Ezt a gyümölcsöt egész télen ennünk kellene

Ezt a gyümölcsöt egész télen ennünk kellene

A dietetikus elárulta, mely gyümölcsöt kellene egész télen ennünk: még a fogyásban is segít.

2024.01.16

A téli időszakban nagyon fontos, hogy megfelelő vitaminokkal lássuk el a szervezetünket. Ezt megtehetjük egy olyan gyümölccsel, amely méltatlanul népszerűtlen, de segíthet abban, hogy az immunrendszer a lehető legerősebb legyen.

A táplálkozási szakértők azt állítják, hogy ez a télen termesztett gyümölcs erősítheti a szervezet védekezőképességét, valamint segíthet a fogyásban és az egészséges táplálkozásban. A szóban forgó termés nem más, mint a datolyaszilva.

Ezt a gyümölcsöt egész télen ennünk kellene

Ennek az ázsiai gyümölcsnek késő ősszel és tél elején van a csúcsszezonja, és íze szinte a mézhez hasonlíthatóan finom, édes. Látszólag rendkívül hasonlít a paradicsomra, azonban narancssárga, mangószerű belső húsa kényeztető és tele van immunerősítő tulajdonságokkal. Az eredetileg Kínában termesztett datolyaszilvafákról származó datolyaszilva íze semmi máshoz nem hasonlítható, egyszerre büszkélkedhet gazdag ízzel és édességgel.

Egyetlen 168 grammos datolyaszilva a napi A-vitamin-érték 15%-át és a napi C-vitamin-érték 14%-át tartalmazza, emellett nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, K-vitamint, B6-vitamint és káliumot, ami elengedhetetlen az erős immunrendszer fenntartásához. Ezenkívül adagonként mindössze 0,3 g zsír található benne, így rendkívül egészséges kiegészítője az étrendnek.

Nemcsak a létfontosságú tápanyagokat tartalmazzák, hanem tele vannak olyan vegyületekkel is, mint a tanninok, flavonolok, antioxidánsok - ezek segítenek a szervezet méregtelenítésében. Emellett rosttartalma segít csökkenteni a gyulladásokat, és segíti az egészséges emésztést - írja a Mirror.

Forrás: life.hu

Kapcsolódó cikkek:

Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

Forgassuk vissza az idő kerekét!

Ahol egészség van, minden van!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek