Katie Price kontra táplálkozási szakértők

Katie Price kontra táplálkozási szakértők

Katie Price, azaz Jordan angol modell, valóságshow- és médiasztár, aki énekesnőként is kipróbálta magát, de igazából hatalmas melleiről és kihívó viselkedéséről ismert. Most egy étrend-kiegészítőhöz adta nevét, de a táplálkozási szakemberek és a dietetikusok aggodalmukat fejezték ki ezek hatékonyságával és minőségével kapcsolatban. A por alapú reggeli keverék azt hirdeti, hogy regeneráló és hidratáló hatása van, segít az energia megtartásában. Csökkenti a cukor utáni vágyat, megszünteti a két étkezés közti éhségérzetet, fogyást indít be és pozitívan hat a kedélyállapotra is.

 

Rhiannon Lambert, a Harley Street Nutritionist alapítója az The Independentnek azt nyilatkozta: „Nagyon kiábrándító, hogy egy ismert ember a nyilvános profilját használja arra, hogy megosszon egy egészségtelen élelmiszert. Ez a termék tartalmaz olyan összetevőket, amelyek tudományosan bizonyítva csökkenti ugyan a testsúlyt, de nagyon veszélyesek. Az ilyen szakképzetlen étrend-tanácsadás egészségre ártalmas tanácsokkal látja el a gyerekeket, a tinédzsereket, illetve az érkezési zavarral küzdőket. A legnagyobb hiba, hogy arra ösztönöz, hogy ezzel váltsák ki az étkezéseket. A kalóriatartalmú táplálék kiiktatása negatív hatással van a mentális egészségre, nem beszélve arról, hogy megvonja a szervezetet az értékes tápanyagoktól és a vitaminoktól.

Ian Marber táplálkozási tanácsadó is aggodalmát fejezte ki: „Hivatalosan fel kell hívni a fogyasztók figyelmét a táplálék-kiegésztő  hatásaira, és úgy néz ki, ezek az információk és a feltüntetett értékek a terméken nem felelnek meg az EU-szabványnak.”

Más szakértők pedig egyszerűen egy üzletnek tekintik, ahol pénzt nyernek az emberek tudatlanságából. „Az étrend-kiegészítők értékesítésével, különösen a fehérje porok forgalmazásával könnyű pénzt keresni.„ – nyilatkozta Nichola-Ludlam-Raine, étrend-specialista az The Independentnek. „A tejsavófehérje meglehetősen olcsó összetevő, a vállalatok sok hasznot tudnak kinyerni, főképp, ha díszes csomagolásban értékesítik. Bár hasznos a fehérje-kiegészítők használata, hiszen valóban segítenek a súlycsökkenésben, de félrevezető információkkal inkább károsak lehetnek. Az elismert táplálkozási szakemberek vagy diatetikusok hiteles tanácsokat tudnak adni a potenciálisan sebezhető embereknek.„

Katie Price egyenlőre nem reagált az őt ért vádakra.

Katie Price kontra táplálkozási szakértők

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek