Házi tea sok vitaminnal - Egészségséf

Házi tea sok vitaminnal - Egészségséf

Ezt a keveréket Édesanyámék készítik mindig, amikor eljön az ideje: leszedik, napon szárítják, és gézzel lefedett üvegekben tárolják az alapanyagokat. Mindig kedvük szerint változtatják az arányokat. Ihatjuk hűvösebb napokon melegen, vagy akár a nyarat idézve jeges teaként.

Hozzávalók:

Házi tea sok vitaminnal - Egészségséf

Tegyünk fel vizet forrni. Amíg a víz elkészül, addig készítsük el a teakeveréket. Ha csak egy csészényit szeretnénk, akkor teatojásba készítsük össze (ma már kapható nyeles formában is). Öntsük rá a forró vizet. Addig álljon, amíg olyan hőmérsékletű nem lesz, hogy a mézet beletehetjük. Ha nagyobb mennyiségben készítjük, akkor annak megfelelő mennyiséget tegyünk egy kancsó aljába és azt forrázuk le. Mézzel ízesíthetjük. Ha jeges teaként innánk, egy másik kancsó aljába tegyünk felkarikázott citromot, mentát, jeget, erre öntsük rá a mézes teát.

Tipp! Ha esetleg van még más teának való eltett gyógynövényünk ízlés szerint nyugodtan tegyük hozzá. Én nagyon szeretem a levendula mézet, az plusz ízt ad neki.

Jó tudni! Azért kell lehűlnie, hogy a mézet hozzá tudjuk adni. Forró teába nem szabad mézet tenni. Ha valakinek a cukrára vigyáznia kell, akkor édesítőszerrel édesítse.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek