Gesztenyés darált tekercs

Gesztenyés darált tekercs

A szelídgesztenye ma már inkább kulináris csemege, pedig régen a középkorban és a történelem ínséges időszakaiban fontos táplálékforrásnak számított, mivel rendkívül jól tárolható. A szelídgesztenye jól helyettesíti a krumplit, és talán még táplálóbb is, mert a szénhidrát és a keményítő tartalma mellett gazdag zsír-, olaj- és fehérjeforrás is. Tartalmaz E- és B1-, B2-, B6- és C-vitamint, ásványi anyagokban is gazdag – káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot tartalmaz – a nyomelemek közül pedig a vas, cink, mangán és a réz található meg benne jelentősebb.

Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg darált hús
-2 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 szál sárgarépa
- 10 dkg csiperkegomba
-20 dkg natúr gesztenyemassza

Elkészítés:
A darált húsból a tojással és az egyik apróra vágott hagymával fasírtmasszát készítünk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb darab alufóliát bekenünk olajjal, ráterítjük a bacont úgy, hogy a szeletek széle fedje egymást. Rányomkodjuk a húsmasszát 2 cm vastagon. A másik fej apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon, megpároljuk rajta a kockára vágott répát és gombát. A zöldségeket elkeverjük a gesztenyemasszával, és a darált húsra kenjük. Felgöngyöljük, mint egy roládot, rátekerjük az alufóliát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 30-40 perc alatt, majd fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.

Gesztenyés darált tekercs

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek