Hirdetés
Tavasz

Tavasz

Sport

Természetes antibiotikumok

Még a rövid antibiotikum kúra is rezisztens baktérium populációkhoz vezethet, melyek megjelennek a bélben és akár 4 évig is ott maradhatnak – ...

Sport

Stresszcsökkentés természetesen, gyógynövényekkel

A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek ...

Hirdetés
 • 2017.05.20 Egészségfüzettel a gyerekek fittségi állapotának javításáért

  A magyar fiatalok nagyon gyengén teljesítettek az állóképességet vizsgáló teszteken, és még mindig nagyon sok az elhízott gyermek; ezen a helyzeten változtatna tanácsadással, a helyes életmód kialakításával a Magyar Diáksport Szövetség.

 • 2017.05.19 Magyar részvétellel végzett kutatás segítheti a melldaganatok kezelését

  Az emlődaganatok és áttéteik családfáját, filogenezisét írja le, és ezzel segíthet a primer daganat, illetve az áttétek kezelési sorrendjének felállításában az a nemzetközi, a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével készült kutatás, amelyet a Nature Communications tudományos folyóirat közölt.

 • 2017.05.18 Így óvja problémás bőrét a tavaszi napsugaraktól

  Már az első tavaszi napfénytől is érdemes védeni bőrünket, hiszen a káros ultraibolya sugárzás az évek során komoly károkat is okozhat, különösek valamilyen bőrbetegség esetén. Megkértük szakértőnket, adjon tanácsot nyolc olvasónknak, akik mindannyian egy-egy sokakat érintő problémával küzdenek.

 • 2017.05.17 Úgy fáj a lábam!

  A visszeres láb megnehezíti a mindennapokat, a fájdalom mellett, esztétikai vonzata is van. Olvasói levelünk és válaszunk itt olvasható.

 • 2017.05.17 A beteg fiatalok egészségtudatosabban élnek

  Akik együtt élnek valamilyen betegséggel, jobban odafigyelnek magukra?

 • 2017.05.16 Túl sok terhes nő fogyaszt alkoholt

  A felsőfokú végzettségű, magasabb jövedelemmel rendelkező nők, nagyobb valószínűséggel isznak alkoholt a terhességük alatt.

 • 2017.05.16 Ebola ellen oltanák a csimpánzokat

  Ebola ellen oltanák a csimpánzokat, de az Államokban elfogadott törvény veszélyezteti a további kutatásokat.

 • 2017.05.15 Senkinek nincs ínyére: a fogágybetegség

  Bár az általános nézet szerint fogorvoshoz akkor megyünk, ha fáj a fogunk, ez nagyon helytelen szokás, hiszen olyan probléma is adódhat, amely nem okoz fájdalmat. A szánkban nem csak a fogakkal lehet gond, a fogágyat érintő betegségek egyidősek az emberiséggel.

 • 2017.05.14 A légzés befolyásolja érzelmeinket

  Az agyi funkciók és a légzés ritmusa között összefüggés van, amely a környezetben felmerülő veszélyek reagálásra hatással lehet.

 • 2017.05.14 A gyermeknemzés új korszaka

  Genetikai betegségek továbbörökítésének megakadályozását teszi lehetővé az új eljárás.

Hirdetés
Hirdetés