Egészségséf: húsmentes különlegességek
A dietetikus is ajánlják, hogy legalább egy héten egyszer étkezzünk húsmentesen!
Mentás-kókusztejes zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 főre
60 dkg zsenge zöldborsó
1 marék friss menta
2 dl kókusztej
6 dl zöldségleves
Csipet fehérbors
só
Tálaláshoz chili szálak
A zöldborsót a zöldséglevesben puhára főzzük. Egy keveset félre teszünk a borsóból, a többit a menta háromnegyedrészével pürésítjük, szitán átpasszírozzuk. Kókusztejjel lazítjuk, sóval és fehérborssal ízesítjük, és a zöldborsószemekkel, valamint mentalevelekkel tálaljuk.
Bazsalikomos ratatouille
Hozzávalók 4 főre
1 db nagy padlizsán
2 db cukkini
1 db nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 ek oregano
1 nagy marék friss bazsalikom
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 ek sűrített paradicsom
ízlés szerint só
A ratatouille-hoz a padlizsán szárát vágjuk le, és kockázzuk fel. A cukkinit vékonyan szeleteljük fel. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát szeleteljük hajszálvékony szeletekre.
Egy nagy lábosban hevítsünk olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát a fokhagymával. Amikor már puha, dobjuk rá a padlizsánt és a cukkinit. Jól keverjük el, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval.
Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot, és a bazsalikomot. Időnként kevergetve főzzük kb. 25 percig, a darabok nagyságától függően, míg a zöldség megpuhul. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük.
Bazsalikompesztós gnocchi
Hozzávalók 4 főre
60 dkg krumpli (főzni való)
15 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 tk só
A pesztóhoz:
3 marék friss bazsalikom
5 gerezd fokhagyma
0.5 tk só
1.5 dl olívaolaj
10 dkg frissen reszelt parmezán
1 marék fenyőmag
A pesto hozzávalóit robotgépben (vagy mozsárban) keverjük pépesre.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és vízben főzzük meg. Amikor kész van, szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
Krumplinyomón nyomjuk át, tegyük egy tálba és keverjük el a sóval, tojássárgájával, liszttel. Keverjünk hozzá 1 ek bazsalikompesztót. Nyújtsuk hosszú, vékony csíkra és szeljük fel 2 cm-es szeletekre. A szeleteket egy villával nyomjuk le.
Forró vízben főzzük meg a gnocchit, és vegyük ki, amint feljött a víz felszínére. Olívaolajjal keverjük el. Fenyőmaggal, reszelt parmezánnal, és a pesztóval tálajuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

