8 tipp foghúzás előtt és után

8 tipp foghúzás előtt és után

A foghúzás sok esetben elkerülhetetlen a fogaink egészségét illetően, de pár fontos lépés betartásával sokat tehetünk a gyors és problémamentes gyógyulási folyamatért és könnyíthetünk a kellemetlen élményen. Nézzük meg mire is érdemes oda figyelni a beavatkozás előtt és azt követően.

2020.10.01

Alaposan moss fogat foghúzás előtt!

Fontos, hogy bármely szájsebészeti beavatkozás előtt mossunk fogat, nem képez kivételt ez alól a foghúzás sem. A bakteriális lepedék jelenléte növeli a sebgyulladás kockázatát a foghúzást követően, és lassítja, megnehezíti a gyógyulási folyamatot.

Használj öblögetőt a beavatkozás előtt!

A megfelelő antiszeptikus öblögetőt használva tovább csökkenthető a baktériumok száma a szájban. A Curasept ADS® szájöblögetőit foghúzás előtt és után is használhatod az erősebb védelem érdekében.

Hidegborogatással csökkentsd a fájdalmat!

A foghúzás utáni első órákban hideg borogatással csökkentheted a fájdalmat és a duzzanat kialakulását. Ez azonban csak az első 24 órában ajánlott, ezt követően a hideg környezet késleltetheti a gyógyulási folyamatot. Soha ne tedd a jeget közvetlenül a bőrre. Használj hűtőtasakot, vagy csavarj jeget törölközőbe és helyezd a kívánt területre.

Használj öblögetőt a beavatkozás után!

Az öblögetéssel kapcsolatban tartsd be a fogorvosod utasításait. A foghúzást követő első öblögetésig legalább 12 óra teljen el. A megfelelő Curasept ADS® szájöblögető használatakor kövesd a dobozon található előírásokat vagy kérd fogorvosod tanácsát.

8 tipp foghúzás előtt és után

Kizárólag puha sörtéjű fogkefét használj!

Az érzékeny területeket csak rendkívül puha sörtéjű fogkefével tisztítsd. A foghúzás helyét az első pár napban nem szabad mosni, az követően speciális szájsebészeti fogkefével és extra odafigyeléssel tisztítsd.

Fájdalom csillapító – igen vagy nem?

Általában a szájöblögetés és a hideg borogatás együttes használata elegendő a fájdalom csökkentéséhez, de előfordulhat, hogy fájdalomcsillapítóra is szükség van. Ebben az esetben kövesd figyelemmel a használati utasításban leírtakat.

Válaszd meg, hogy mit eszel!

A sebben elakadó ételmaradék pár óra után elkezd rothadni. ilyenkor puhább, pépesebb ételek fogyasztása javasolt. A rágózás, tejtermékek, aprómagvas, csípős, fűszeres ételek fogyasztása kerülendő, illetve a rostos vagy kemény ételek esetén a fogászati beavatkozással ellentétes oldalon történjen a rágás. A gyógyulás fázisban pedig felejtsd el az alkohol fogyasztást és a dohányzást.

8 tipp foghúzás előtt és utánNe nyúlj hozzá!

Foghúzást követően tilos a sebet piszkálni, szívogatni.

Légy türelemmel, a gyógyulás folyamata időigényes, de ezt segítheted, ha betartod a fenti tanácsokat. A zökkenőmentes beavatkozáshoz és gyógyuláshoz nagyban hozzájárulhatnak a terápiás Curasept ADS® termékcsalád tagjai is. A Curasept ADS® készítményekben található klórhexidin hatóanyag lassítja a baktériumokból álló lepedék kialakulását és felhalmozódását, az ADS® (Anti Discoloration System) pedig minimálisra csökkenti a klórhexidin okozta mellékhatások (fogak barnás elszíneződése, ízérzékzavar) előfordulását.

A Curasept ADS® készítményeket keresd a gyógyszertárakban, dm üzletekben, vagy a www.sagerdental.hu webshopban.

Terméklink: https://www.sagerdental.hu/curasept-keszitmenyek

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek