Egészségséf: Apróhús spárgás tejszínes mártásban

Egészségséf: Apróhús spárgás tejszínes mártásban

A spárga kiváló vízhajtó, enyhíti a menstruációs panaszokat, serkenti a veseműködést. Jó hatással van a szívre és az érrendszerre, továbbá kitűnő emésztésserkentő és méregtelenítő zöldség is egyben.

Apróhús spárgás fehérboros-tejszínes mártásban

Hozzávalók:

60 dkg spárga
1/2 tk só
1/2 tk cukor
1 db közepes vöröshagyma
húsos szalonna vagy sonka
50 dkg pulyka apróhús
1-2 ek liszt
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
250 ml tejszín
4 ek tejföl
petrezselyem

Egészségséf: Apróhús spárgás tejszínes mártásban

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, lehámozzuk, a fás részét levágjuk. A szárakat körülbelül 3 cm-es darabokat vágunk. Vizet fél-fél teáskanál cukorral és sóval felforraljuk, amiben a sprárgákat 8 percig főzzük, majd jól leszűrjük. A hagymát és a szalonnát (sonkát) kockákra vágjuk. A pulykamellett vékony csíkokra szeljük, megsózzuk, megborsozzuk, majd liszttel megszórjuk. A vajon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát, majd ebben a húst aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a bort és a tejszínt, majd felforraljuk. Ha a mártás besűrűsödött, szükség esetén tovább fűszerezzük sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a tejfölt és a megfőtt spárgákat. Végül szórjuk meg petrezselyemmel.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek