Bizarr, de finom

Bizarr, de finom

A kismamákat szokták azzal vádolni, hogy várondósságuk alatt összeesznek mindenfélét, olyan dolgokat szeretnek együtt fogyasztani, amit más ember elképelni sem tud. Lekváros kenyér uborkával, zsíros kenyér almával, jégkrém fagyival, savanyú uborka tejföllel – csak hogy néhányat említsünk. A legtöbb kismama a várandósság után elhagyja ezeket a furcsa ételkombinációkat, de a világ gasztronómiai mesterei sosem állnak le a kísérletezetéssel. Az Interfood e heti cikkében bizarr, de kipróbált és finomnak vallott ételpárosításokat mutatunk be, tartson velünk, érdekes lesz!

2023.05.19

Csokoládé és avokádó

A reggeli avokádós pirítós mellé egy kocka csoki? Ez így elsőre talán befogadhatónak tűnik, hiszen az avokádó íze se nem sós, se nem édes, állaga krémes, így a lágy és édes csoki íze jól passzolhat hozzá. De az igazán elvetemültek nem állnak itt meg, ugyanis létezik csokis-avokádós smoothie, sőt mi több, csokis-spenótos turmix is.

Bizarr, de finom

Eper és balzsamecet

Sokan tartózkodnak az olyan salátáktól, amelyekben egyszerre van hús, zöldség és gyümölcs. Az alma már egészen megszokott alapanyaga salátáknak, a görögdinnyés-fetás verzió is kezd hódítani, de az eperszezon közeledtével az epres-rukkolás salátát is sokan ajánlják. Öntetként balzsamecetet javasolnak hozzá, állítólag a kettő szuperfinom együtt.

Méz és pizza

A pizza mindenhogyan jó, bár sokaknál már a nutellás, vagy az ananászos pizza is kiveri a biztosítékot. A nutellás verzió mentségére legyen szólva, hogy arra általában nem kerül más, nem így a mézes pizzára. Egyes helyeken a mézet bármilyen pizza tetejére gátlástalanul rácsorgatják, persze csak kis mennyiségben, mert a sós és az édes ízek együtt állítólag szuper kombinációt alkotnak.

Lekváros rántotta

A rántottánál kedveltebb villásreggeli nem létezik hazánkban, szeretjük sonkával, hagymával, gombával, paprikával, kolbásszal, sajttal, spenóttal megsütve. Na de lekvárral? Nehéz elképzelni, de sokan esküsznek rá, hogy a kevésbé intenzív fűszerezésű rántotta mellé egy kis áfonya-, vagy eperlekvárt is érdemes a tányérra helyezni.

Forrás: Interfood

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek