Hirdetés
2013. május 11.

Fitbalance

Helyszín: Budapest Sportaréna
Kezdési időpont: 08:30

A FitBalance Magyarország egyik vezető fitnesz, wellness, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos egészség és mozgás fesztiválja, amely 2006 óta évről - évre növekvő sikerrel és látogatótáborral hagyományosan évente kétszer kerül megrendezésre.


A rendezvény különlegessége, hogy a szakmai programokon túl, a FitBalance folyamatosan arra törekszik, hogy az aerobik és fitness órák mellett olyan programokat kínáljon a látogatóknak, amelyek szorosan kapcsolódnak az egészséges életmódhoz, és valóban gyakorlati tanáccsal, prevenciós tevékenységekkel és szűrőprogramokkal látják el az érdeklődőket.


Jegyárak: 2390 Ft

18. Múzeumok Majálisa

Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Kezdési időpont: 09:30

18. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát. Idén megnőtt, nagykorú lett, megújult a külleme, kiszínesedett, bővültek a programjai, és szélesebbre tárja a világot látogatóinak. Most is Budapest kiemelt kulturális fesztiválja lesz, újra közel 100 múzeum mutatkozik be a Múzeumkertben. Fellép a Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai és a Szekeres & Barbaró Wurlitzer Band.
Az itt megjelenő múzeumok várják azokat, akik szeretnének egyetlen helyszínen megismerkedni a programjaikkal, kiállításaikkal, a régészeti ásatások titkaival, a múzeumi biztonságtechnika fejlődésével, a fegyverek és a párbajok történetével, részt vennének (kocsma)kvízben, rap-showban, benéznének a mosonmagyaróvári Futura Mobil Planetáriumába. Hagyományosan ezen a hétvégén adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit, „Az Év Múzeuma” és „Az Év Kiállítása” díjakat is.

I. Győri Édes Napok

Helyszín: Győr, Széchenyi tér
Kezdési időpont: 10:00

A Budai Várban nagy sikerrel megrendezett Édes Napok Budapest rendezvényt Győr városába viszik el, a város legszebb terére, a Széchenyi térre. Különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok és a legfinomabb édességek randevúja nemes borokkal, remek italokkal.


Napközben szakmai workshopok, kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok lesznek. Esténként neves előadók koncertjei mellett élvezhetik a győri belváros különleges hangulatát, amit a finom csokoládék és italok tesznek még édesebbé. Önre és gyermekeire is szeretettel vár a Győri Édes Napok.

3. Street Food Show

Helyszín: Budapest, Hold utcai piac
Kezdési időpont: 10:00

Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése - május 10-12. között a legmenőbb gasztrohelyek újra együtt a 3. Street Food Show-n, a Hold utcai piacon. A belépés mindemellett ingyenes.


A jó kis street food: időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatár, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz mi kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres. Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidótojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékárúin és először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis Vécseys olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.


Jegyár: a belépés ingyenes!

Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja

Helyszín: Budapest, Millenáris D épület
Kezdési időpont: 10:00

Ha érdekli a természet vagy Földünk és a Világűr felfedezése és szeretne többet megtudni a terepi kutatók munkájáról, eredményeiről és a kutatóexpedíciók különleges világáról, akkor Önnek is itt a helye!


A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság első alkalommal rendezi meg hagyományteremtő rendezvényét a Felfedezők Napját, melynek fókuszában idén a Mars-kutatás áll. A kutatóexpedíciók fesztiválján szakemberek próbálják testközelbe hozni eredményeiket, a terepi kutatás világát. A látogatók a rendezvény előadásain, látványos bemutatóin, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be munkájukba, módszereikbe és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával.


Azonban egy igazi családi fesztivál nem lehet játék és sok-sok nyeremény nélkül!


A Felfedezők napján kipróbálhatja, hogy Ön hogyan állná meg helyét egy valódi expedíción! Ha kiállja a 7 próbát, akár értékes utazást is nyerhet! A Világ megismerését nem lehet elég korán kezdeni, ezért rendhagyó fesztiválunkon már a legkisebbeknek is kínálunk programot. Számukra a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Földrajzi Múzeum pedagógusai szerveznek a témához kapcsolódóan érdekes kézműves programokat és játékokat, de a Tropicarium jóvoltából állatsimogatás is szerepel a programban.


Rendezvényünk fővédnöke a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, előadóink pedig neves szakemberek, professzorok, akadémikusok, szakterületük elismert szakértői.


A részletes program megtekintéséhez látogasson el honlapunkra:  www.felfedezoknapja.info


Jegyár: A belépés díjtalan!

Európa Nap 2013

Helyszín: Budapest, Akvárium Klub
Kezdési időpont: 10:00

Az idei Európa-nap fókuszában a polgárok európai éve áll, ezért az Erzsébet tér egy napra modern kori, sokszínű, európai agorává változik. Köszöntjük a július 1-jén csatlakozó Horvátországot is és az így 28 tagúra bővülő Európai Uniót.


Reggel tíztől este tízig színes programokkal várunk mindenkit. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: a Piréz Műhely foglalkozásai, RePlacc, ökoprogramok, ugrálóvár, alkotósarok, valamint Kovácsovics Fruzsina és az Apacuka zenekar koncertje várja a gyerekeket.


A felnőttek tájékozódhatnak az őket európai polgárokként megillető jogokról, legyen szó akár EU-s munkavállalásról, tanulásról, vagy a 2014-es európai parlamenti választásokról. Az útleveles játékban részt vevők pedig számos ajándéktárggyal gazdagabban térhetnek haza.


A nagyszínpadon hazai és európai zenészek váltják egymást. A nap fő fellépője a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag zenekar. Összesen hét országból érkeznek a neves jazz-zenészek, hogy egy közös, sokszínű európai produkcióval köszöntsék az Európa-napot. Magyarországot a jazz-rajongók körében méltán népszerű Szakcsi Jr. (zongora) és Gyárfás István (gitár) képviseli majd.


Nagy-Britanniából Byron Wallen trombitás érkezik, akit a Jazzwise magazin "az egyik leginnovatívabb, legizgalmasabb és legeredetibb élő trombitásként" aposztrofált. Dániát Christina von Bülow, szaxofonos, Ausztriát Berndt Reiter, kiváló dobos, Csehországot pedig Josef Feco (bőgő) képviseli majd. Vendégünk lesz az izraeli jazz élet kiemelkedő alakja, Amikam Kimelman tenor szaxofonos. A koncertet a különleges hangú román jazz-énekesnő, Luiza Zan éneke teszi teljessé. A nemzetközi jazz-koncert az európai kulturális intézeteket tömörítő EUNIC-hálózat jóvoltából valósul meg, a Budapesti Francia Intézetnek köszönhetően pedig az Angers-i Orchestre Scénefonia lép fel ismert filmzenék szimfonikus feldolgozásával.


Ferenczi György és a Rackajam a városi népzenét elegyíti a soul- és a blues-zenével. Bolyki Balázs, a gospel műfaj egyik legnevesebb hazai képviselőjének kórusa, a NEVER GIVE UP sérültséggel élő tagokból áll. Fellépésük a befogadás és a fel nem adás üzenetét hirdeti az Európa-napon.


Az Európa Pont helyszínén, a pódiumszínpadon az európai identitásról beszélgetünk, arról, hogy magyarként európaiak, európaiként magyarok vagyunk. Vendégünk lesz Ripoff Raskolnikov, osztrák származású zenész. A dán c:ntact tánccsoport a Ghandi Gimnázium drámatagozatos diákjaival lép fel, a Momentán Társulat interaktív és improvizatív előadása pedig az európai értékek köré épül.


A gasztronómia kedvelői az Európa sörkertben és a BurekBárban kóstolhatják meg a kontinens ízeit, a Horvátország iránt érdeklődők pedig az idegenforgalmi kiállításon ismerkedhetnek a július 1-jén csatlakozó ország természeti és kulturális értékeivel.


Jegyár: A belépés ingyenes!

Hirdetés

Programnaptár

vissza most előre
2013. május
H K Sz Cs P Sz V
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Pirula Trend