A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a kókuszolaj pozitív hatásait. Azon olajok egyike, amelynek nemcsak az egészségügyi előnyei kiemelkedőek, de a szépségápolásban is megállja a helyét, hiszen jót tesz a hajunknak és a bőrünknek egyaránt. Cikkünkben a kókuszolaj néhány előnyérőről és pozitív hatásáról lesz szó.

A magas trigliceridszint oka lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, a kókuszolaj azonban segíthet csökkenteni ezt az értéket. A kutatások szerint a magas trigliceridszint jelentősen megnöveli a szívroham kialakulásának kockázatát, ha azonban rendszeresen fogyasztunk kókuszolajat, akkor csökkenhetnek ezek a tényezők.

A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

A kókuszolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy tele van antioxidáns vegyületekkel. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő antioxidánsában gazdag táplálékot, úgy gyulladás és ízületi gyulladás is kialakulhat a szervezetünkben. Már napi egy teáskanálnyi kókuszolajjal is sokat tehetünk az egészségünkért, hiszen ez is segíthet, hogy csökkenjen a szervezetünkben az ízületi gyulladás és megakadályozzuk a kialakulását.

A kókuszolaj nagyon gazdag laurinsavban, amely eredményesen harcol a bakteriális és a gombás eredetű fertőzésekkel szemben. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk a kókuszolajat. Az is fontos, hogy legalább betegség esetén csökkentsük a cukorbevitelünket, mivel ez is kedvez a baktériumok és gombák elszaporodásának, a fertőzések kialakulásának – nem beszélve arról, hogy tovább fokozza a szervezetben a gyulladást.

A kókuszolaj segítheti bizonyos vitaminok, elsősorban a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, ezért is javasolt a napi szintű fogyasztása. Emellett a szájüreg egészségét is javítani tudja, hiszen a benne lévő közepes láncú zsírsavak antibakteriális hatással rendelkeznek.

A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

Hogyan használjuk a kókuszolajat? Olajos öblögetést kell alkalmaznunk, ehhez vegyünk a szánkba egy evőkanálnyi kókuszolajat, amellyel legalább 20 percen keresztül öblögessünk. Ha lehet, ne nyeljük le az olajat, hanem köpjük ki, miután letelt a húsz perc.

A kókuszolaj a csont egészségét is javíthatja. Egyrészt azért, mert tele van értékes antioxidánsokkal, másrészt azért, mert javítja a kalcium felszívódását. Ez az egyik olyan ásványi anyag, amelyre a csontjainknak szüksége van, hogy sokáig egészségesek maradjanak.

Forrás: Gyógyszer Nélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek