Fokhagyma krémleves - Egészségséfünk receptje

Fokhagyma krémleves - Egészségséfünk receptje

Folytassuk a krémlevesek sorát! Már megtanultuk, hogy a legtöbbnek az alapja a burgonya, és ehhez adjuk azt a zöldséget, ami majd dominálni fog. Most sem lesz ez másként.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 4-5 szem közepes burgonya hámozva, kockára vágva
  • 2 fej fokhagyma gerezdekre szedve, megtisztítva
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • tej

Fokhagyma krémleves - Egészségséfünk receptje

A fokhagyma felét összezúzzuk, a másik felét daraboljuk. Így jobban kijönnek az ízek. A felkockázott burgonyát, fokhagymát feltesszük főni annyi vízzel, amennyi 2 ujjnyira ellepi. Sózzuk, borsozzuk, közepes lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Levesszük a tűzről, összeturmixszoljuk, felöntjük a tejszínnel és szükség szerint tejet adunk hozzá. leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Tipp! Ha be tudunk szerezni cipót, annak kivehetjük a belét, kb. 1 ujjnyi vastag maradjon, ebben is tálalhatjuk a levest. Reszelt sajttal megszórva még finomabb.

Jó tudni! Nem tartalmaz lisztet, cukrot, tejszínből is 10 százalékos változatot használunk, így délben diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.

Tápérték: (100 g)

 

Burgonya (főtt)

Főzőtejszín

Fokhagyma

Tej

Energia

86 kcal

120 kcal

149 kcal

44 kcal

Fehérje

1,7 g

3,2 g

6,3 g

3 g

Zsír

0,1 g

10 g

0,5 g

1,5 g

Szénhidrát

20 g

4,3 g

33 g

4,7 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek