – Március 15. tér között csak az egyik vágányon közlekedhet, ami egyes napszakokban a megszokottól eltérő közlekedési rendet von maga után:

Hétköznap csúcsidőben két villamos mindig párban, egymás után indul a Március 15. tértől az Eötvös tér felé, míg a harmadikról át kell szállni a soron következőre, ami a megszokotthoz képest akár 3-6 perccel megnövekedett utazási időt jelent. Hétköznap csúcsidőn kívül mindegyik szerelvény elmegy az Eötvös térig, ugyancsak kettesével, azaz kb. 5 perccel megnövekedhet az utazási idő a megszokotthoz képest.

A 2-es villamospótló autóbuszokat a BKK meghosszabbított útvonalon a Nyugati pályaudvar M és Széchenyi István tér (Eötvös tér) között közlekedteti, így biztosítva az átszállást az Eötvös térig közlekedő villamosokhoz. Az alsó rakpartok lezárása miatt a belvárosban és a párhuzamos utakon jelentős torlódásokra lehet számítani, így javasoljuk a 2-es villamos és a pótlóbusz helyett a sűrűbben közlekedő nagykörúti villamosok használatát, akik számára ez lehetséges.

19-es és 41-es villamos

A Clark Ádám téri villamos aluljáró esetleges lezárásakor a 19-es és 41-es villamosokat a 18-as villamos vonalán a Széll Kálmán tér M végállomásra terelve közlekedtetjük, biztosítva a metró és a körúti villamos kapcsolatot. A lezárás pontos időpontjáról későbbiekben adunk tájékoztatást, de arra várhatóan leghamarabb csütörtökön vagy pénteken kerülhet sor, a szerdai napon a villamosok még várhatóan egész nap eredeti útvonalon közlekednek.

Az alsó rakpartok közúti zárását követően az autósoknak a közösségi közlekedés igénybe vételét javasoljuk, ennek érdekében járatsűrítéseket is tervezünk. A részletekről a későbbiekben tájékoztatást adunk.

H5-ös hév

A H5-ös hév forgalmában várhatóan csütörtök délután kerülhet sor a forgalom korlátozására. A forgalomkorlátozás pontos időpontját a vízállás változásának függvényében, később határozzuk meg és arról azonnal tájékoztatást adunk.

A korlátozás életbe lépésétől kezdve a H5-ös hév Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit hídi felszíni állomásig közlekedik, azonban a Margit hídi végállomás korlátozott kapacitása miatt a budapesti szakaszon a csúcsidőben ritkább, 8 perces követéssel. Munkanapokon a Margit hídig ritkábban közlekedő hévek mellett Békásmegyer és Kaszásdűlő között többlet kisegítő szerelvényeket is közlekedtetünk.

A Kaszásdűlőig közlekedő szerelvényekhez igazítva Kaszásdűlő és Árpád híd M között, az Árpád hídon át Pestre H5-ös hév-pótló autóbuszokat is indít a BKK, munkanapokon kora reggeltől a késő esti órákig, 8-10 percenként közlekednek majd. Az Árpád hídnál a 34-es és 106-os járatok, valamint a pótlóbuszok megállóhelyeit a helyszínen közvetlenül egymás mögött alakítjuk ki.

A H5-ös hév fent leírt korlátozásának pontos időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Római part

34-es autóbusz

Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között. Emiatt a 34-es busz a 134-es útvonalára terelve közlekedik. Bővebb információ

106-os autóbusz

A Nánási út várható lezárása miatt a 106-os autóbusz várhatóan szerda reggeltől terelt és rövidített útvonalon közlekedik (a változás a hatóságok döntésétől függően lép életbe, amennyiben megvalósul, arról azonnal tájékoztatást adunk).

934-es autóbusz

A 934-es autóbuszokat a ma (kedd) esti üzemkezdettől a Királyok útja zárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedtetjük. Békásmegyer H felé az autóbuszok a Kadosa utcáig eredeti útvonalon, majd a Keve utca – Emőd utca – Csalma utca – Attila utca – Czetz János köz – Czetz János utca – Mátyás király út – Batthyány utca – szervizút – Madzsar József utca – Pünkösdfürdő utca – Ország út terelt útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Római úti lakótelep, Varsa utca – Madzsar József utca közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni.

 • Rozgonyi Piroska utca: ideiglenes megálló a Keve utcában a Rozgonyi utca kereszteződése után
 • Dósa utca: 34-es autóbuszok megállóhelye
 • Attila utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Pozsonyi utca: 134-es  autóbuszok megállóhelye
 • Mátyás király út: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Bercsényi utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Szent István utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Pünkösdfürdő utca: 134-es autóbuszok megállóhelye

A Nyugati pályaudvar M felé a  934-es buszok a Békásmegyer H – Ország út – Szentendrei út –Mátyás király út – Czetz János utca –Czetz János köz –Szentendrei út módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Pünkösdfürdő utca – Aquincum H közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni.

 • Pünkösdfürdő utca: 923-as autóbuszok megállóhelye
 • Mátyás király út: 923-as autóbuszok megállóhelye
 • Bercsényi utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Czetz János utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Huba utca: 134-es autóbuszok megállóhelye
 • Rómaifürdő H: 923-as autóbuszok megállóhelye
 • Aquincum H: 923-as autóbuszok megállóhelye

Margitsziget

26-os busz

A Margitsziget lezárása miatt a 26-os autóbusz kedden este 19 órától nem közlekedik. A margitszigeti út és a szigeti parkoló is lezárásra kerül kedd estétől.

Sűrítések

2013. június 5-én, szerda reggeltől az alsó rakparti utak lezárása miatt Budapest belső területeinek főbb gerincvonalain a BKK sűrített, rendkívüli menetrendet vezet be. A rendkívüli menetrendben az alábbi járatok sűrítésére kerül sor:

M2-es és az M3-as metrók

Az M2-es és az M3-as metrók munkanapokon napközben sűrűbb követési rendben közlekednek.

A BKK és a BKV műszaki szakemberei áttekintették az árvízi védekezés kapcsán a budapesti metróhálózaton szükséges intézkedéseket. Az árvíz kizárólag a Duna alatt közlekedő M2-es metróvonalat érinti, azonban sebességkorlátozás bevezetése jelenlegi ismereteink szerint ezen a vonalon sem indokolt. Ha a Duna vízszintje Budapesten eléri a 850 centimétert, a Batthyány téri állomás utasforgalom előtti lezárására sor kerül, így a vonatok azon az állomáson áthaladnak majd. Az intézkedés keretében az állomás polgári védelmi kapuit bezárjuk, így az M2-es vonalon a közlekedés akkor is fenntartható marad, ha a Batthyány téri aluljárót esetleg elöntené a víz. Ha a Batthyány téri állomás utasforgalom előtti lezárására sor kerül, arról időben tájékoztatást adunk és ebben az esetben az állomás környékén a BKK módosítja a buszjáratok közlekedését a megfelelő átszállási kapcsolatok biztosítása érdekében. Az M4-es metró munkaterületeit várhatóan az árvíz nem érinti, de a projektigazgatóság és a kivitelezők folyamatosan figyelik, észlelhető-e bárhol vízszivárgás.

1-es villamos

Az 1-es villamos munkanapokon napközben és délutáni csúcsidőszakban sűrített menetrend szerint közlekedik.

4-es és 6-os villamos

A 4-es és 6-os villamosok gyakrabban járnak.

17-es villamos

A 17-es villamos vonalán munkanapokon a csúcsidőszakokban sűrűbben közlekednek a villamosok.

18-as villamos

A 18-as villamosok munkanapokon a csúcsidőkben és napközben is gyakrabban indulnak.

9-es autóbusz

A 9-es autóbusz vonalán is több jármű közlekedik, mind a csúcsidőszakokban, mind napközben sűrítjük a vonalat.

86-os autóbusz

A 86-os autóbusz vonalán szintén több autóbusz indul a végállomásokról, ugyanakkor a többlet buszok ellenére a rakparti utak lezárása miatt jelentős torlódások és késések várhatóak a Fő utca és a felső rakpartok térségében.

A Duna magas vízállása miatt további intézkedésig nem közlekednek a D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáratok.

Közúti közlekedés

 • az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között.
 • az árvízi védekezésre való felkészülés miatt a Margitszigetet teljes hosszban lezártuk a közúti forgalom elől és a parkolót is kiürítettük.

A budai alsó rakpart ma (június 4-én) 20:00 órakor, a pesti alsó rakpart 22:00 órakor teljes hosszban lezárásra kerül.

Az alsó rakpartok közúti zárását követően az autósoknak a közösségi közlekedés igénybe vételét javasoljuk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek