Házi praktikákkal a szexuális fertőzések ellen!

Házi praktikákkal a szexuális fertőzések ellen!

Ha az ember elkap egy szexuális úton terjedő fertőzést, legtöbb esetben az orvos segíthet rajta. Mikor vethető be házi praktika is?

A szexuális fertőzések önmagukban is nagy problémát jelentenek, de át is adhatók másnak szexuális érintkezés által. A legtöbb ember szégyelli betegségét, vannak, akik nem is mernek orvoshoz fordulni, hiába kínlódnak - pedig megfelelő gyógyszerekkel a legtöbb esetben gyorsan kezelhető a baj.

Léteznek ugyanakkor házi gyógymódok is, melyekkel segíteni lehet a problémán, vagy legalább enyhíteni a tüneteken. Igaz ugyan, hogy teljes mértékben nem gyógyítják meg a szexuális fertőzést, de a fájdalomra enyhülést hoznak.

Fontos tudni, hogy a házi praktikákat, gyógynövényes kezeléseket a felírt gyógyszerekkel együtt érdemes használni és lényeges orvosunk tanácsát is kikérni alkalmazásukról! Többségük segíti visszaállítani az erősebb immunrendszert és enyhíti a panaszokat, de a betegség teljes gyógyítását nem éri el!

Házi praktikákkal a szexuális fertőzések ellen!

Ha ráadásul valamelyik gyógynövényre allergiásak is vagyunk, csak nagyobb bajt csinálunk magunknak! Vegyük szemügyre a természetes gyógymódokat kissé alaposabban!

Aloe vera

A gyógynövény erős gyógyító hatása közismert, a szifilisz okozta sebek és hegek ellen is hatékony. Vigyünk fel egy vastag réteget belőle a sebekre, és hagyjuk, hogy a levegő szárítsa meg! Kétszer alkalmazzuk naponta a módszert! Nyílt sebre ne használjuk! A felvitelekor mindig vegyünk fel kesztyűt, hogy megelőzzük a betegség további terjedését

Teafaolaj

Antibakteriális hatásának köszönhetően a teafaolaj a másik leghatékonyabb természetes gyógymód szexuális fertőzések esetén. A tünetek enyhítésére kiváló, ha szifilisz, lágyfekély vagy más nemi úton terjedő betegség okozta fájdalom kínoz bennünket. Az olajat a fertőzött területre kell felvinni, legegyszerűbb egy vattapamacs segítségével.

A gyógymódot alkalmazzuk több héten át, amíg a betegség el nem múlik! Másik módszer, ha a teafaolajat fürdővizünkhöz adjuk. A nők akár egy enyhe hüvelyöblítő folyadékot is készíthetnek belőle, amely segít a chlymidia, szifilisz, trichomoniasis tüneteinek enyhítésében.

Anthocleista

Az anthocleista gyógyhatású cserje. Különösen az anthocleista djalonensis hatékony és alkalmas a különféle nemi betegségek kezelésére. A növény gyökereit alaposan mossuk meg, majd főzzük vízben egy órát!

Egy pohár főzet naponta 1-2 hónap alatt jelentősen csökkenti a szifilisz vagy más szexuális fertőzés okozta fájdalmat. Ha gyökerek nem állnak rendelkezésre, a növény kérgét és leveleit forraljuk fel vízzel! A gyümölcsöt a fáról szedve is megehetjük nyersen, de alaposan megmosva.

Suma

Latin-Amerikai növény, szintén gyökér, antibakteriális hatása miatt hasznos és az immunrendszert is erősíti. Fogyasztani az anthocleistához hasonlóan kell: készítsünk főzetet a kéregből, a levelekből vagy a gyökérből. A nyers gyümölcs a suma esetében is segít, különösen a gonorrhea és a szifilisz esetén hatékony.

A japán fagyalt, a sárga bogáncsot, az astragalus-t, ginsenget, kínai bupleurumot, woad gyökeret és bojtorjángyökeret használják még a különféle, nemi úton történő fertőzések tüneteinek enyhítésére. A cserjék gyökeréből és leveléből készült főzetek a szifilisz okozta fekélyek, a lágyfekély, a chlymidia és a trichomoniasis esetén is gyógyírt jelentenek.

Házi praktikákkal a szexuális fertőzések ellen!

Szódabikarbóna - kukoricakeményítő

A sebekre szórva a szódabikarbóna és a kukoricakeményítő is enyhíti a fekélyeket, melyeket a szifilisz okozott, de a gentiális herpesz esetén is jó: csökkenti a viszketést és a gyulladást.

Tea

A tea csersav-tartalma szintén hatékony a nemi szervek problémáira. Hűtsünk le egy fekete tea filtert, és helyezzük a nemi szerv fájós területére, a gyulladt sebekre, különösen a herpeszes területre, illetve a szemölcsre! Néhány percig hagyjuk állni rajta, majd dobjuk ki a teafiltert!

Jég

A jégkockák, vagy egyáltalán a jég, törve, zúzva, vagy zacskóba csomagolva is jó a sebekre, a gyulladt nemi szervre helyezve. A fájós terület jéggel nyugtatását naponta többször megismételhetjük! Bár a legbiztonságosabb módszer, azért ne vigyük túlzásba, mert a jégnek való túl hosszú ideig kitettség károsíthatja a szöveteket!

Citromlé - ecet

A nemi szerven kialakult szemölcsökre jótékony hatással (összehúzó hatással) van a citromlé vagy az ecet, melyet egy pamut golyó segítségével vihetünk fel a fájós területre.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek