Sütőtökös burgonyapüré - Egészségséfünk receptje

Sütőtökös burgonyapüré - Egészségséfünk receptje

A sütőtököt rengeteg módon variálhatjuk. Készíthetünk belőle süteményt, előételt, főételt vagy akár köretet is. Vannak bizonyos húsételek, mint például a sült kacsamell vagy comb, a gyümölcsös pulykamell, sültek, amikhez kifejezetten édeskés köret illik. Ennek elkészítéséhez tökéletes a sütőtök.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya hámozva, felkockázva
  • 4 nagyobb gerezd sütőtök
  • 3 evőkanál Rama
  • 2 dl főzőtejszín
  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió

A burgonyát tegyük fel sós vízbe főni. Addig a sütőtököt tegyük sütőpapírra, tegyük be a sütőbe és süssük meg. Ha megsült, a sütőtök húsát kanalazzuk le a héjáról. Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le, adjuk hozzá a megsült sütőtököt, margarint, szerecsendiót, először krumplinyomóval nyomkodjuk össze, majd botturmix segítségével pépesítsük. Ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.

Sütőtökös burgonyapüré - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha kevés időnk van, akkor a héjától megtisztított, összekockázott sütőtököt együtt is főzhetjük a burgonyával. Én jobban szeretem, ha sütőben sül, mert olyan, mint ha kicsit megkaramellizálódna.

Jó tudni! Az édes burgonya íze valóban édes, az is jól kombinálható a sütőtökkel, viszont a hagyományos burgonyánál egészségesebb.

LEVES IS JÓ BELŐLE: ÍME A LEGFINOMABB SÜTŐTÖK KRÉMLEVES RECEPTJE!

Tápérték (100 g)

 

Burgonya (főtt)

Sütőtök

Főzőtejszín

Rama

Energia

86 kcal

45 kcal

120 kcal

630 kcal

Fehérje

1,7 g

1,0 g

3,2 g

0 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

10 g

70 g

Szénhidrát

20 g

11,6 g

4,3 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek