Sütőtökös burgonyapüré - Egészségséfünk receptje
A sütőtököt rengeteg módon variálhatjuk. Készíthetünk belőle süteményt, előételt, főételt vagy akár köretet is. Vannak bizonyos húsételek, mint például a sült kacsamell vagy comb, a gyümölcsös pulykamell, sültek, amikhez kifejezetten édeskés köret illik. Ennek elkészítéséhez tökéletes a sütőtök.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya hámozva, felkockázva
- 4 nagyobb gerezd sütőtök
- 3 evőkanál Rama
- 2 dl főzőtejszín
- ½ kávéskanál őrölt szerecsendió
A burgonyát tegyük fel sós vízbe főni. Addig a sütőtököt tegyük sütőpapírra, tegyük be a sütőbe és süssük meg. Ha megsült, a sütőtök húsát kanalazzuk le a héjáról. Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le, adjuk hozzá a megsült sütőtököt, margarint, szerecsendiót, először krumplinyomóval nyomkodjuk össze, majd botturmix segítségével pépesítsük. Ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.
Tipp! Ha kevés időnk van, akkor a héjától megtisztított, összekockázott sütőtököt együtt is főzhetjük a burgonyával. Én jobban szeretem, ha sütőben sül, mert olyan, mint ha kicsit megkaramellizálódna.
Jó tudni! Az édes burgonya íze valóban édes, az is jól kombinálható a sütőtökkel, viszont a hagyományos burgonyánál egészségesebb.
LEVES IS JÓ BELŐLE: ÍME A LEGFINOMABB SÜTŐTÖK KRÉMLEVES RECEPTJE!
Tápérték (100 g)
|
Burgonya (főtt) |
Sütőtök |
Főzőtejszín |
|
Energia |
86 kcal |
45 kcal |
120 kcal |
630 kcal |
Fehérje |
1,7 g |
1,0 g |
3,2 g |
0 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
10 g |
70 g |
Szénhidrát |
20 g |
11,6 g |
4,3 g |
0 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

