2013. május 12.

3. AEGON-KEDD Országos Rajzfilmünnep

Helyszín: Országszerte
Kezdési időpont: 09:30

A KEDD, Magyarország vezető kreatív animációs műhelye az AEGON Magyarország Zrt. támogatásával harmadszor rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2013. május 12-én.


A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.


2011-ben a Rajzfilmünnep keretében 21 városban, 27 helyszínen szerveztek vetítéseket és gyerekprogramokat, amelyeken mintegy hatvannégyezren vettek részt. 2012-ben már 29 város 60 helyszínén közel százezer látogató fordult meg.


A programsorozathoz az idén 37 város csatlakozott, közel 70 helyszínnel.


A fővárosban a következő helyszínen találhatnak a családok kedvükre való meséket és filmeket: Gozsdu Udvar, Örökmozgó Filmmúzeum, Tabán mozi, Átrium Film-Színház, MiMozink Lurdy ház, MiMozink Óbuda és KEDDshop.


Az országos vetítéseken az elmúlt több mint fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjeiből választhatnak az érdeklődők, mint pl. a János vitéz, a Fehérlófia, a Hófehér, a Macskafogó, a Ludas Matyi és a Vuk, de találkozhatnak az előző évek Rajzfilmünnepeinek nagy sikerével, a Bogyó és Babóca - 13 új mese című alkotással (R: M. Tóth Géza) is. Ebben az évben a tavaly sokak által hiányolt Kecskemétfilm meséit is vetíthetik. A helyszínek így választhatják kínálatukból a Magyar Népmeséket, a Mesék Mátyás királyrólt, A világlátott egérkét vagy a Leo és Fredet. Az idén először van lehetőségük a japán Walt Disneyként emlegetett rajzfilm-varázsló, Miyazaki Hayao meséinek vetítésére is.


Részletes program a port.hu-n.

I. Győri Édes Napok

Helyszín: Győr, Széchenyi tér
Kezdési időpont: 10:00

A Budai Várban nagy sikerrel megrendezett Édes Napok Budapest rendezvényt Győr városába viszik el, a város legszebb terére, a Széchenyi térre. Különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok és a legfinomabb édességek randevúja nemes borokkal, remek italokkal.


Napközben szakmai workshopok, kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok lesznek. Esténként neves előadók koncertjei mellett élvezhetik a győri belváros különleges hangulatát, amit a finom csokoládék és italok tesznek még édesebbé. Önre és gyermekeire is szeretettel vár a Győri Édes Napok.

3. Street Food Show

Helyszín: Budapest, Hold utcai piac
Kezdési időpont: 10:00

Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése - május 10-12. között a legmenőbb gasztrohelyek újra együtt a 3. Street Food Show-n, a Hold utcai piacon. A belépés mindemellett ingyenes.


A jó kis street food: időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatár, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz mi kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres. Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidótojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékárúin és először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis Vécseys olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.


Jegyár: a belépés ingyenes!

18. Múzeumok Majálisa

Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Kezdési időpont: 10:00

18. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát. Idén megnőtt, nagykorú lett, megújult a külleme, kiszínesedett, bővültek a programjai, és szélesebbre tárja a világot látogatóinak. Most is Budapest kiemelt kulturális fesztiválja lesz, újra közel 100 múzeum mutatkozik be a Múzeumkertben. Fellép a Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai és a Szekeres & Barbaró Wurlitzer Band.


Az itt megjelenő múzeumok várják azokat, akik szeretnének egyetlen helyszínen megismerkedni a programjaikkal, kiállításaikkal, a régészeti ásatások titkaival, a múzeumi biztonságtechnika fejlődésével, a fegyverek és a párbajok történetével, részt vennének (kocsma)kvízben, rap-showban, benéznének a mosonmagyaróvári Futura Mobil Planetáriumába. Hagyományosan ezen a hétvégén adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit, „Az Év Múzeuma” és „Az Év Kiállítása” díjakat is.


A részletes programról a rendezvény honlapján tájékozódhatsz.

Programnaptár

vissza most előre
2013. május
H K Sz Cs P Sz V
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Pirula Trend