Fitnesztippek lusta lányoknak

Fitnesztippek lusta lányoknak

Nincs időd edzőterembe menni? És egyébként kedved se sok? Adunk néhány tippet, amivel újra visszarázódhatsz a testmozgásba.

1. Csak röviden!
Ne hosszú edzéseket tervezz, hanem rövid, de hatékony mozgásformát válassz. Egy óra úszás vagy biciklizés helyett most inkább menj el futni 15 percet, azzal hamarabb végzel.

2. Reggeli edzés
Kezd a napot az edzéssel, akár egy 20 perces youtube-os tornavideó is megteszi, de túl leszel rajta, és nem halogatod tovább. Ha reggel megcsinálod, nem felejted el később.

Fitnesztippek lusta lányoknak

3. Tornázz tévézés közben
Ha már a tévét bámulod, használd ki a reklámszüneteket. Minden reklámblokk alatt végezz felüléseket, hasprést, lábemelést. Sok kicsi sokra megy!

4. Hívd el a barátodat!
Ne egyedül indulj edzeni, hanem hívj magaddal valakit. Ha más is készül az edzésre, talán nem mondod le olyan könnyen.

5. Pakolj be előző nap
Már előző nap rakd össze a cuccodat, így csak fel kell kapnod, amikor indulnod kell. Ha még akkor keresgéled az edzőcipődet vagy a zoknidat, nagyobb az esélye, hogy inkább otthon maradsz.

6. Vátoztass útvonalat!
Szállj le előbb a metróról vagy tedd le előbb a kocsit, hogy muszáj legyen sétálnod legalább 15-20 percet. Ezzel kalóriát is égetsz, és az általános közérzetedért is sokat teszel.

7. Igyál több vizet!
A sok víz segít a kalóriaégetésben, hidratálttá tesz, és növeli a teljesítőképességedet. Ne csak edzés előtt és közben igyál, hanem egész nap.

8. Használd ki az időt!
Végezz gyakorlatokat akkor is, amikor várakozol. A buszmegállóban erősítheted a vádlidat, ha lábujjhegyre állsz, majd leereszkedsz. Miközben mosod a fogad, végezz néhány lábemelést.

9. Jutalmaz meg önmagad!
Egy kis motivációra mindenkinek szüksége van, ne tagadd ezt meg magadtól. Lehet ez egy kocka csokoládé vagy egy új cipő, mindenképpen jutalmazd meg magad.

10. Aludj eleget!
7 és 9 óra alvásra van szükséged ahhoz, hogy energiával telve csinálhasd végig a napot. Ez vonatkozik a munkára is, de az edzésekre is. Ha nem alszol eleget, mozogni sem lesz kedved.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek