Hirdetés
Tavasz

Tavasz

Sport

Meseanyó akcióban

Molnár Éva, azaz Vavyan Fable hazánk egyik legkedveltebb írónője, eddig 45 könyve jelent meg. Utánozhatatlanul egyedi stílusa, humorral fűszerezett ...

Sport

Első gyerek, második vagy harmadik? Nem mindegy!

Biztosan hallottad már, hogy a család legidősebb gyereke felelősségteljesebb, míg azok a gyerekek, akiknek nincsenek testvéreik nagyobb valószínűséggel ...

Hirdetés
 • 2017.05.20 Egészségfüzettel a gyerekek fittségi állapotának javításáért

  A magyar fiatalok nagyon gyengén teljesítettek az állóképességet vizsgáló teszteken, és még mindig nagyon sok az elhízott gyermek; ezen a helyzeten változtatna tanácsadással, a helyes életmód kialakításával a Magyar Diáksport Szövetség.

 • 2017.05.19 Magyar részvétellel végzett kutatás segítheti a melldaganatok kezelését

  Az emlődaganatok és áttéteik családfáját, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.

 • 2017.05.18 Így óvja problémás bőrét a tavaszi napsugaraktól

  Már az első tavaszi napfénytől is érdemes védeni bőrünket, hiszen a káros ultraibolya sugárzás az évek során komoly károkat is okozhat, különösek valamilyen bőrbetegség esetén. Megkértük szakértőnket, adjon tanácsot nyolc olvasónknak, akik mindannyian egy-egy sokakat érintő problémával küzdenek.

 • 2017.05.17 Úgy fáj a lábam!

  A visszeres láb megnehezíti a mindennapokat, a fájdalom mellett, esztétikai vonzata is van. Olvasói levelünk és válaszunk itt olvasható.

 • 2017.05.17 A beteg fiatalok egészségtudatosabban élnek

  Akik együtt élnek valamilyen betegséggel, jobban odafigyelnek magukra?

 • 2017.05.16 Túl sok terhes nő fogyaszt alkoholt

  A felsőfokú végzettségű, magasabb jövedelemmel rendelkező nők, nagyobb valószínűséggel isznak alkoholt a terhességük alatt.

 • 2017.05.16 Ebola ellen oltanák a csimpánzokat

  Ebola ellen oltanák a csimpánzokat, de az Államokban elfogadott törvény veszélyezteti a további kutatásokat.

 • 2017.05.15 Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

  Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely nem okoz fájdalmat. A szánkban nem csak a fogakkal lehet gond, a fogágyat érintő betegségek egyidősek az emberiséggel.

 • 2017.05.14 A légzés befolyásolja érzelmeinket

  Az agyi funkciók és a légzés ritmusa között összefüggés van, amely a környezetben felmerülő veszélyek reagálásra hatással lehet.

 • 2017.05.14 A gyermeknemzés új korszaka

  Genetikai betegségek továbbörökítésének megakadályozását teszi lehetővé az új eljárás.

Hirdetés
Hirdetés