Grillparti gyerekeknek

Grillparti gyerekeknek

Az a szerencsés, aki tavasszal vagy nyáron tartja a szülinapját, névnapját, mert rendezhet egy óriási bulit, akár kint a kertben is. De a többiek se csüggedjenek, hiszen alkalomtól függetlenül is összehívhatják a barátaikat egy jó kis partira, akár a szülők kerti partijához is csatlakozva.

 

A kerti parti egy élményben gazdag családi és baráti összejövetel, főképp a férfiak tudják kibontakoztatni gasztronómiai tudásukat. Kellemesebb nyári program a vacsorát a szabadban fogyasztani beszélgetés közben. De ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem! Vonjuk be őket is a szervezésbe, találják ki kit szeretnének meghívni a saját baráti társaságukból, mivel fogják tölteni az időt, amíg a felnőttek beszélgetnek. Gyerekeknek szedtünk össze most pár ötletet!

Rendezhetsz a barátnőiddel pizsama partit, de ez elég nagy szervezést igényel, így az engedélyeztetést inkább a szülők beszéljék meg egymás között. A többi már rád van bízva, hogy milyen szórakoztató programot találsz ki. Nézhettek filmeket, játszhattok fejtörőket, vagy csak egyszerűen üljetek le egy nagy adag pattogatott kukorica köré, és beszélgessetek, esetleg egy jó kis párnacsata is belefér!

Néhány fontos szabály:

- Először is beszéld meg a szüleiddel, hogy hány barátodat hívhatod meg.

- Csinálj meghívót, amibe beleírod a pontos időpontot, hogy mettől-meddig tart a buli, így a szülők is biztonsággal elengedik gyermeküket.

- A családdal beszéld meg, hogy milyen ételek-italok legyenek, és segíts is az elkészítésükben.

- Hívd meg pár közeli barátnődet előre, hogy segítsenek a dekorációt, díszítést elkészíteni, így nem csak rád hárul az egész.

- Gondold ki előre, hogy milyen programok legyenek, például társasjátékok, ki nevet a végén, jenga, Twister is jó móka lehet.

- Válaszd ki a zenéket, amelyek mindenkinek tetszenek. A lényeg, hogy jól táncolható, vidám muzsikák legyenek.

- Ha módod van rá, rendezz karaoke bulit, azt sokan szeretik és nagyon szórakoztató.

- Ne felejts el valakit megkérni, hogy videózzon, képeket készítsen. Ez maradandó élmény, és aki kér belőle, annak sokszorosíthatod is.

- Az ételeknél válassz szendvicseket, felkarikázott kifli falatkákat, legyen aprósüti, pogácsa, keksz, rágcsálni való.

- Az italoknál mellőzd a szénsavas üdítőket, inkább limonádé, gyümölcslevelek, tea, ásványvíz legyen az asztalon.

- Rendezz be egy kis mozisarkot, hogy akik pihenni akarnak, azok leülhessenek kicsit filmet nézni. Elég ha leraksz a padlóra párnákat és kikészítesz pár nektek való dvd-t.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek