Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Ahogy az élet körforgása, vagy az évszakok váltakozása, úgy működik az emberi szervezet is: Időnként szüksége van a tápanyagok elraktározására, máskor pedig a megtisztulásra. Felgyorsult világunk fogyasztói társadalmában, a gyors vagy félig kész ételeket fogyasztva, állandó stresszben az emberi szervezet ritmusa könnyedén kibillen egészséges egyensúlyából.

2024.03.09

Ez egyben azt is jelenti, hogy talán még soha sem vittünk be ennyi felesleges, a szervezet számára haszontalan anyagot a testünkbe, mint napjainkban. Az ételekben, italokban található mesterséges adalék- és színezékanyagokról nem is beszélve. Éppen ezért szinte nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne szüksége időnként alapos méregtelenítésre.

A hosszadalmas, házilag végigszenvedett, koplalós tisztítókúrák helyett van egy kényelmesebb, alaposabb, hatékonyabb és gyorsabb megoldás. Ez pedig nem más, mint a Kolon-hidroterápia.

A colon latinul a vastagbelet jelenti, így ez a beszédes elnevezés nem mást takar, mint a nagyon egészséges vastagbél vízterápiát, mely során a szervezetben felhalmozódott káros és kóros anyagok mellett a feleslegesen raktározott tápanyagoktól is megtisztítható a test. Ezáltal a Kolon hidroterápia természetes megoldást nyújt minden olyan problémára, amely a belek helytelen működéséből fakad.

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Évente legalább egyszer orvosi szempontból is ajánlott a méregtelenítés. Ha a szervezetünket mentesítjük a felhalmozódott salakanyagoktól, akkor azok nem nehezítik tovább feleslegesen az immunrendszerünk munkáját, így az hatékonyabban gyűrheti le akár a krónikus betegségeket is.

Ebből is látszik, hogy élettani szükséglet a méregtelenítés, hiszen a szervezetünkbe jutó kemikáliákat és a túlzott mennyiségű zsiradékot, finomított szénhidrátot és bőséges állati fehérjét tartalmazó táplálékok nagy mértékben megterhelik kiválasztó szerveinket (máj, vese, bőr, nyálkahártyák). Azontúl, hogy a salakanyagok „elterelik” a fontos szervek figyelmét, a kötőszövetekben, ízületekben lerakódnak és túlsúlyhoz, valamint számos más funkcionális zavarhoz vezetnek.

A Kolon hidroterápia nem csak a „maradékoktól” tisztítja meg a szervezetet, de nagymértékben javítja a közérzetet is.

Az emésztési panaszokon, bőr- és nőgyógyászati problémákon túl a következő esetekben ajánlott:

 • Indokolatlan fáradékonyság, csökkent koncentrációs képesség
 • Szervi betegséggel nem magyarázható migrén
 • Anyagcsere-problémák kapcsán: Pl. II. típusú cukorbetegség
 • Emelkedett koleszterin ill. vérzsír szint
 • Köszvény
 • Krónikus fájdalommal járó izületi betegségek: Sokízületi gyulladás (PCP), kopásos folyamatok
 • (arthrosisok)
 • Immunológiai betegségek: Allergiás állapotok, autoimmun betegségek
 • Gyenge immunállapot miatti gyakori betegeskedés
 • Rosszindulatú tumoros / rákos betegségek
 • Túlsúly csökkentése
 • Szív – érrendszeri betegségek
 • Férfi – női terméketlenség
 • Egyéb kezelésekkel szembeni terápia rezisztencia

A méregtelenítéssel is vigyázni kell, ezt sem szabad túlzásba vinni. Ráadásul 14 éves kor alatt nem is ajánlott alkalmazni, mivel ebben az életkorban a szervezet még sok mindent hasznosít a fejlődéshez. Áldott állapotban pedig kifejezetten tilos a méregtelenítés.

Ha számodra nem ellenjavalt, akkor az év bármely hónapjában rá férhet egy nagytakarítás a szervezetedre. Ezt megoldhatod egy diétával, de akkor oda a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel; vagy léböjttel, de ez utóbbi nem ép veszélytelen és a munkádban is akadályozhat.

A Kolon hidroterápiás kezelés a létező leggyorsabb, legkényelmesebb, ugyanakkor nagy hatásfokkal bíró méregtelenítő megoldás, amivel nem csak könnyedén tehermentesíthető a szervezet, de megelőzhető illetve enyhíthető általa a narancsbőr, megerősíti az immunrendszert, tisztítja a bőrt, miközben növeli a szellemi- és a fizikai teljesítőképességet is. Arról nem is beszélve, hogy a bélrendszer állapotának megújításával akár olyan komoly bajok is megelőzhetőek, mint például a bélrák. A vastagbél megtisztítása élettani szempontból rendkívül jelentős segítség a szervezetnek.

Forrás: Medibon

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek