Gyömbéres-fokhagymás csirke római tálban - Egészségséf
Az Indiából származó gyömbér javítja a vérkeringést, segíti az emésztést, immunerősítő, kiváló természetes szer megfázás ellen. A fokhagyma Dél - Ázsiában őshonos gyógy- - és fűszernövény. A, B, C, és E vitamin tartalma magas. Baktérium, vírus, gombaölő, és vérnyomáscsökkentő hatással bír. Ez a két csodaszer jól jön a tél végére elfáradt szervezetünknek.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 egész konyhakész csirke
- 1 fej fokhagyma megpucolva
- 1 szál póréhagyma karikára vágva
- 25 dkg sütőtök kockára vágva
- 4 db sárgarépa öt-hat centis darabokra vágva
- 3 db téli alma félbe vágva, magház nélkül
- 3 db nagyobb burgonya kockára vágva
- 2 db édes burgonya kockára vágva
- 2 cm friss gyömbér vékony szeletekre vágva
Fűszerek:
- só
- szegfűbors
- római kömény
- kevés chili
- gyömbér
A római tálat a sütést megelőző éjszakán vízbe kell áztatni, különben megrepedhet. A csirkét bedörzsöljük a fűszerekkel, mellét, combját több helyen bevágjuk, és a nyílásokba egész gerezd fokhagymákat illetve vékonyra szeletelt gyömbéreket teszünk. Kis zsiradékot kenünk a tál aljára, majd ráhelyezzük a húst. A hasába, és köré rendezzük a befűszerezett zöldségeket, alma darabokat.
A római tálat fedőjével berakjuk a sütőbe, amit 200 – 220 fokra állítjuk. A sütési idő körülbelül 1,5 óra. Ezalatt a zöldségek levet engednek, amivel időnként meglocsoljuk a húst. Amikor minden megpuhult, levesszük a fedőt, és grill fokozaton 10 percig pirítjuk.
Egy adag: 660 kcal.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

